Baj ha egy 6 hónapos gyerek 11 órát alszik éjjel ébredés nélkül?
Tudom, h sokan most hülyének néznek, mert biztos dicskszek csak, meg örüljek, h alszik.
Igazából amiatt aggódok, hogy így elmarad az éjszakai evés, így napközben meg ami kiesett nem tudom pótolni, ezért gyakorlatilag kevesebbet eszik mint 4 hónaposan. Akkor megevett 900-950ml tápszer egy nap.
Most ilyen 650 körül eszik meg amit kap bébiételt olyan 150 grammot egy nap.
Örülj neki
Mindkét gyerekem jó alvó volt. Ébrenlétkor bepótolták, jó evők is voltak mellé .
A bébiétel jobban laktatja. Hidd el ha éhes lesz fel fog kelni.
Most hétvégén a 4 éves lányom pl 15 órát aludt egyhuzamban 🙈 egy pöttyet kifáradt du
Nagy baj. Erdemes lenne orankent felkelteni, ha szopatni akarod magad. 🤣
Annyit eszik, amennyi kell neki.
Sovány, kedvtelen?
Ha nem, nem eszik keveset...
Eszem ágában nem lenne kelteni.
Mind a 2 gyerekem 2-8hónapos kora közt végigaludta az éjszakát, eszembe nem jutott volna kelteni őket.
Cserébe ott borult minden, onnan óránként keltek.
A fiam pár hetes korától aludt este 9-től reggel 9-ig, és ráadásul nem volt hajlandó 3 óránként enni, csak 4 óránként. Ha 3 óránként próbáltuk, akkor nem evett, csak beleszívott párat. Hát vakartam én is a fejem, mert mindenhol azt láttam, hogy a babák kb folyamatosan esznek, ilyen piciként még bőven éjszaka is, többször is... mi meg ha fejreálltunk is csak 4x tudtuk megetetni egy nap (9-13-17-21).
Kérdeztem a dokit, védőnőt, hogy most ilyenkor mi van. Válasz: ha megfelelően hízik, van elég pisi, kaki, akkor neki jó így, ne aggódjam túl. Márpedig fél éves koráig havi ~1 kilókat felszedett, kiegyensúlyozott volt, mosolygós, rendben fejlődött. Most 9 éves, és a világon semmi baja. 140 centihez 30 kiló, inkább vékony, pedig sokat eszik, csak lemozogja. És változatlanul jó alvó is :D
a fiam 2 hetesen már 6-7 órákat aludt egybe éjjel, félévesen a 10et is kialudta ... most 20 éves és simán alszik 12 órát is ha éppen van ideje rá... :)
jó alvó örülj neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!