Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ki altat úgy, hogy ébren...

Ki altat úgy, hogy ébren rakja a babát a kiságyba?

Figyelt kérdés

Több helyen olvastam, hogy úgy lenne célszerű altatni, hogy a babát még ébren teszem a kiságyba és ott alszik el.

Van aki így altat? Milyen idős kortól működött nálatok?

dec. 8. 11:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

En igy altattam, de ez kulonosebben nem az en erdemem, sirni soha nem hagytam, nem is alvastreningeztem. Ilyen tipus volt, aki tudott egyedul aludni egy darabig.

Csak eszrevettem, hogy nem szereti este mar, ha ringaton, igy letettem, cumi, 5 percen belul aludt a sajat agyaban.

3-tol 11 honapos koraig mukodott ez, onnantol kezdve katasztrofa az altatas. :D

De addig legalabb szerencsem volt.

dec. 8. 11:43
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem módszer, hanem mák. Egyik gyerekem fogékony volt erre, másik nem.
dec. 8. 11:43
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Sosem működött

Illetve egy évesen tettem le a saját ágyába ringatas nélkül elaludt, de ott kellett feküdni mellette

Illetve még mindig ott kell feküdni mellette.(2,5 éves)

dec. 8. 12:13
 4/11 anonim ***** válasza:
67%

Nekem is működött, de én is inkább gyerektípusfüggőnek érzem.

Már 9 éves a fiam, szinte kezdetektől így altattam, megvolt a sorrend, evés, pelus és alvás, mindig a kiságyában. Ha össze vissza csináltam volna, biztos nem működik, de a környezetemben azt látom, hogy hiába a sorrend, ennyire azért nem működik.

dec. 8. 12:42
 5/11 anonim ***** válasza:
55%
Én is próbáltam, de az egyik mellett ott kellett feküdni összebújva, a másik csak szopizva aludt el. Pedig hónapokig próbálkoztam mindennel, ami eszembe jutott, hogy működjön. Esélytelen volt, amint letettem őket, úgy üvöltöttek, mintha az utcára dobtam volna ki őket.
dec. 8. 12:43
 6/11 anonim ***** válasza:
Sose ment így,most pedig csak velem hajlandó elaludni és utána berakom az ágyába. Valamiért elkezdte utálni a szobáját( kb azóta amióta nyáron a nagyinál aludt délután) sajnos addig kellett ott maradnia amíg el nem aludt és ezt csak utólag tudtam meg. Csak azért erőltette mert azt hitte muszáj mindenképp aludni,azóta megbeszeltuk hogy ha nem megy ne erőltesse😅
dec. 8. 13:05
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A nagynál ez nem működött. Ha ébren letettem, sírt és kezdtük előről. A pici most néha vevő rá. A kezemben sír, ha leteszem megnyugszik, kicsit forgolódik és elalszik. Pedig ugyanúgy csinálok mindent, de ő ilyen és ő sem mindig. Szóval szerintem altass úgy, ahogy a gyerek igényli és ami neked is oké. Belecsavarodsz, ha megpróbálsz valamit ráerőltetni, ami "nem az övé".
dec. 8. 13:23
 8/11 A kérdező kommentje:

Megnyugtat azért, hogy akkor nem csak nálam nem megy 😅 ébren lerakva csak sír és sír. Mondjuk nem erőltettem, csak néha 2 ringatás közt muszáj volt leraknom kicsit megpihentetni a kezem😆

Még pici ezért sem akarok semmit rákényszeríteni, de azért majd időnként megpróbálom, hátha változik

dec. 8. 13:43
 9/11 anonim ***** válasza:
Az én fiamnál volt egy fázis mikor a képes volt elaludtni játszószőnyegen a játékok között fekve, sőt egyszer pelenkázás közben is elaludt, de egy teljes fürdetést is átaludt egyszer. Nem az én érdemem, én alapból mellen altattam mert mindig belealudt a szoptatásba és nem keltettem fel csak a rend kedvéért.
dec. 8. 13:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Az első gyerekünknél általában ez volt és elég simán ment. A második sokszor még most is elalszik szoptatás közben, ha meg nem, akkor már el lehet ágyban altatni (énekelek neki, hátán van a kezem), néha magától is elalszik, de az első fél évben ha nem mellen aludt el, akkor sokszor a vállamon. Úgyhogy szerintem nagyon nagy részt gyerekfüggő.
dec. 8. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!