Mennyire elvárható egy 3 éves gyerektől, hogy egyedül aludjon el este?
Szerintem még nincs erre kész. Nekem az egyik pont 3 évesen megérett erre (bár 3,5 évesen neki is volt pár hét visszaesés, amikor félt egyedül maradni, akkor újra mellé ültem).
A másik 3,5, de őt nem lehet ott hagyni, altatni kell. Ő pl éjjel is kel és jön közénk, nem alussza át az éjszakát sem
6 éves a fiam. A mai napig altatom.
Nekem nem esik nehezemre 🤷
Az óvodában (3-7 éves gyerekekről beszélünk) a délutáni alvásnál mesét olvasunk, altatódalt énekelünk, aki igényli odaülünk mellé és simogatjuk a fejecskéjét, amíg el nem alszik. Ebben a korban még nem várható el, hogy önállóan elaludjanak. Főként azért nem, mert ilyenkor már jelen lehet esetleges félelem a sötéttől, szellemektől, manóktól, stb. Nagyon élénk a fantáziájuk, de ez teljesen normális. Pont ezért van szükségük szülő jelenlétére az elalvásnál, hogy biztonságban érezzék magukat.
Ez nem szoktatás kérdése!
Köszönöm a válaszokat. A mai altatás után én is úgy látom, hogy korai még ez neki, nagyon sajnáltam, de kipróbáltuk, amit a férjem gondolt...
Mondjuk azt szokta mondani ha fél valamitől, akkor természetesen ott maradunk vele.
Az első gyereknek másfél éves koráig szoros fizikai kontakt kellett. Utána sikerült egy költözés után rászoktatni arra, hogy puszi, simi, villany le, anya ki ő meg elaludt. A középső születésétől kezdve utálta, ha ringatjuk, boldogan lemondtam róla, kezdetektől elköszöntem, kijöttem. A kicsit is igyekeztem hasonlóan szoktatni.
Kedves dolog alvásig simogatni őket, tényleg, amíg rá nem megy az ember háta, meg az idegei, mert minden nap elmegy másfél óra az életéből hót feleslegesen. Ez ugyanis nem minőségi idő a gyerekkel, hanem színtiszta szopacs.
Egyik ismerosom ezt ugy szokta megoldani, hogy hozzam a legycsapot? A gyerek lefekszik betakarja magat es alszik!
Nyilvan az anyja kezet kellene eltorni!
De a tanulsag megis az hogy egy ovodas gyerek igen eltud aludni egyedul is.
Szerintem nem tulzas ha igenyli a tarsasagot, de az igen hogy 1-1.5 ora.
De az mar vicc ha 6 eves gyereket altatni kell 🤨😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!