Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit csinálok rosszul ? Vagy...

Mit csinálok rosszul ? Vagy az én babám a problémás?

Figyelt kérdés
6,5 hónapos ,foga nem jön,3 hónapja tápszeres,2,5 hónapja eszik üveges kaját is. Ugyanúgy fent van éjszakánként vagy még rosszabb mint amikor megszületett …volt pár hét a 3.-4.hónapban mikor egyhuzamban aludt 4-5-6 órát,volt hogy 2x1x felkelt. Hetek óta másfél -két óránként fent van. Az elmúlt napokban meg már egy órát se alszik..teljesen ki vagyok merülve… nappal is max3x alszik fél órát. Ha nem esik az eső megyünk sétálni .Amikor éjjel felkel majdnem mindig tápszert adtam. Megnyugodott ,visszaaludt.6 hós státuszon mondta a doki hogy ne adjak neki éjjel enni mert meg kell szoknia hogy éjjel aludni kell,nem azért kel fel mert éhes. Ahhoz képest ha felveszem hogy ne sírjon nem hogy megnyugszik még jobban felébred és sír ,na ilyenkor van fent alsó hangon egy órát ,van hogy kettőt ,tehát küszködök vele órákat hogy megint egy óráig vagy addig se aludjon. Próbáltam hogy nem veszem fel,adok neki vizet,tudja hogy az nem tápszer az már nem kell neki,ordít. Próbáltam cumit(alapból nem cumizik,régebben egy pár alkalommal elfogadta)de az se kell neki.. aztán besokalok,adok tápszert és úgy jó . De ugyanúgy egy órát alszik vagy felet. Este fürdés után megeszik 180ml-t,fél8-8 körül elalszik,fél vagy egy óra múlva fent van megint,kap megint tápszert,nagyon keveset eszik, oké úgy 11-éjfélig. Aztán ha szerencsém van 3-kor kel megint,onnantól óránként ,fél óránként . Már nagyon unom is(hogy lefekszek aludni egy órát se alszom már kelhetek,meg hogy 3 órát se tudok aludni egyhuzamban )és nagyon fáradt is vagyok,hallucinálok,ingerült vagyok,a gyerekkel is csúnyán beszélek ,aztán persze megbánok és sírok ,… de nem tudom mi lehet a baj…próbáltam a lehető legkevesebbet felvenni mert már nem bírom tartani a kezem zsibbad,fáj,a derekam is tropa tőle ,hordozóval is fáj. Nekem senki nem mondta hogy az anyaságba meg kell gebedni. Ha tudtam volna hogy ilyen gáz lehet nem vágok bele..(a szoptatás is iszonyat volt,nagyon megszenvedtem vele)pedig évek óta szerettük volna már…
okt. 11. 07:23
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, te nagyon kész vagy.

Ebben az állapotban nagyon nem jó ötlet második gyereket vállalni. Én elhiszem, hogy szorít az idő, az is világos, hogy nagyon nem jó üzlet elbukni a kedvezményes hitelt. Biztosan iszonyú nehéz ezt most megélni, hogy nem a terveid szerint alakul az életed. Mintha kirántották volna alólad a talajt. A gyerekvállalás egyébként is olyan, hogy szinte sosem alakul a szülők elképzelése szerint.

Én azt javaslom, hogy most koncentrálj az első babádra. Beszéljétek át a férjeddel, hogy mit bírtok könnyebben elviselni: az elbukott csokot, vagy még egy gyereket. Mostmár látjátok, tapasztaljátok, mivel jár egy gyerek. Végig tudjátok ezt csinálni EGYÜTT?

okt. 11. 12:41
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Én el nem hiszem, hogy ilyen buta nő létezik. Kamu az egész, minden válaszában direkt elejt 1-2 olyan félmondatot, amire tudja, hogy ugranak itt egyesek. Ha igaz lenne, szegény gyerekeket kellene sajnálni.
okt. 11. 13:57
 33/41 anonim ***** válasza:
71%
49 éves a férjem, én 26 vagyok, 1 éves a fiunk. Én hiába vagyok jóval fiatalabb nála, az én férjem a kezdetektől kérés nélkül ugyanúgy kel éjszaka a gyerekhez, mint én, pedig ő nemcsak hogy 3 műszakban van már vagy 15 éve, de mellette itthon maganban van egy csomó tanítványa matekból, szóval a szabadideje majdhogynem a nullához konvergal...egy szóval: egy jó nagy f*sznak szültél. Én sem vállalnék ilyen alapokra 2. Gyereket, csokot se vettem volna fel, dehát most már mindegy.
okt. 11. 14:20
 34/41 anonim ***** válasza:
79%

Először is a WHO szerint 6 hónapos kortól, tápszeresnek (ha nagyon muszáj akkor 4) 5 hónapos kortól lehet hozzátáplálni. Éjjel nyugodtan etetheted,amit mondtak hogy ne etesd meg hús kell az izomzathoz az mind hülyeség, ne hallgass rájuk úgy baromság ahogy van.

Ha feszes akkor dévény tornára kell vinni.

Az én dokim azt mondta csak lusta,erre dévény torna kellett,azt mondta azért van székrekedése mert nem eszik elég rostot erre kiderült hogy a gyerek tej és glutén allergiás, aztán azt mondta olajozzuk a gombás fejbőrt erre pont más baja van és az olaj csak rontott rajta...

Védőnő is hülyeséget mondott,szóval ha gond van menj másokhoz is mert a dokik is tudnak hülye tanácsot adni.

Ami férjemet illeti enyém éjszakás mégis folyton segít nekem és a gyerek körül is,pedig szétdolgozza magát,de van egy hírem nem csak a 2 perces menetbe kéne csak beszélni fogantatáskor,hanem bizony másban is ki léne vennie a részét mert bizony ő is szülő. Ha q gyerek és anya érdeke hogy veled aludjon a gyerek akkor ő csak kussoljon ha már semmiben sem segít be mondván ő dolgozik. Ilyen pasinak büdös életben nem szülnék 2. Gyereket.

Normális hogy éjjel éhes etesd meg,növekedési ugrása van ezért éhes, ez max 1 éves kora körül kezd helyrejönni és nem ér semmit a nappali zajos baromság se( igen ez is akkora hülyeség mint a ház).

Nem a zaj miatt tudja mikor van nappal-éjjel és különben is most még ehhez kicsi.

Ennyi hülyeséget nem olvastam még egyszerre,hidd el ilyen tudással és férjjel elég egy gyerek.

okt. 11. 14:37
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező! Kitartást! A leírtakban csak a férjed igényei vannak kielégítve alvás terén, sem a baba igényei sem w tieid nincsenek figyelembe véve.

Nem olvastam az összes kommentet, de igazából az első oldali kommentedből is látszik, hogy a férjed egy tuskó!

Nálunk két gyerek, a nagy három éves, ovis, bizony előfordul, hogy át kell menni hozzá éjjel.

A kicsi őt hónapos, velünk alszik.

Ezen múlik az intimitás meg a kitúrás? Kétlem. Sőt, lehet később még rosszabbul alvó babád is. Nem egyedül vállaltad, a megoldáshoz a férjed is kelle.

okt. 11. 16:43
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Azért én valamilyen szinten megértem a férjet is, hogy nem akar a kanapén aludni. Ahogy azt is, hogy kettőtök közé meg nem akarod venni a babát, mert félsz hogy ráfekszetek. Viszont beszerezhetsz egy matracot és lerakhatod a gyerekszobában. Aludj ott vele, próbáld ki, hogy úgy milyen az éjszaka.

Az evés meg, hát írják itt sokan, hogy normális, ha még eszik éjszaka. Valóban az lenne, ha mondjuk letennéd 9-kor, aztán felkelne enni éjjel 1-2 körül, utána meg hajnalban. Az viszont baromira nem, hogy 1-1,5 óránként egyen. És hát írod is, hogy ilyenkor csak beleszív kettőt, mert nyilván nem éhes, csak megszokásból kéri. Ennyire sűrűn nem adnék neki én sem. Víz vagy cumi, majd megszokja azt is.

A többi dolgot inkább nem minősíteném, a férjeddel egy plüsskutyát se vállalnék, nemhogy gyereket, pláne nemhogy többet, de ez már legyen a te problémád.

okt. 11. 16:47
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Az en ferjem is 3 muszakban dolgozik tobb mint egy evtizede, es en is abban dolgoztam eveket, szoval tudom milyen. Megsem nyafog, ha kelni kell a 7 hetes kislanyunkhoz, sokszor akkor is o ebred hajnalban, amikor delelottos.

Engem csaszaroztak, az elso 2 hetben tobbet is kelt a gyerekhez a ferjem, ugyanis eleg lassan tapaszkodtam fel az agybol. Ha ilyeneket mondana, hogy hagyjam, eleg hamar a kapun kivul talalna magat.

Ezt a gyereket ketten vallaltatok. Ideje felnoni a feladathoz. Azt irtad, apuka 45 eves, akkor gondolom sejthette, hogy egy kisbaba sokat sir.

okt. 11. 18:13
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

Csak a saját tapasztalatom tudom hozzátenni: az én fiam legalább másfél éves koráig 2 óránként szopott 24/7-ben. Már majdnem 3 volt mire többségében átaludta az éjszakát.

Nyilván kicsit más a szoptatás miatt, de szerintem nagyon durva önszivatás lett volna megkísérelni 6 hósan leszoktatni az éjjeli evésről. Semmi baja nem lett tőle, normál súlyú, nem is válogatós.

okt. 11. 18:22
 39/41 anonim ***** válasza:
70%

38! Pacsi!

A lányom 1.5 éves koráig szintén 2 óránként szopott. 2 éves koráig szoptattam.

6 éves koráig kelt éjszaka.

okt. 11. 19:14
 40/41 anonim ***** válasza:
Hű, kérdező. Az első lányom az első két hónapban aludt, talán 1x kelt. Jött az alvásborulás, majd a fogzás plusz a mozgásfejlődés is mindig megzavarta. Attól kezdve 10 hónapos korig folyamatosan kelt éjjel nagyon gyakran, nappal is csak a hordozóban/babakocsiban aludt. Mindent is kipróbáltunk, de valahogy nem tudom.. Nekem ez valahogy annyira “normális volt”, hogy kel éjjel mert minden megzavarhatja, pici is még. Brutális nehéz volt, bár tény, hogy nálunk a férjem apa is a családban, minden hétvégén ő kelt plusz elvitte sétálni reggel míg aludtam tovább, stb. Mi nagyon csapatként vagyunk egymással 14 éve. Amúgy ő tejallergiás volt, nála később jött ki, a hozzátáplálásnál bukott ki a dolog, ott kellett tápszert is váltani, 9 hó körül. A másik, ha én éhes vagyok 2-kor hajnalba bizony bekapok valamit, én sose vártam el, hogy ne egyen éjjel ha kéri. Evett éjjel is. Bár nem olvastam, hogy itt teljes adagokat eszik másfél óránként?Majd mikor 10 hó után aludt, utána is bármi megzavarta akkor egy hétig mindig újra kelt elég sokszor. 2 éves múlt nyáron, most is felkel néha..tudja hol a vize, de felkelt vagy valami felébreszti stb. Úgy készülj lelkiekben ez sokáig nehéz lesz. A másik, 2 év a korkülönbség, 4 hós a második nálunk. Én a te helyzetedben nem vállalnám be így, hogy apa sincs a képbe.:( Még így is nagyon nagyon nehéz, hogy van apa, konkrétan mindent is együtt csinálunk. Főleg hogy az első sem alszik nálatok. Gondold el, hogy ott a dackorszak, ott van két pelenkás, hol az egyik sír, hol a másik, hol egyszerre és nem alszol se éjjel se nappal, mert napközben nehéz azért őket egyszerre alvásra szoktatni, főleg az elején, éjszaka pedig ugyanígy kel a pici is, néha becsatlakozik a nagy is. Közbe napközbe helyt kell állnod és foglalkozni a naggyal, sokszor fél kézzel. Én bírtam a kelést az elsőnél, bár nehéz volt, de így is hátba ver ez, bár megszoktam már, hogy hónapok óta órás alvásokkal létezem, plusz a hátam derekam szétment, mert a második lányunk teljesen más, szinte csak kézbe van el plusz kendőbe. Pedig nálam itt van a férjem, aki hazajön a melóból, elzavar egy habfürdőre egy kávéval és a sorozatommal, hogy addig ő játszik a lányokkal, elviszi sétálni, játszóra, hordoz is(Oda vissza megy ez nálunk). Kel éjjel hétvégén(ha nagyon durva akkor hétköznap is magától besegít, plusz itthon a fürdetés altatás stb. sem egy ember végzi, egyiket ő, másikat én. Én biztos kibuknék ha olyan férjem lenne mint apám volt, hogy anyám egyedül csinált mindent, betegen lázasan, tüdőgyulladással, később munka mellett is, stb. De te érzed, mindenki a saját bőrén tapasztalja meg. Az éjjeli ébredéssel kitartást! Ja, nálunk az első lányunk feszes volt az elején, jeleztem a dokinak, védőnőnek, akik mondták á semmi. Továbbmentem, de igaz, hogy szakmabeli is vagyok picit, és kiderült hogy feszes a fél oldala. Rájuk akkor és most sem támaszkodom. Ordító dolgokat nem vesznek észre, sajnos, pedig direkt az egyik legjobb körzeten kívüli háziorvost választottam neki itt megyeszékhelyen. Csalódás volt.
okt. 11. 21:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!