Kinek mikor váltott át a babája 3ról 2 alvásra?
6 hónapos és egy hetes a kislányom az utóbbi 1,5 hétben éjjel rengetegszer kel sokszor sírva de egyszer az éjjel folyamán felkel és nem alszik vissza (ha altatom sít)2 órán át játszik és gagyog
Nem játszok vele csak akkor veszem ki ha altatom
Kaptam olyan tanácsot erre hogy sokat alszik nappal és ha áttét 2 alvásra akkor fog éjjel aludni
Most jelenleg 7kor kel reggel alszik 1,5-2 órát délelőtt, 1körül kint a kocsiba 20-30 percet és delután 1,5 órát és 9kor alszik el(tehát 3,5-4 órát alszik nappal éjjel 10et aludna de csak 8at alszik mert kel)
Próbáltam több napig is 2x altatni és húzni a kettő alvás közötti időt és valami katasztrófa volt nyűgös volt,túlfáradt és éjjel még többször kelt a szokásosnál
Én úgy érzem kell neki a 3 alvás
Kinek mikor hagyta ez a 3 alvást a babája?
Meg úgy tudom akkor érett meg a baba egy alvás elhagyni amikor nem akar hamar elaludni valamelyik alvásnál vagy csak rövid ideig alszik
Nálunk az altatás 5 perc-nagyon gyorsan elaszik mert pont úgy teszem le hogy nem túlfáradt csak simán fáradt
De nagyon örökmozgó a kislányom már fel is állt ne csodálom ha hamar kifárad 😂
Szerintem olyan 8-9 honapos kora korul valtott es meg mindig ketszer alszik 14 honaposan is. De az ejszakai ebredest nem oldotta meg persze, 1 eves koraig kelt, onnantol kezdve hala a jo egnek mar csak akkor, ha valami olyan van, pl fogzas.
Viszont soha nem is aludt ennyit nappal, mint a te babad. Szoval legalabb nappal alszik egy picit, fel siker :D
En nem piszkaltam az alvasat, alakult magatol, de az igaz, hogy az atmenetek mindig nagyon nehezek es szenvedosek voltak.
A 3-ról 2-re váltást nem tudom, de az én fiam 11 hónaposan már 2-ről 1-re váltott, szóval nagyon egyéni.
De az biztos, hogy valóban onnan látszott, hogy már nem igényli az adott alvást, hogy nem tudtam sehogysem elaltatni napokon keresztül, tehát nálatok én sem hiszem, hogy ez a baj.
Viszont a nagyobb mozgásfejlődéseknél az én gyerkőcöm is nyugtalanabbul aludt, lehet, hogy nálatok is ilyesmi van a háttérben, szerintem várj még egy picit, hátha csak átmeneti!
Majdnem 8 hónapos volt a fiam mikor váltott háromról kettőre.
Néha, ha a második alvása valamiért rövid volt akkor hármat aludt,mert nem bírt ébren maradni, de ez ritka.
Köszönöm a válaszokat már van párszor hogy csak 2x alszik de meg igényli néha 3at és nem attól függ az éjszakai alvás ahogy most 1 órával kevesebb alszik nappal vagy nem sőt ha nappal rosszabbul alszik akkor éjjel többször kel és nyugtalankodik
Az hogy mostanába éjjel kel többször sírva azt inkább a szeparációs szorogásra fogom
Szó szerint ugyanez van velünk!
6,5 hós.
Szinten gyors mozg.fejl
Egyelőre nem tudok okosat mondani.... :(
Nálatok vmi valtozas, azóta?
A nappali alvásnak a 2 és 3 alvásnál is meg kell nagyjából egyeznie. Átlagban olyan 3 órát szoktak javasolni nappali alvásnak. Ha sokszor kel éjjel az lehet a túlfáradás jele is. Akkor nehezebben alszanak el és ha megébrednek nehezebben alszanak vissza. Nyilván akkor is kelhet, ha kialussza magát. Nagyon jó amúgy, mert pont el kell találni a tökéletes alvásidőt :D
Amúgy én ébrenléti ablak szerint altatok és rengeteget segít. Ha nekem nappal szarabbul alszik, akkor általában azt éjjel behozza. Ha pl este 11 órát alszik és nappal 2.5et, de valamiért nappal csak 1.5et aludt akkor este általában 11.5-12 órát alszik olyankor. Átállásoknál nekem 4ről 3ra volt hogy néha 4et aludt néha 3at. 3ról 2re viszont 1 nap alatt átállt mert teljesen elutasította a 3.at.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!