6 hónapos baba éjjel még 3-szor 4-szer eszik. Mit tegyek?
Ja, ha nem adod neki a kellő mennyiséget, miért csodálkozol, ha éhesen ébred? A gyerek nem gép, hogy mi mondjuk meg, ennyit kell enned és kész! Ha éjjel is hígítod a tápszerét, persze, hogy nem lakik jól, mert legfeljebb csak a szomját oltod.
Egy csecsemőről beszélünk, nem két éves kisgyermekről!
A tápszeres doboz szerint is 210 ml az adagja a babának, ennél sokszor már többet is esznek.
Kóstoltatás, hozzátáplálás?
Ne szoktasd le az éjjeli evésről, hanem adj neki normálisan enni! Ha többet hízik az előírtnál, fogyókúrára fogod?
Először is, felejtsd el, amit a védőnő és gyerekorvos mondott.
"éjjel 150ml-nél nem adok neki többet, és hígítom az éjjeli tápszert, mert nagyon sokallom, hogy ennyit eszik éjjel." - ezt te írtad. Ennyit eszik meg éjszaka vagy te keversz ennyit és megeszi, de enne még? Készíts többet és annyit egyen, amennyi jólesik neki. Ne hígítsd a tápszert! A dobozokon is rajta van, hogy nem szabad!
Próbáltad már, hogy vacsira tápszer helyett tartalmas főzeléket vagy tejpépet adsz és utána még kis tápszer?
Mivel minden alkalommal eszik, nem csak nyammog és cumizik, a legnagyobb valószínűséggel éhes. Normális hígításban add a tápszert, és annyit, amennyit kér.
Egyáltalán nincs extrém súlya a babádnak, nem is soványka, de nem is kirívó eset. Az első fiam hat hónaposan közel 9 kg volt, na ő tényleg gurult, viszont rohamosan fejlődött a mozgása, egy éves korában 11 kg volt, egyszerűen hozzányúlt és lassult a hízás üteme.
Amint beindul a babád, nála is le fog lassulni a hízás, sőt, olyan is lesz, hogy nem hízik, csak hosszra nő.
Nem fog elhízni, egy csecsemő nem unalmában eszik, nála még nincsenek evési zavarok, nassolás.
Ha már 6 hónapos a babád, szerintem megpróbálhatsz neki éjszakai tápszert adni! Például a Humana Schlummer Milch nagyon finom és jól is fog lakni tőle. Ha már hozzátáplálsz, van a Milupának egy babakeksze, amiből én reszelek neki este ebbe a tápszerbe egyet. Finom nagyon! Ha kipróbálod, szerintem az első pár nap délelőtt add neki, nehogy fájjon a hasa stb. Ettől sem fogja rögtön átaludni az éjszakát, de talán később fog felébredni és tudtok aludni akár 5-6 órát is egyben! :)
Az én személyes véleményem az, hogy egyen a baba, amennyi jól esik! Nem fog elhízni, ha normális ételt kap!!! (mármint nem cukros akármiket) Ha megfelelően motivált, foglalkoztatva és bíztatva van, a mocorgás és kúszás-mászás által feldolgozza a bevitt energiát és nem lesz pufi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!