Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mit csinálok rosszul ? Vagy...

Mit csinálok rosszul ? Vagy az én babám a problémás?

Figyelt kérdés
6,5 hónapos ,foga nem jön,3 hónapja tápszeres,2,5 hónapja eszik üveges kaját is. Ugyanúgy fent van éjszakánként vagy még rosszabb mint amikor megszületett …volt pár hét a 3.-4.hónapban mikor egyhuzamban aludt 4-5-6 órát,volt hogy 2x1x felkelt. Hetek óta másfél -két óránként fent van. Az elmúlt napokban meg már egy órát se alszik..teljesen ki vagyok merülve… nappal is max3x alszik fél órát. Ha nem esik az eső megyünk sétálni .Amikor éjjel felkel majdnem mindig tápszert adtam. Megnyugodott ,visszaaludt.6 hós státuszon mondta a doki hogy ne adjak neki éjjel enni mert meg kell szoknia hogy éjjel aludni kell,nem azért kel fel mert éhes. Ahhoz képest ha felveszem hogy ne sírjon nem hogy megnyugszik még jobban felébred és sír ,na ilyenkor van fent alsó hangon egy órát ,van hogy kettőt ,tehát küszködök vele órákat hogy megint egy óráig vagy addig se aludjon. Próbáltam hogy nem veszem fel,adok neki vizet,tudja hogy az nem tápszer az már nem kell neki,ordít. Próbáltam cumit(alapból nem cumizik,régebben egy pár alkalommal elfogadta)de az se kell neki.. aztán besokalok,adok tápszert és úgy jó . De ugyanúgy egy órát alszik vagy felet. Este fürdés után megeszik 180ml-t,fél8-8 körül elalszik,fél vagy egy óra múlva fent van megint,kap megint tápszert,nagyon keveset eszik, oké úgy 11-éjfélig. Aztán ha szerencsém van 3-kor kel megint,onnantól óránként ,fél óránként . Már nagyon unom is(hogy lefekszek aludni egy órát se alszom már kelhetek,meg hogy 3 órát se tudok aludni egyhuzamban )és nagyon fáradt is vagyok,hallucinálok,ingerült vagyok,a gyerekkel is csúnyán beszélek ,aztán persze megbánok és sírok ,… de nem tudom mi lehet a baj…próbáltam a lehető legkevesebbet felvenni mert már nem bírom tartani a kezem zsibbad,fáj,a derekam is tropa tőle ,hordozóval is fáj. Nekem senki nem mondta hogy az anyaságba meg kell gebedni. Ha tudtam volna hogy ilyen gáz lehet nem vágok bele..(a szoptatás is iszonyat volt,nagyon megszenvedtem vele)pedig évek óta szerettük volna már…
okt. 11. 07:23
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötelező még egy gyereket vállalni, ha úgy érzed nem neked való. El lehet térni a tervektől.

A belátás nem gyengeség.

Visszatérve a gyerekre, én éjjel magam mellé vettem ha felkelt és azonnal vissza aludt cicin, vagy később anélkül is.

Kézben ringatva szinte sosem sikerült ugyanez.

Napközben hordozó kendőben sokkal tovább aludt, mint kiságyban(le se tudtam tenni).

Javaslom hogy ne ragaszkodj az elképzelésekhez, hanem maradj rugalmas és a helyzethez mérten próbálj magadnak könnyíteni.

Próbáld meg a fájdalomcsillapítót is egy este, mert nekem is volt hogy nem tudtam hogy fogzási fájdalom, de aztán a fájdalom csillapító teljesen megoldotta a dolgot. Nyilván nem adható 3 napnál tovább meg indokolatlanul, de egy anya tudja ha valami nem a normális kerékvágásban van.

Esetleg dologéllel kend az ínyét lefekvés előtt, akkor is ha úgy látod nem azért van. Ők még nem tudják elmondani mi bajuk.

Kitartás, lesz jobb is, meg rosszabb is. De hullámzó, nem lesz végig ennyire nehéz.

Viszont nem kötelező több gyereket is bevállalni. Mi például nem fogunk, tervek ide vagy oda.

okt. 11. 09:38
 12/41 A kérdező kommentje:
Én sem várom el a férjemtől hogy felkeljen,tudom jól milyen gyilkos a 3 műszak,főleg az éjszaka.. ezt csak az tudja aki dolgozott benne. Aki nem,annak fingja sincs róla,de beszélni könnyű… kiváncsi lennék hány 45 éves férj kel fel éjjel a gyerekhez aki 3 műszakban dolgozik…és igaza van abban is hogy én azért vagyok itthon hogy ellássam a gyereket,ez a dolgom most. Neki meg az hogy dolgozzon. Ha nem tudja kialudni magát fel csavarodik egy fára,vagy leborít egy 500kg-os raklapot 10 méter magasból egy alatta dolgozó komisra…és akkor mi éhen halunk…szóval nekem “többet ér “hagyom aludni.Muszáj a másodikat időben elkezdeni hogy császáros legyek,én nem küszködök többet 16 órát … (utána megcsászároztak)meg a legnagyobb baromság lenne ha úgy lennék itthon hogy csak azt a 20-on ezret kapom a gyerekre ,és el kell menni dolgozni. Aztán dolgoznék pár hónapig megint terhes lennék … semmi értelme .. a tv-t már próbáltam amúgy csak vagy 2 hónapja és ugyanúgy ment minden. Elviszem akkor neurológushoz. Köszönöm !
okt. 11. 09:41
 13/41 anonim ***** válasza:
92%

huhh. a 6os kommentig még sajnáltalak is.

Az én lányom szombaton lett 3 éves, Hétfőn volt az első átaludt éjszakája.

Múlthétig 4-5x kelt/éjszaka. Én mellette dolgozok. El nem tudom mondani milyen rohadt nehéz volt.

Én is már halucináltam, Fizikailag kivoltam.

DE! Nekem a férjem is ugyan úgy kelt, besegített mindenbe.

Mi az, hogy újabb gyerek kell? ki mondta? Ugye tudod, hogy most kivagy, 2 gyerek mellett ez hatványozódik. Tuti felkötöd magad. Viccen kívül.

Durva hogy a férjed semmibe vesz kb. Én egy plüssmacit nem vállalnék vele, nem még 1 gyereket.

okt. 11. 09:43
 14/41 anonim ***** válasza:
86%

Igen.

Aztan majd lathatjuk az esti hiradoban, ha valami tragedia tortent es kart teszel magadban vagy a gyerekben.

Turelmetlen vagy, uvoltozol egy kisbabaval es a jo eg tudja miket csinalsz meg.

Egy szereto ferj es apa segitene.

okt. 11. 09:45
 15/41 A kérdező kommentje:
De kötelező ha nem akarok egy összegben vagy 10 milliót kifizetni,és direkt úgy terveztünk hogy két gyerek lesz akkor elég egy 3 szobás ház. Én amúgy 3-at volna már gyerekkkorom óta de nem vagyunk már 20 évesek … mi mindig tervezetten éltünk mindig össze is jött mert mindig tettünk érte . Adtam neki fájdalomcsillapítót is nagyon ritkán ,és dologért is van itthon,semmit nem ér..nem hinném hogy minden nap vannak fájdalmai . És a fajdalomcsillapítótól meg fáj a hasa. Meg is fogta az elején..Hordozóban soha nem is volt el,most is egy óráig se bírja,de az én derekam se…
okt. 11. 09:47
 16/41 anonim ***** válasza:
93%
Hú kérdező. Ha nem troll vagy, neked óriási gondok vannak a toronyban. Erre már nem lehet mit írni.
okt. 11. 09:48
 17/41 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 10 hónapos korig óránként kelt, és óránként csak a cici alatta vissza.

Van, hogy evett, van, hogy csak egy két percig szívta

Baromság, hogy nem kell adni neki éjjel enni

Nem kötelező szülni két év múlva, ez milyen hülyeség?

Férjem 40 éves, reggel héttől este hatig kemény fizikai munkát végez(kőműves, burkoló és mindenes amit éppen csinálni kell a munkába. Rombol, szigetel, épít stb)mégis kelt a gyerekhez éjjel.

Magától, nem volt bunkó, hogy hagyjam békén aludni

Igaza van annak aki azt mondja szenvedj.

Magadnak csinálod

Hallgatsz az idiota vedonore, és a férjedet is hagyod csicsikalni.

okt. 11. 09:49
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Milyen hordozod van?

A tobbit inkabb hagyjuk is. Hitel. Mindent ertek. ☹️

okt. 11. 09:50
 19/41 A kérdező kommentje:
Amíg szopizott mellettem aludt a kiságyban 3,5 hónapig . És amikor rajtam aludt én nem tudtam aludni,ez most is így van,rengeteget mocorog,nyüsszög,nevet álmában. Ma éjjel behoztam az ágyba miután elaludt akaromban mert nem lehetett letenni 5x próbáltam …ugyanúgy felkelt sokszor..most meg másfél órája alszik és nem szokott.
okt. 11. 09:51
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

De kötelező ha nem akarok egy összegben vagy 10 milliót kifizetni

Az a k@va csok.

Milyen jó lenne ha a fiatal párok nem ez miatt szülnenek gyereket

okt. 11. 09:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!