Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hány éves kortól elvárható...

Hány éves kortól elvárható egy gyerektől az, hogy egyedül ki tudja törölni a fenekét?

Figyelt kérdés

Óvodában dolgozom és ma két nagycsoportos lánynak is segítettem kakilás után, ami nem probléma, persze, szívesen ellenőrzöm, hogy rendesen kitörölték-e, de amikor az egyik azt mondta, hogy ő még sosem csinálta és ellenkezett, kissé kiakadtam magamban, hogy ötnél biztosan több éves, tán már hat is elmúlt, de végül motivációra vettem és mondtam neki, hogy akkor itt az alkalom, hogy most megpróbáld egyedül, és feltűnt, hogy egyszerűen nem ér el a karja a fenekéig, vagy nem hajlik odáig...

Ez tökre meglepett, teljesen ledöbbentem, nem tudom, hogy csak azért, mert ő nem elég hajlékony, vagy mert a kisgyerekeknek alapból nem ér hátra a kezük pont azért, hogy ne nyúlkáljanak hátra, de ez nem is igaz, még bölcsisek is nyúlkálnak a pelenkájukban hátul, szóval lehet, hogy csak az az egy lány volt kicsit nem elég hajlékony, de felvetette bennem ezt a kérdést, hogy tán nem véletlen, hogy még sosem várták el tőle...

Pláne, hogy a másik lány a mellette lévő wc-ben, szerintem pont egyidősök gond nélkül megoldotta ezt a feladatot.

2023. máj. 16. 21:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
33%

"Hogy lehet, hogy oviban dolgozol ès nem tudod azt, hogy...."

Mondjuk nyilván úgy, hogy a, nem óvónő és B, nincs gyereke sem.

Kerdezo, olyan 5-6 éves korra lesznek képesek rá.

2023. máj. 17. 06:20
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
Olyan 5-6 éves kor között lesz olyan hosszú a karja,hogy rendesen elérje,előttenem tudja. Ezt Anyukámtól tudtam meg először aki óvónő.
2023. máj. 17. 07:23
 13/20 anonim ***** válasza:
85%

Kislányom 6 körül volt mikor szépen elkezdtük atvenni az alapokat😉 Nagyjából azóta törli magának. De lehet ,hogy 7 is volt már. Ott inkább utómunkát kellett végezni.

Kisfiam most lesz 6 éves. Mondtam neki ,hogy próbálgassuk...

Nem nem siettetem, nem erőltetem. 1 ok miatt szeretném ha ugyeskedne. Nem mer az oviban kakilni ,mert szégyenlős, fél ha az ovonéni törli ki a kis fenekét.

Inkább itthon , de sokszor már ugye nyomja a pocakját.. Így szépen megbeszeltük, tanuljuk meg hogyan is kell,és akkor a továbbiakban nem kell emiatt aggódnia, mi lesz ha nagy wcre kell menni. Ügyesen csinálja! Utómunka sem volt legutobb szükséges.😊 Értelmileg és fizikailag is teljesen érett a dologra. Szóval gyereke válogatja, de saját tapasztalatom az,hogy olyan 5-6 éves korban már megy nekik.

2023. máj. 17. 08:14
 14/20 anonim ***** válasza:
93%

"Mondjuk nyilván úgy, hogy a, nem óvónő és B, nincs gyereke sem."

Kb. talán a konyhai kisegítő vagy az udvaros az egyetlen egy óvodában, akinek nem kell az állás betöltéséhez olyan végzettség, aminek része tananyagként a kisgyerekek fejlődése (amiben az alakváltásokra külön kitérnek).

Ők viszont mit keresnek a gyerek fenekénél?

Az óvónő, a dajka, a ped.asszisztens..ezeket mind tanulta.

2023. máj. 17. 08:36
 15/20 anonim ***** válasza:
35%

Egy teljesen átlagos középsős gyerektől elvárható, hogy kezdje el törölni a fenekét és természetesen ellenőrizni kell, egy nagycsoportos már maximum ellenőrzést kérjen. 4 évig dolgoztam óvodában, alig akadt olyan gyerek, aki ne tudta volna ezt megugrani. Aki nem, ott inkább a szülő "ejj, ráérünk arra még" hozzáállása volt a hátráltató tényező. Volt olyan, aki az óvodában ügyesen intézte magának, otthon anyával töröltette.

Két lányom van (8 és 6 évesek) minimum 1 éve nem töröltem feneket.

2023. máj. 17. 14:17
 16/20 anonim ***** válasza:
74%
Nekem pl 4 évesen már biztos ment, mert nincsenek olyan emlékeim, hogy a wc-n segítségre szorultam volna. A nagydolgomat nem is tudtam elvégezni, ha valaki ott volt mellettem.
2023. máj. 17. 22:03
 17/20 anonim ***** válasza:
32%
Töröltem ki már 6 évesnek a seggét, aki simán a képembe hazudta hogy otthon anyu törli. Dajka vagyok és a kolléganőm csoportjába tartozott a gyerek,látta hogy mit csinálok és mondta hogy simán kitudja törölni a fenekét. Szóval ezeknek én már nem hiszek. 😂Egyébként egy nagy csoportosnak sem töröltük soha a fenekét.
2023. máj. 25. 05:10
 18/20 anonim ***** válasza:
25%
Most miért lettem lepontozva?
2023. máj. 25. 06:52
 19/20 anonim ***** válasza:
52%

A sokk miatt, hogy egy ILYEN gyerekek közelében lehet, mint te.

Szégyent hozol az egész szakmára. Szégyenkezem a nevedben is.

2023. máj. 25. 06:56
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Mert mi a baj a 17-es válasszal? Hogy nem törlöm a nagycsoportos fenekét, mert ő is kitudja magának?
2023. máj. 25. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!