Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Emlékeztek, hogy gyermekkoroto...

Emlékeztek, hogy gyermekkorotokban ti hogy éltétek még, hogy szüleitek engedtek veletek aludni vagy nem engedtek?

Figyelt kérdés
3 éves korom óta vannak emlékeim és pontosan emlékszem, hogy hogyan éltem meg, hogy a szüleim folyton elutasítottak, hogy velük aludjak. Még nincs gyerekem, de épp emiatt az emlékeim miatt fogadtam meg, hogy ha egyszer lesz, akkor megengedem, hogy velem aludjon, mert nekem ott és akkor terrorral ért fel.
2022. ápr. 17. 09:29
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
95%

Csatlakozva az előttem szólóhoz, pont az a gyerek lesz jóval önállóbb, talpraesettebb, akinek az önbizalmát, önértékelését nem törték le az általad hirdetett nevelési elvek. Akinek tiszteletben tartották az érzéseit, odafigyeltek a szükségleteire, alhatott a szüleivel, amíg akart, és amúgy normális, kiegyensúlyozott szülőpár neveli, már jóval korábban, mint 12 évesen igényli a saját teret. Akit meg traumatizáltál, már régen alulról szagolod az ibolyát, amikor a gyereked még mindig a te hülyeségeiden fog pörögni egy csomó indulattal a lelkében és azzal az öntudatlan vággyal, hogy kezdd el tisztelni őt és elismerni érzéseinek létjogosultságát. Tudod, hány ilyen - már középkorú - embert ismerek?! Akik csak botladoznak a saját életükben, mert bár vannak jó állásaik (amit általában utálnak), képtelenek jó párkapcsolatba kerülni, brutál mennyiségű frusztációt halmozva fel önmagukban? Akik még mindig arra vágynak, hogy a szüleik egyszer végre szeressék őket? Miközben meg ezek a drága szülők a gyakorikérdéseken szajkózva saját gyerekeik életét megnyomorító filozófiájukat próbálják azt legalizálni?

Kicsi kis önreflexiód lenne, terapeutához fordulnál.

2022. ápr. 23. 16:45
 42/53 anonim ***** válasza:
19%
Én már egészen picikènt igènyeltem, hogy egyedül aludhassak. Azért sírtam, ha anyum nem tett be a kiságyba. 😄 Szóval nem mindenki olyan kis hisztèrika, hogy képtelen anyuci nélkül aludni, holott az lenne a termèszetes, és ezt nem csak én mondom. De neveljetek csak életkèptelen kölyköket és ugorjatok minden füttyère. 😄 Ti életetek.
2022. ápr. 23. 21:15
 43/53 anonim ***** válasza:
68%
42. Jól van, hallgass már! Akkor szerintem meg egy beteg lelkű, szociálisan és értelmileg sérült maugli voltál? Na igazam van? Persze, hogy nem. Egyik gyerek ilyen, másik meg olyan. Na és ki mondja még. Csak egy valakire hivatkozz! Remélem, sosem lesz gyereked, akit megnyomoríthatsz!
2022. ápr. 23. 21:18
 44/53 anonim ***** válasza:
100%
De tényleg, nevezz már meg egy hiteles forrást! Mert az álláspontod ellentétjére pszichológiai, biológiai, orvostudományi kutatások és szakcikkek tömegét lehet felmutatni, kezdve a szőranyától, amiről már általánosban tanultunk 30 éve… De minden bizonnyal ez is kimaradt egy ilyen drótanyának, mint te.
2022. ápr. 23. 22:04
 45/53 anonim ***** válasza:
55%
Na most hogy meg egy dolgot megemlitsek: nem mindenkinek volt akkora agya hogy egy 3. szemely foleg egy izgo mozgo gyerek elferjen benne. mas:P ha a szulok pl. valtott muszakban dolgoztak es ennek megfeleloen aludtak nem ertelmes megoldas a gyerek ott altatasa . Ha barki a 3 szemelybol rossz alvo, (en legalbb 15 szor oltom le meg fel a kisvillanyt , megyek pisilni, raadasul valamelyik erosen horkol ezek mellett nem gondolnam hogy a gyerek nagyon kipiheni magat a szuloi agyban. Mi van akkor ha ket egymas mellett allo agyban de kulon alszanak a szulok? akkor hogyan aludjon a gyerek. ezek csak a jeghegy csucsai hogy mennyi egyszeru es hetkoznapi erv szol amellett hogy a gyerek nyugodtan aludjon a sajat agyaban senkit se zavarva.de irhatnank napestig a problemakat tovabb amik szinten az egyuttalvas ellen szolnak. Pl. ha a kapcsolat nem jo nem valoszinu hogy a g yerek jol erezne magat a feszultseg kozepette amig a szulok suttogva veszekednek a feje felett. Nem minden fekete meg feher. En sose szerettem egyutt aludni senkivel. kicsinek sem es a ferjemmel kulon szobank van regota, mert en alvaszavaros vagyok es geppel alszom. de mar elotte is volt kulon szobank es nagyon jol mukodik a dolog, Igen van sex is amikor igenyeljuk ez nem fuggvenye a kulon szobanak. mindketten mas tipusok vagyunk en bagoly, o meg korai ebredeo. van akinek ez bejon es van akinek nem. Nalunk lathatoan mukodik mert jovore leszunk 45 eves hazasok.;-)))
2022. ápr. 24. 11:54
 46/53 anonim ***** válasza:
91%
45. Hú igen ez aztán az átlag. Van gyereketek is, vagy csak úgy osztod az észt? Azon kívül is van érved, hogy mi van ha alvászavaros vagy nem jó a kapcsolat? Bocs, de a szexuális életetekre senki sem kíváncsi, nem is ez volt a kérdés :D
2022. ápr. 24. 12:04
 47/53 anonim ***** válasza:
51%
46# amúgy csak te pattogsz meg puffogsz itt nekünk, ha nem tetszenek a válaszok, nem kell itt lenni. Idióta. Mindenki máshogy él, máshogy gondolkodik, felkène fogni.
2022. ápr. 24. 13:52
 48/53 anonim ***** válasza:
46%
47. Nem, egyáltalán nem. De ha neked nem tetszik, amit írok te mit keresel itt? Most ki puffog nagyokos? Azt írok amit akarok, nem egy ilyen tanulatlan paraszt fogja nekem megmondani! ;)
2022. ápr. 24. 14:21
 49/53 anonim ***** válasza:
48 jó, halika.
2022. ápr. 24. 16:24
 50/53 anonim ***** válasza:

46 os neked az a problemad ha nem a te elveid szerint mukodik valaki akkor az tuti hogy egy elrontott nyomorek lelku ember. en csak olyan emberekkel szoktam vitatkozni akik hajlandoak a mas ember erveit is meghallgatni gunyos megjegyzesek nelkul. Na most kepzeld el hogy tenyleg nem mindenkinek van annyi helye (feleg Mo on a pici alberleti szobakban) hogy minimum 150 szeles agyat tartson fent . Talan ha pl. elmessz Nemetorszagba es megnezed hany lakasban van olyan agy amit nappalra fel kell allitani es becsukni egy szekrenyszerusegbe, ezek egytol egyig hacsak nem meretre keszulnek 120 cm szelesek. szerinted ez kenyelmes 3 embernek. Most akkor vegyuk azt hogy a gyerek forgolodik rug kapal hol a szadban van a labujja hol rajtad fekszik vagy jo meleg nyari ejjeleken szepen osszeizzadva fekszel vele mikozben majd csorog az orad 6 kor mert menni kell dolgozni.

Hat en ebbol sose kertem. mellesleg ha tudnal ertelmesen olvasni valaszt kaptal volna arra is hogy van-e gyerekem. Es hogy meg jobban megdobbenj meg a szoptatast se talaltam olyan csodalatos dolognak mint az osanyak nagytobbsege. szepen abba is hagytam 2 het utan es a gyerekem felnott tapszeren es nem volt tejallergias meg etelallergias se hasonlo nyavalyaktol nem szenvedett soha. A gyerek szeretete nem abban nyilvanul meg hogy ejjel nappal kendoben hurcibalom meg 5 eves koraig a mellemen log. Egyebkent valaki emlitette hogy o nem banja ha a gyereke 12 evesen is vele alszik. hat csak rajta. aztan akkor igazan nem kell am csodalkozni ha a kedves apuka ugy erzi a hatterbe szorult es azon kivul hogy penzkereso automata lett masra mar nem kell es talal maganak valakit viszonylag rovid idon belul. Marpedig nekem a ferjem semmivel nem volt kevesbe fontos soha mint a gyerekem. Nem, meg csecsemokoraban sem volt fontosabb es nem is lett soha.De en nem vagyok osanya es raadasul szeretek egyedul aludni. lehet lepontozni nem igazan erdekel.

2022. ápr. 28. 02:26
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!