Ki hogyan szoktatta a kiságyba a gyereket?
Elkövettem azt a hibát hogy hagytam köztünk aludni a kicsit, most 9 hónapos és már kicsit zavar. Ha elalszik a kezemben akkor simán bele tudom tenni a kiságyába, de ott elaltatni lehetetlen. Ha fel is kel éjjel és látja hogy nem mellettem van akkor addig sír amíg ki nem veszem. Tudom hogy nem lesz egyszerű, de egy kis bíztatást kérek:(((
Ki hogyan csinálta, milyen trükköket alkalmaztatok és mennyi ideig tartott?
Ugyanez van. Mellettem elalszik, utána átteszem. Ha ébred kiveszem, visszaalszik visszateszem. Már ha nem alszok el én is...
Van hogy próbálom éjszaka kitartóan visszasimogattni, de mikor 20 perce simogatom a hátát a jéghideg földön üldögélve az ágya mellett fel szoktam adni.
Mi a lányunkat születése után külön szobába tettük a saját kiságyába.
Aztán talán 9 hónapos volt,mikor egészségügyi okokból magunk közé kellett vennünk.
Mikor már nagyobb lett, és folyamatosan lerúgott a franciaágyról álmában, kapott egy fenyő ágyat. A mi szobánkba.
Ott maradt ovis korában. Mikor leballagott az oviból, teljesen felújítottuk a szobáját,festés, új szekrénysor, íróasztal, új ágy. Iskolás szobát kapott és büszkén ment oda aludni. Mert hogy ő már nagylány.
8 hónaposan már nem lehetett visszatenni a kiságyba, ha egyszer felébredt.
Nekünk a megoldás az ágyunk melletti matrac volt. Ott altattam el fekve szoptatva, majd felkommandóztam az ágyunkra a férjem mellé aludni. Ha kelt, csak lementem mellé, és megint vissza az ágyunkba mikor már mélyen aludt. …vagy elaludtam mellette 😅
11 hónaposan ő maradt a matracon, mi átköltöztünk az ő szobájába. Ha kellett onnan mentem át. Ez volt a tesztidőszak. 12 hónaposan ikea kura ágyat kapott. Amíg ilyen pici volt én is befértem még mellé. Majd idővel ha kelt, volt egy matrac az ágy mellett, azon aludtam vagy csak vártam hogy visszaaludjon.
Nekünk ez vált be. Kb 3 éves kora óta alussza át az éjszakákat úgy, hogy nem kell menni hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!