Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elvárható egy 5-6 éves gyerekt...

Elvárható egy 5-6 éves gyerektől, hogy leszedje a ruháit a szárítóról és összehajtva elegye?

Figyelt kérdés

A pólókat csak leszedni kell, azt vasalom én.

Nálatok milyen feladata van otthon a gyereketeknek?

2017. dec. 5. 12:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
74%
Ez nem a gyerek dolga.
2017. dec. 5. 13:23
 12/21 anonim ***** válasza:
86%

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Az így alakul ki. Aki "b*zi" a Te szavaiddal élve, sokat vasalt. Tudományos tény. A leszbikusok meg sokat nyírták a füvet.

2017. dec. 5. 13:33
 13/21 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem simán elvárható (nem kapálás vagy betonozás), de praktikusabb lett volna már kisebb korában bevonni, mert most muszáj szaga van és azért adhatja elő a gyerkőc, hogy nem tudja/akarja.

A 3 éves lányom ragaszkodik hozzá, hogy a saját és a tesója fehérneműit leszedje, elpakolja, zoknikat összepárosítsa. (kész szerencse, mert teregetéskor úgy tűnik, hogy százlábú gyerekeim vannak:D) 5-6 évesen én fogok ragaszkodni hozzá, hogy ezt meg tegye/tegyék a húgával.

Most is van olyan feladata, amit nem szeret, de elvárom és meg is tudja oldani. Ilyen az ágynemű elővétele, elrakása, a piszkos ruha betétele a szennyesbe, a piszkos tányér-pohár mosogatóhoz vitele (utóbbi az oviban is elvárás). Nem hiszem, hogy lelkileg sérülne, ha az egésznapos játék közben 4 perc kötelezettsége lenne. Ettől még bőven gyerek.

2017. dec. 5. 14:03
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
Nem.
2017. dec. 5. 14:26
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Szokott néha segíteni, ha van kedve. Meg tudja csinálni, de sokszor nem jön, pedig együtt szoktuk. Én nem erőltetem. A játékait se mindig pakolja össze, azt szorgalmazom inkább. 5,5 éves
2017. dec. 5. 15:08
 16/21 anonim ***** válasza:
19%

Igen, elvárható. Ez nem "háztartási munka", hanem a SAJÁT ruháit szedi le és hajtogatja, A saját helyére teszi el. Ez a minimum. Nincs szolgája, amit képes, meg kell tudni csinálnia a saját dolgaiból. Már ha egészséges, és minden rendben van értelmileg is vele.

Sőt, részt vehet kisebb közös dolgokban is, ha meg lehet bízni benne. Ami van, a szülők, testvérek mellett, hogy ne tétlenül üljön, és nézze, hogy a többiek csinálnak valamit, érte is.

2017. dec. 5. 21:38
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

7es ez a 21.század párom a felsoroltjaid közül mindent képes megcsinálni, ha én elvagyok havazva!

Bátyám szintén.

Bár 5 évesen meg nem lett rabizva sem autómosás sem fűnyírás

2017. dec. 5. 22:03
 18/21 anonim ***** válasza:

Az hogy leszedje az igen. A hajtogatàst nem tudom, mert még nem làttam olyan gyereket aki szépen tud hajtogatni ilyen korban..bàr lehet, hogy van.

Még csak most lesz 2 éves. Feladata: pisis pelus kidobása a kukàba. Porszívó kivétele a helyéről ha nekem kell. :) Szennyesruha betétele a kosàrba. Jàték elpakolàsa segítséggel.

Nagyobb koràban nem tudom mik lesznek még a feladatai. De túl sokminden nem hinném, kicsi a lakás, nincs sok gondom vele. De olyanok biztosan, amivel nem nehezíti meg a napom. Pl. Szennyesruha a kosàrba, edény a mosogatóba....stb. Ahogy nő, úgy tud segíteni, és kialakul hogy mit lehet ràbízni.

2017. dec. 5. 22:17
 19/21 anonim ***** válasza:
49%
Nem az ő dolga .
2017. dec. 6. 05:35
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
5 éves a kisfiam. van hogy beszedetem vele a tiszta ruhát a száritóról elhajtogatnia nem kell de szokott segiteni a maga modján, szeret is segitni. reggeli után mindig megkérem hogy a piharat a tányért tegye bele a mosogatóba. néha még mosogatni is segit szereti, főleg játszani a habos vízbe, tiszta evőeszközöket kés kivételével elpakolja a fiókba ez is az ő dolga. ezeket mind szereti csinálni. amugy meg hadd tanuljanak egy kis rendet. nem hal bele egy gyerek se egy kis segitségbe, .. főleg ha kedve is van hozzá .attól még van gyerekszobája :)
2017. dec. 6. 13:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!