Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Mondjátok, hogy nem csak én...

Mondjátok, hogy nem csak én borulok ki, amikor 2 órán keresztül kell altatni??

Figyelt kérdés
Elaltatom, leteszem, felébred és ezt eljátszuk 3x 4x. Miért csinálják ezt velem a gyerekeim?? Pontosan 18.20kor kezdtem el altatni és most van 9 óra és az egyik gyereket már átadtam az apjának, mert elfogyott a türelmem. Köszi, hogy meghallgattál.
aug. 16. 20:58
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
De miért kezded el őket ilyen korán altatni?
aug. 16. 22:28
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
10: Még szerencse, hogy minden baba ugyanúgy működik! Ja, nem... Ennyi erővel írhatnám én is a kérdezőnek, hogy bezzeg a fiam általában már 5 hónaposan el tudta magát altatni este, ha nem, akkor elég volt belátható ideig énekelni és simogatni a hátát. A testvérével még mindig szívunk. 4-5 hónaposan ez úgy nézett ki, hogy ha belealudt a szoptatásba és bármit csináltam, általában belealudt, egyből felébredt, ha le akartam tenni az ágyába. Elaltatni általában tömény szívás, amióta jobban mozog, azóta karban sem marad meg, ágyban meg sokszor örökkévalóságig tart, azt hiszem, hogy alszik, várok egy kicsit, kezdek örülni, felébred és kezdődik elölről.
aug. 16. 22:32
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egyrészt a rutin vált be másrészt enyém nem hajlandó hamar lefeküdni jó ha este 11-re elalszik,viszont mindegy milyen későn fekszik le,mindig ugyanakkor kelünk,reggel 6-7 körül.Amint későn kelünk csúszik a nap. Ami mostanában bevált az a sok mese és hogy befekszem mellé. Amikor elalszik kisurranok.
aug. 16. 22:44
 14/29 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, máris jobban érzem magam, hogy nem vagyok ezzel egyedül. Na, a délutáni alvás valahogy más téma, ott mindig elalszanak 20 percen belül, de az esti az mindig egy csomó idő, meg akkor is, ha aznap nem aludt a nagyobbik. Van, hogy én is hagyom 10ig ébren őket, és akkor bemegyünk együtt aludni, akkor már nem számít, meddig tart az altatás, van hogy előbb be is alszunk, mint ők. A mesekönyvet viszont kipróbálom, hátha attól jobb lesz valamennyivel. Amúgy van napirend, de a mai nap eleve szarul indult, mert ugye a drága nagy fiam 10-ig aludt, így a délutáni alvás már esélytelen volt, hiába vittem be 3 órakor.
aug. 16. 22:59
 15/29 anonim ***** válasza:
90%

Ajánlom az általad vázolt metódust 3-4 éves gyereken alkalmazni :)

Ezerféle gyerek van, az enyém pl. amíg szopizott, kb. úgy működött mint a tiéd, de aztán egyszer csak, tudod, már nem szopizik, ágyban feláll, mitöbb, kimászik, meg még kér egy pohár vizet, aztán meg még egy mesét, és még egyet... de ha a tied akkor is katonásan fekszik/alszik üzemmódban lesz, akkor sem szólnék be a helyedben azoknak, akiknek nem.

aug. 16. 23:06
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem a megmondó embereket. Leteszed, villany le, alszik. Aha. Van olyan gyerek. Nekem is van egy. A másik meg a másik véglet. És ugyanúgy csináltunk mindent. Mégis full mások.

A lányomnak olvastam, puszi, és kijöttem. 1x-2x max be kellett menni betakarni, vagy kért inni, de utána elaludt.

A fiam meg már velünk alszik, mert egyszerűen nem tud nélkülem létezni. Az se opció, hogy elalszik, és kijövök, mert nettó 10 perc után észreveszi, hogy nem vagyok ott.

Kérdező, nálunk is ez van, mint nálatok. Mondjuk én 8-fél 9-nél előbb már neki sem állok. A férjem mondta sokszor, hogy próbáljuk meg korábban, biztos az a baj, hogy túlpörög. Hát próbáltuk, akkor aztán végképp balhé lett belőle. Így általában lefekszünk fél 9 körül, olvasunk. Aztán kicsit beszélgetünk a sötétben.

Aztán általában van a vergődés rész. Utána fél 10 körül iszik tejet, és akkor utána elcsendesedik. Hiába akarok korábban adni neki, akkor nem kell. Csak amikor már összevesztünk párszor. 😅

Ráadásul nálunk a férjem se tudja átvenni, mert csak én vagyok jó. Én ilyen anyás gyereket sose láttam még. Pedig második gyerek, mint írtam.

Én jelenleg a túlélésre játszom. Előbb-utóbb változik majd ez is.

aug. 17. 06:04
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Túl korán altatsz. Nálunk eleve 21.00-kor van altatás idő. Nem vagyok hülye, hogy kib#$$z@k magammal, hogy órákon keresztül altatok. Mikor még napközben is aludt a kisfiam, és láttam, hogy nem alszik el 15-20 percen belül, akkor nem próbálkoztam tovább.
aug. 17. 06:55
 18/29 anonim ***** válasza:
51%

Eszembe nem jutna 18:20kor altatni. Mégha dörgölik a szemüket, akkor sem. Nem vagyok én a magam ellensége.

Nekem 2.5 és 5 éveseim vannak. Most így a nyáriszünetben volt, hogy 9kor jöttünk be még csak az udvarról.

Ovi alatt sem alszanak el sokkal elöbb.

Míg csecsemők voltak, akkor is 8kor kezdtem a fürdetést.

Így nekem az esti alvással nagyon sosem volt gondom.

A nappali az nálunk, ami mumus. 2 évesen már mind a 2 csak kínlódott, nem akart elaludni. De ha nem aludtak, estig zizik. Úgyhogy én ott szívtam sokat.

aug. 17. 07:28
 19/29 anonim ***** válasza:
91%
Fél 7 előtt biztos nem tenném én se, viszont délután 3 kor se, mert 100% hogy nem fog este aludni.
aug. 17. 07:33
 20/29 anonim ***** válasza:
78%
Én nem bírok egy óránál többet. Ha egy óra alatt nem alszik el, akkor fél órát játszunk és utána kezdjük újra (csak az altatást).
aug. 17. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!