Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Veletek alszik egy szobában a...

Veletek alszik egy szobában a baba vagy rögtön külön szobába tettétek?

Figyelt kérdés
Novemberben szülök és nem tudom mi lenne a jó megoldás. Velünk egy szobába külön kis ágyba vagy rögtön külön szoba?

aug. 6. 21:46
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:

Külön szoba, külön ágy első naptól kezdve. Egy vendégágyat hagytunk a babaszobában, ott alszok vele. Kezdenek ritkulni az ébredések éjjel, úgyhogy a hétvégén vissza költözök a hálóba 3 hónap után.

De mindenki úgy csinálja, ahogy nekik megfelel. A hálóba nem fért volna kiságy, egy ágyban meg nem akartam aludni(+ a baba is ha evés közben elalszik, egyet mozdulok és ébred is). Nekünk ez vált be.

aug. 7. 08:32
 32/38 anonim ***** válasza:
64%

25, Nekem kisebesedett a mellbimbóm de nem azért mert sokat volt rajtam sőt átlagos időt volt rajta. Elvileg a technikája is jó volt, de amúgy nagyon erősen szívott, lehet amiatt.

Később amikor meggyógyult a mellem ugyanúgy szoptattam, volt hogy órákig cuppogott rajta, akkor már nem sebesedett ki.

Úgyhogy ebből gondolom hogy amiatt nem sebesedik ki.

aug. 7. 08:37
 33/38 anonim ***** válasza:

Ahogy írod, mindharom verziónak (külön szoba, veletek alvas azonos ágyban vagy külön agyban) van hátránya. Ki kell tapasztalni.

Mi úgy oldottuk meg, hogy egyiket sem választottuk, hanem én mentem be a baba mellé a sajat szobájaba, elfért ott egy rendes ágy ideiglenesen. Ezzel kb. minden probléma kiküszöbölhető volt. Ettől még sokszor a saját ágyunkban kezdtem el aludni, de 1-2 óra mulva ugyis a baba melletti ágyon kötöttem ki. Fotelban szoptattam. Csak akkor vettem magam mellé, amikor már hajnalban képtelen voltam visszarakni a kiságyba.

aug. 7. 08:44
 34/38 anonim ***** válasza:
69%
El nem tudom képzelni hogy akik egy ágyban alszanak a gyerekkel, főleg úgy hogy az apa is ott van, azok hogy nem félnek hogy rafekszenek?! Mi mindketten olyanok vagyunk a férjemmel hogy sokat forgolodunk, sokszor kozelharcot vivunk álmunkban a teruletért.. Biztos nem tenném magunk közé a gyereket.. 😱
aug. 7. 08:52
 35/38 anonim ***** válasza:
52%

12-es vagyok, már az elején is csak enni keltek fel 2-3x, aztán aludtak is tovább. Azt én sose hagytam, hogy órákat nyammogjanak a cicin, se nappal, se éjjel. Nálunk csak evésre volt való, nyammogni ott volt a cumi (sose volt belőle probléma). Hamar átaludták az éjszakát mind a ketten.

De ha 20x kellett volna átmenni, akkor 20x megyek át. A hálószobánk pici, épp az ágyunk meg egy szekrény fér bele, ott nemhogy egy kiságy, de egy babaöböl se fért volna el. Az meg teljességgel kizárt volt, hogy a mi ágyunkban aludjanak. Leeshetnek, rájuk feküdhetünk, a férjem pl 120 kiló, nem buli. Én ettől annyira rettegtem volna, hogy biztos nem alszom egy percet sem.

aug. 7. 10:05
 36/38 anonim ***** válasza:
Külön szobában kezdtük, aztán amikor többet mászkáltam hozzá, mint aludtam, akkor szereztünk egy babaöblöt. 4 hónapos korában kezdett úgy tűnni, hogy már zavarjuk, pl. megébred a férjem horkolására egy éjjel többször is, akkor költöztettük vissza a saját szobájába, plusz vettünk egy matracot a kiságya mellé, ha valakinek ott kéne éjszakázni. Már 2 éves, még mindig jó szolgálatot tesz a matrac, az egyik legjobb beruházás volt. :D
aug. 7. 10:33
 37/38 anonim ***** válasza:

Az első gyereket külön akartuk tenni, csak 30 percenként ordított egy órát, így hamar feladtam ezt. Ő ott aludt egy évig, ahol hajlandó volt. Kevés ilyen volt, és a kiságy meg a nagyágy se szerepelt közte. 1 és 1,5 éves kora között jól aludt mellettem, aztán kapott egy nagyobb gyerek ágyat, és azóta abban alszik

A kicsivel mentünk rögtön a legkisebb ellenállás felé, velem alszik a hálóban, férjem a nagyobbik szobájában egy másik felnőtt ágyon. Így mindenki jól alszik. Lehet át tudnám szoktatni, de én végigcsináltam egy évet tényleges alvásmegvonással, és semmi nem vesz rá, hogy újra megkockáztassam. Konkrétan semmi.

aug. 7. 18:55
 38/38 anonim ***** válasza:

Kiságyban saját szobájában,első naptól kezdve.

Eleinte nem volt egyszerű átmászkálni hozzá éjjelente,de voltak nyugisabb idők most is az van,16 hónapos.

aug. 11. 00:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!