Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit csinálok rosszul ? Vagy...

Mit csinálok rosszul ? Vagy az én babám a problémás?

Figyelt kérdés
6,5 hónapos ,foga nem jön,3 hónapja tápszeres,2,5 hónapja eszik üveges kaját is. Ugyanúgy fent van éjszakánként vagy még rosszabb mint amikor megszületett …volt pár hét a 3.-4.hónapban mikor egyhuzamban aludt 4-5-6 órát,volt hogy 2x1x felkelt. Hetek óta másfél -két óránként fent van. Az elmúlt napokban meg már egy órát se alszik..teljesen ki vagyok merülve… nappal is max3x alszik fél órát. Ha nem esik az eső megyünk sétálni .Amikor éjjel felkel majdnem mindig tápszert adtam. Megnyugodott ,visszaaludt.6 hós státuszon mondta a doki hogy ne adjak neki éjjel enni mert meg kell szoknia hogy éjjel aludni kell,nem azért kel fel mert éhes. Ahhoz képest ha felveszem hogy ne sírjon nem hogy megnyugszik még jobban felébred és sír ,na ilyenkor van fent alsó hangon egy órát ,van hogy kettőt ,tehát küszködök vele órákat hogy megint egy óráig vagy addig se aludjon. Próbáltam hogy nem veszem fel,adok neki vizet,tudja hogy az nem tápszer az már nem kell neki,ordít. Próbáltam cumit(alapból nem cumizik,régebben egy pár alkalommal elfogadta)de az se kell neki.. aztán besokalok,adok tápszert és úgy jó . De ugyanúgy egy órát alszik vagy felet. Este fürdés után megeszik 180ml-t,fél8-8 körül elalszik,fél vagy egy óra múlva fent van megint,kap megint tápszert,nagyon keveset eszik, oké úgy 11-éjfélig. Aztán ha szerencsém van 3-kor kel megint,onnantól óránként ,fél óránként . Már nagyon unom is(hogy lefekszek aludni egy órát se alszom már kelhetek,meg hogy 3 órát se tudok aludni egyhuzamban )és nagyon fáradt is vagyok,hallucinálok,ingerült vagyok,a gyerekkel is csúnyán beszélek ,aztán persze megbánok és sírok ,… de nem tudom mi lehet a baj…próbáltam a lehető legkevesebbet felvenni mert már nem bírom tartani a kezem zsibbad,fáj,a derekam is tropa tőle ,hordozóval is fáj. Nekem senki nem mondta hogy az anyaságba meg kell gebedni. Ha tudtam volna hogy ilyen gáz lehet nem vágok bele..(a szoptatás is iszonyat volt,nagyon megszenvedtem vele)pedig évek óta szerettük volna már…
okt. 11. 07:23
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
74%
Az en fiam is ilyen volt. Altasd magad mellett, ha külön alszik. Kitartás. 2 es fel eves kora ota átalussza az ejszakát. Addig szenvedtünk.
okt. 11. 07:38
 2/41 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyedül ❤️

A kislányom is ilyen volt. Szintén 2,5 évesen kezdett normálisan aludni. Pedig jártunm 2 gyógytornásznál, tsmt szakembernél stb. De addig egyszerűen nem érett meg rá az idegrendszere.

okt. 11. 07:52
 3/41 anonim ***** válasza:
80%

Azert vegig lehet probalni par dolgot, lehet nem fog segiteni, lehet igen.

Nalunk peldaul nagyon feszes volt a kisfiam, habar a mozgasfejlodese normalis utemben haladt, de megis. Ezert kelt ejszaka millioszor. Elvittem neurologushoz, utana tornazni es uszni jartunk.

Az ejszakai kelesek szama 10+-rol lecsokkent 2-re, 4 het alatt.

Tejallergia is okozhat sok kelest amugy.

Illetve nem tudom hogy telik egy napotok, de ha esetleg tul sok inger eri (pl megy a tv egesz nap) az is lehet problema.

DE: van hogy egyszeruen nincs oka sajnos es majd aludni fog, ha megerett ra. Kerj amugy segitseget. Nekem a ferjem hetvegente atvallalta,amikor sokat kelt. Szerencsere nala is megnyugodott+ tapszeres is volt, szoval en nem kellettem ugymond. Az tartott eletben, hogy legalabb akkor tudtam aludni valamennyit.

okt. 11. 08:02
 4/41 anonim ***** válasza:
58%
Doki egy idióta. Enyém 2 éves korig szopizott és bizony 1 éves koráig bőszen evett éjjel,van ilyen igényű baba. Plusz 6 hónapos korig nem kell hozzátáplálni mert a bele/ gyomra akkor áll készen. Különben most ranulja a bele hogy hogyan egészen ami fájdalmas és felébreszti plusz lehet növekedési ugrás is. A lényeg nyugodtan adj neki enni,még baba. Az orvosod egy marha.
okt. 11. 08:20
 5/41 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 5 és fél hónapos. Ő kétszer kér éjjel enni. Ő is tápszeres( a hozzátáplálását még nem kezdtük el). Nekem azt mondta a védőnő, hogy ha kér, nyugodtan adják neki éjjel is enni. Különben nem is nyugodna meg. Egy ideje már ő is keveset alszik napközben, és éjszaka is többször felébred, mint korábban. A mozgásfejlődés, fogzás miatt is nyugtalanabbak lehetnek.
okt. 11. 08:50
 6/41 A kérdező kommentje:
Most vagyok azon a szinten hogy elkeseredettségemben már a sírás kerülhet hogy még két évig így kell élnem,ráadásul úgy hogy mire a szóban forgó baba egy éves lesz nekem akkoriban kéne teherbe esnem megint hogy a terveink szerint alakuljanak a dolgok. Plusz ezidő alatt kéne járnom tanfolyamra és vizsgáznom kell amíg nem sír egyszerre két gyerek. Az hogy a férjem besegít éjjel nem opció , ő már az elején kijelentette hogy hagyjam békén ő 3 műszakban dolgozik. Annyit segít hogy hétvégén abban az egy napban amikor itthon van nem én kelek a gyerekhez hanem ő és így én tudok aludni 9-ig. Vagy még ennyi sincs. Az hogy altassam magam mellett szintén nem opció ,a férjem nem engedi hogy a szobában legyen főleg az ágyban . Azt mondta nem azért vettünk 3 szobás házat hogy a gyerek velünk aludjon meg hogy nehogy már a gyerek kitúrja őt az ágyból . Nem akar úgy járni mint más család hogy együtt alszik az anya a gyerekkel apát meg száműzik a nappaliba és ott vége a kapcsolatnak. Hogy ha most velünk alszik akkor később nem fogjuk tudni kirakni. Amúgy igaza van,szerintem se normális ez a felállás,plusz félnénk hogy rá fékezünk ,hogy nem vesz levegőt ,ha alszunk nem is vesszük észre,az ágyában van a légzés Figyelő,én még abban se bízok 100% -ban. Ha velünk aludna még ennyit se aludnék mint most. Meg rengeteget mocorog,nyüsszög. A hozzátáplálást meg annak ajánlják 6 hónapos kor után aki anyatejes. Mivel az én fiam nem az,így lehetetett/ajánlott volt hamarabb kezdeni . Ha nem lehetne akkor nem gyártanának bébi ételt 4 hónapos kortól. Elég izmos is,azt mondta a védőnő ezt az izomzatot már kell fehérjével is táplálni elég hamar adni kellett neki húst is. Tápszert ugyanúgy ugyanazt kapja,nem hinném hogy allergia lenne..ha pedig feszes lenne mondaná az orvos meg a védőnő. Ha elviszem magánba ott meg biztos azt fogják mondani hogy az,hogy fizessek a kezelésekért. Azt mondta a védőnő már az elején hogy menjen napközbe valami zaj hogy tudja hogy nappal van. Így megy a tv. És menni is fog, nem fogok egész nap kussba ülni mert van itthon egy baba. És ő nincs is előtte,nem nézi. Ha a tv lenne a baj akkor ez a helyzet fennállt volna végig.
okt. 11. 08:52
 7/41 anonim ***** válasza:
85%
Hát erre csak azt tudom írni, hogy akkor szenvedj... én mondjuk mindenképp elkezdenék most próbálkozni a tesóval, hogy két éven belül már hárman legyenek, az lenne csak az igazi!
okt. 11. 09:04
 8/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem most ne gondolkozz meg egy terhessegen, ongyilkossag lenne. Majd kesobb. Raadasul a ferjed is azert meger egy miset.

Hogyan akarnad ezt igy? Na mindegy, ezt a reszet nyilvan te tudod, de na :D

Amugy neurologushoz vittem, gyerekorvos nekem se mondott semmit 🤷‍♀️

11 honapig kinoztam magam, mire kiderult a baj. Ha az orvosra varok, lehet igy marad meg evekig.

Nyilvan fizetni kell maganba, ha oda viszed, ingyen senki nem fogja neked kezelni a gyereket. De az nem azt jelenti, hogy lehuznak.

Amugy gyogytorna es neurologus is van allamiban, max kicsit sokat kell varni, de legalabb van es lehet menni.

De en nem azt mondom, hogy tuti ez a baj, csak azt, hogy lehet ez is.

En minden kovet megmozgattam anno, mert tarthatatlan volt a helyzet. Ha nem derul ki semmi, beletorodom persze, de tennem kellett valamit. Es hala a jo egnek hogy nem hagytam annyiban.

Tv-vel kapcsolatban meg jo lenne kikapcsolni. Probald ki 1 hetig. Lehet az a baja kerdezo. Oke, nem akarsz kussban ulni, de ha ez okozza a bajt; akkor inkabb a tv-t valasztod es szenvedsz tovabb?

Lehet nem segit. Lehet megmenti az eleted es aludni fog. Nem tudod, amig nem probalod.

okt. 11. 09:09
 9/41 anonim ***** válasza:
78%

Esetleg fehérzajt próbáld meg.

De én is azt gondolom hogy azért a férjed is megérne egy misét. Tehát ez hogy őt hagyjad mert 3 műszakba dolgozik stb. Hát nem tudom. Elgondolkoznék a 2. Gyereken. Na mindegy nem is ez volt a kérdés. De egyébként bármilyen hihetetlen csodákra képes az együtt alvás. Pocakba végig veled volt majd mikor megszületett beraktad egy szobába ahol nincs se anya se senki. Elég ijesztő lehet neki.

okt. 11. 09:24
 10/41 anonim ***** válasza:
91%

Amugy amilyen baromsagokat mondott neked az orvos meg a vedono, lehet azt se vennek eszre, ha a gyereknek kiesne egy laba.

Reg olvastam ennyi hulyeseget szakemberektol, mint amit te most itt mondasz mindennel kapcsolatban.

okt. 11. 09:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!