Veletek alszik egy szobában a baba vagy rögtön külön szobába tettétek?
Mi beraktunk egy ágyat a baba szobájába, a kiságy mellé, egy emelhető háttamlájút (véletlen volt ilyenünk), ami a csaszar miatt baromi jól jött. Az első pár hónapban így egy szobában aludtam a babával, mellette, külön ágyban. Legalabb apa tudott aludni. Anyatejes volt, ugyis én keltem mindig, reggel meg apa készülődésére igy nem ébredtem fel, ugyanis azt az időszakot pont átaludta a baba, és így én is.
Mikor már csak 1-2x kelt, akkor visszamentem a mi hálónkba, de az ágy ott volt 2 éves koraig a babaszobában, mert volt hogy éjjel ott ragadtam, egyszerűbb volt. Azota egy matrac van benn nála, ha úgy hozza a helyzet, hogy mellette alszom.
Akiknel kulon szobaban volt a baba elso naptol kezdve, akkor nalatok nem nagyon kelt ejszaka?
Vagy kibirtatok, ha kelt, akkor 20x atmentek? Es ha mondjuk 3 oran keresztul kellett szoptatni? Vagy ilyen nem volt? Csak erdekel, hogy masoknal ez hogy van. En olyan rohadt faradt voltam, azt se tudtam hol vagyok, nem birtam volna annyiszor atmenni, amennyiszer kellett volna.
A szobájában aludtam vele. Ő a kiságyában, én egy másikon. Ment is neki az alvás a kiságyban. Még szerintem most is mennék bár nem nagyon próbáltam.
Viszont olyan 2-3 hónapos kora körül ha felébredt éjszaka ( születésétől kezdve, ha nem volt semmi baja az átlag ébredés 1-2 alkalom, cici és alszik is tovább) akkor magam mellé vettem és nem raktam vissza. Egyszerűen nem volt már/nincs erőm kiemelni és vissza tenni. Volt olyan hogy alig bírtam el vagy nem is emlékeztem rá hogy kivettem. Így inkább matracon alszik a szobájában és amikor éjjel kel akkor megyek hozzá ott aludni. (Nincs messze a két szoba)
És akiknél közös szoba volt, ott a férj tudott azért pihenni?
Illetve akivel egy ágyban aludt a baba, rajtatok, nem féltetek hogy leesik, rá fekszetek stb?
Ahol külön szoba volt? Bírtatok annyiszor kelni hozzá?
Az en szobamban ( egyedul nevelem) aludt, a kisagy az agyam mellett. Soha nem raktam be az en agyamba aludni, nem erzem biztonsagosnak. A kisagy kozvetlen az enyemhez volt tolva.
3 evesen koltoztunk el, lett sajat szobaja es gyerekagy, az elso ejjeltol kezdve gond nelkul ott aludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!