Hagynátok sírni csak azért, hogy megszokja a babakocsiba alvást?
#2-es vagyok. Ezért írtam, hogy fontolóra vetted, hiszen kérdést írtál ki róla. Nem kell ironizálni, simán gondold át, hogy kinek is akarsz megfelelni? Mert ugye valaki támasztott feléd egy elvárást a babáddal kapcsolatban pl hogy magától aludjon csettintésre. Ezért rúgtalak virtuálisan s³ggbe, hogy belegondolj, és mivel felháborodtál, szerintem célba ért a fenéken billentés.
Próbálj meg erősebb lenni és leállítani az embereket. Anyukám is mindenbe bele akart szólni, hiszen én vagyok a "kicsi", tesóim szerint elkényeztetett, és mikor anyukám megpróbálta kivenni a kezemből a dolgokat, azonnal leállítottam. Kedvesen de határozottan megmondtam, hogy mit nem akarok, mi miért káros amit régen nem tartortak annak, és még ha nem is jól csinálom, az az én dolgom.
Te mit érzel, mi a helyes?
Megvan?
Akkor azt csináld.
Nem hagynám sírni. Viszont megpróbálnám azt, hogy először velem együtt feküdjön le az ágyra - tehát elalszik a kezemben/cicin, és magamhoz ölelve ledőlök vele az ágyra. A testközelség megvan, és így a pozíciót is tudja szokni. Idővel megpróbálnék kiosonni mellőle, aztán még később meg megpróbálnám letenni egyedül is. Hátha. Esetleg eleve fekve szoptatni (ha szoptatsz).
Nekem ezzel a módszerrel sikerült végül "ránevelnem", hogy ne utáljon kiságyban aludni, kb 3 hónapos kora környékére pont. Akkorra értem el, hogy ha elaludt kézben és leraktam a kiságyba, akkor nem ébredt fel, előzőleg ő is ilyen volt. Most hogy ez emiatt volt, vagy mert amúgy is véget ért volna a 3. trimeszter, már sose tudjuk meg. De ezt még talán kipróbálnám.
Havi 1 kg hízás akkor is brutál sok, még újszülöttnél is.
De nehogy megnézesd és időben felfedezzék a hormon/anyagcsere problémáját.
17#
Oké. És miért? Kérek erről egy hiteles forrást.
A közhiedelem nem az.
Ha hinni lehet a pletykáknak akkor a tápszeres babák mind fel vannak fújódva, ja nem, mert a szoptatottak a kövérek, ja nem mert a szoptatottak pont azért nem kövérek, mert az anya tejtermelése igazodik az igényeihez, a tápszeres meg mindig ugyanolyat kap. Én már mindent hallottam. Azt is, hogy a tápszeresek dagik, azt is hogy a suoptatottak dagik, és mindkettőre láttam példát, sőt az ellenkezőjére is. Ez nem attól függ, hogy tápszert eszik vagy anyatejet, hanem hogy milyen gyakran mekkora mennyiséget.
18, szivesen linkelek errol hivatalos forrast, egyuttal en is szivesen olvasnam, hogy a te infoid honnan szarmaznak:
Az én infóim a józan paraszt ész és a környezetem felmérésének az eredménye, amit nem befolyásolnak az öregasszonyok ijesztgetései, hogy a tápszeres babák felfújtak lesznek a szoptatott babák zsírosabbak stb, vagy épp pont fordítva az egyik nem kap elég vitamint, vagy a másik sovány stb. Én csak erre céloztam.
A hiteles forrásod a la leche liga egy szoptatós oldal.
"A La Leche Ligát olyan édesanyák alkotják, akik fontosnak tartják, hogy gyermekeik a szoptatás révén is a legjobb indítást kapják az életben."
Persze hogy ezt írja egy szoptatós oldal, hiszen propagálja a szoptatást. Mit írjanak, hogy a tápszeres babák és a szoptatott babák nem különböznek?
Megnéztem a WHO hivatkozást, ami 2000-2006 között gyűjtött ehhez adatokat. Ne haragudj de 16-22 év alatt rengeteg minden változott és erre hivatkozni... hát na. Nem a leghitelesebb. Pláne hogy szoptatós anyák ligája osztotta meg egy magyar oldalon egy 16-22 éves hivatkozással amiben a WHO növekedési chartjáról van szintén egy magyar honlapon, 2007-ből.
Te azt sugalltad a hozzászólásoddal ("neked úgy tanították") hogy szakember vagy, jogosan kérek forrást. Én laikusként, tapasztalatból beszélek.
Egyébként ha szakember is vagy... nem szakemberek tévedtek már olyan dolgokban hogy nem káros a dohányzás, vagy tippelgetnek folyamatosan a dietetikusok is, hogy hány éves korig kell bevezetni a glutént stb.
Józan paraszt ésszel végig gondolva szerinted tényleg dagibbak a szoptatott babák?
Csak kérdem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!