Elvárható egy 5-6 éves gyerektől, hogy leszedje a ruháit a szárítóról és összehajtva elegye?
A pólókat csak leszedni kell, azt vasalom én.
Nálatok milyen feladata van otthon a gyereketeknek?
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Az így alakul ki. Aki "b*zi" a Te szavaiddal élve, sokat vasalt. Tudományos tény. A leszbikusok meg sokat nyírták a füvet.
Szerintem simán elvárható (nem kapálás vagy betonozás), de praktikusabb lett volna már kisebb korában bevonni, mert most muszáj szaga van és azért adhatja elő a gyerkőc, hogy nem tudja/akarja.
A 3 éves lányom ragaszkodik hozzá, hogy a saját és a tesója fehérneműit leszedje, elpakolja, zoknikat összepárosítsa. (kész szerencse, mert teregetéskor úgy tűnik, hogy százlábú gyerekeim vannak:D) 5-6 évesen én fogok ragaszkodni hozzá, hogy ezt meg tegye/tegyék a húgával.
Most is van olyan feladata, amit nem szeret, de elvárom és meg is tudja oldani. Ilyen az ágynemű elővétele, elrakása, a piszkos ruha betétele a szennyesbe, a piszkos tányér-pohár mosogatóhoz vitele (utóbbi az oviban is elvárás). Nem hiszem, hogy lelkileg sérülne, ha az egésznapos játék közben 4 perc kötelezettsége lenne. Ettől még bőven gyerek.
Igen, elvárható. Ez nem "háztartási munka", hanem a SAJÁT ruháit szedi le és hajtogatja, A saját helyére teszi el. Ez a minimum. Nincs szolgája, amit képes, meg kell tudni csinálnia a saját dolgaiból. Már ha egészséges, és minden rendben van értelmileg is vele.
Sőt, részt vehet kisebb közös dolgokban is, ha meg lehet bízni benne. Ami van, a szülők, testvérek mellett, hogy ne tétlenül üljön, és nézze, hogy a többiek csinálnak valamit, érte is.
7es ez a 21.század párom a felsoroltjaid közül mindent képes megcsinálni, ha én elvagyok havazva!
Bátyám szintén.
Bár 5 évesen meg nem lett rabizva sem autómosás sem fűnyírás
Az hogy leszedje az igen. A hajtogatàst nem tudom, mert még nem làttam olyan gyereket aki szépen tud hajtogatni ilyen korban..bàr lehet, hogy van.
Még csak most lesz 2 éves. Feladata: pisis pelus kidobása a kukàba. Porszívó kivétele a helyéről ha nekem kell. :) Szennyesruha betétele a kosàrba. Jàték elpakolàsa segítséggel.
Nagyobb koràban nem tudom mik lesznek még a feladatai. De túl sokminden nem hinném, kicsi a lakás, nincs sok gondom vele. De olyanok biztosan, amivel nem nehezíti meg a napom. Pl. Szennyesruha a kosàrba, edény a mosogatóba....stb. Ahogy nő, úgy tud segíteni, és kialakul hogy mit lehet ràbízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!