Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mondjátok, hogy nem csak én...

Mondjátok, hogy nem csak én borulok ki, amikor 2 órán keresztül kell altatni??

Figyelt kérdés
Elaltatom, leteszem, felébred és ezt eljátszuk 3x 4x. Miért csinálják ezt velem a gyerekeim?? Pontosan 18.20kor kezdtem el altatni és most van 9 óra és az egyik gyereket már átadtam az apjának, mert elfogyott a türelmem. Köszi, hogy meghallgattál.
aug. 16. 20:58
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Nekem elalszik simán a fiam, ha leteszem de még csak 1 éves. Viszont voltak olyan időszakok pl. Szepa, amikor nem akart elaludni este. Én azt az elvet követtem, hogy 20 percet altatok. Ha nem alszik el vagy látom a változást akkor 15 perc játék vagy meseolvasás, ugyanúgy a szobában halvány fénynél. Aztán megint nekiállok. Az én idegrendszerem is lenyugszik addig illetve ha fejen állok akkor sem fog elaludni. Ez eddig bevált. Próbáltam nem kiakasztani magamat rajta. Ilyenkor próbáltam úgy nézni, hogy oké akkor ez a mi kettőnk kis ideje addig. Aztán mikor elmúlt a szepa újra minden könnyű lett.
aug. 17. 09:19
 22/29 anonim ***** válasza:
48%

Ha valaki almos, akkor elalszik.

Ezzel , hogy hatkor (?) altatsz magadat szivatod. Azert nem alszik el, mert nem almos, ebben mi a nem vilagos ?

aug. 17. 09:41
 23/29 anonim ***** válasza:
83%

Az én nagyobb fiam 3 éves, ha nem akar aludni, és ott hagyom a szobában, akkor fogja magát és kijön. Ha kell 1000x. De mondjuk én nem is szívatom magam, ha nem tűnik álmosnak, akkor a relaxáló játékok jönnek, pl szép sorrendben el kell rakni a játékokat, szépen beparkolni a kisautókat a helyükre, ilyesmi. Kádban lemoshatja a duplokat ő is, hogy ők is tisztán várják a holnapot. Ezek nálunk segítenek lenyugodnia, illetve minden este mesélek neki, vagy férjem, ha egy mese után látványosan éber még, akkor két mese. Két mese után szigorúan lámpaoltás, és maximum egy kicsit még mesélhet a napjáról.

A kicsi 8 hónapos, ő egyelőre beájul cicin és ott lehet hagyni, de gondolom ez is változni fog.

aug. 17. 10:03
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

21es vagyok

Van amikor túlfárad a gyerek és amiatt nem alszik. Főleg piciknék fordul elő. Nekem kb havonta 1x elő szokott fordulni, akkor bepörög és már amiatt nem alszik, közben persze hisztis meg látszik hogy fáradt. Sosem szoktam ringatni de olyankor sajnos kell, mert úgy nem tud nagyon mozogni és sikerül lenyugtatni annyira, hogy elaludjon. Szóval szerintem a kérdezőnél is az lehet valószínűleg. Lehet érdemes reggel inkább kelteni ilyen esetben, minthogy hagyni 10ig aludni. Akkor kijön a nap és az altatás is könnyebb lesz. Vagy akkor is probléma van vele?

aug. 17. 10:50
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
Most attól, hogy sokat vannak fent egyszerre, nem muszáj 18:20kor aludniuk, mert valószínűleg még nem igazán almosak, azért nem alszanak el könnyen. És ha a kicsi fent van 4,5 óránál többet, mi történik? Semmi. Attól ugyanolyan szépen, egészségesen fejlődik tovább. Érzik, mennyi alvásra van szükségük. Az enyém nappal sosem volt egy nagy alvó, most 10 hónapos lesz, és képes végignyomni reggeltol estig sokszor 12 órát fél óra(!) össz napközbeni alvással. Nem azért, mert nem szeretném altatni, próbálom, de nem erőltetem. Figyelem a gyerekem, megismertem, és tudom, hogy hiába erőltetem, úgysem alszik, ha nem akar, mert minden más érdekesebb. Cserébe ő este 6-8 óra között szokott valamikor elaludni, és általában reggel fél hat - fél hét körül kel, közben éjszaka/hajnalban egyszer kel fel tápszert inni, de általában hamar visszaalszik, szóval jó alvó, este pedig ha már elaludt, tudok enidozni, és a férjemmel lenni. Én azt javaslom, hogy hagyd egy kicsit, hogy ők állítsák be az egyéni természetes bioritmusukat, mert minden baba és gyermek más, nem kell mindig a nagykonyvet követni semmiben, így az altatásban sem.
aug. 17. 11:54
 26/29 A kérdező kommentje:
Nyilván azért kezdtem el altatni őket, mert jelezték, hogy álmosak....
aug. 17. 12:11
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
Ó nekem is jelzi,de sosem akkor alszik el. Most már akkor altatpm amikor tudom hogy elalszik. Mindig este 10 felé hajlandó csak elaludni,de 8 órakor már dörzsöli a szemét.
aug. 17. 12:19
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk tökmindegy volt, hogy mikor kezdem az altatást, akkor is 3-4 órás kínlódás volt. És persze beindult az ördögi kör, mert minél feszültebb voltam, annál inkább nem aludtak.

Egyszer nagyon teleszaladt a hócipőm, közöltem velük, hogy akkor én most elmentem aludni, ők meg azt csinálnak amit akarnak. Tényleg lefeküdtem, lekapcsoltam minden fényt. Abban bíztam, hogy ha nincs közönség, akkor nincs cirkusz. Bejött. Még kb.10 percet ficeregtek, aztán elnyomta őket az álom.

aug. 17. 12:38
 29/29 anonim ***** válasza:
53%

Eszembe nem jutna 18:30kor altatni. Akkor sem ha jelzi hogy álmos. Ráadásul ha a nagy 10kor kelt fel reggel kizárt hogy 8,5 óra alatt lefaradjon. Egy ekkora gyereknek 12-3 óra az ébren leti ideje már.

Keljenek fel korábban reggel. Én biztos ébresztenem. 9 után azért ne legyen már alvás. Akkor persze hogy borul minden. Magaddal tolsz ki. :) Nálunk is voltak ilyen időszakok mígnem far jöttem hogy az a baj hogy hagyom túl sokáig aludni reggel a gyereket.

aug. 17. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!