Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan szoktassam át a gyereke...

Hogyan szoktassam át a gyerekemet a saját szobájába?

Figyelt kérdés

Adott a másfél éves gyerekünk, aki születese óta saját rácsos kiságyában a mi hálószobánkban alszik. délutáni és esti alvásnál is csak beraktam a kiságyba, és egyedül önállóan aludt el, ha benn voltam a szobában addig el sem aludt. mostanra gondoltuk úgy, hogy ideje lenne külön költöznie. (mi a földszinten vagyunk, neki pedig az emeleten van a szobája)

az első próbálkozás kudarcba fulladt, sírt, ordított alig lehetett megnyugtatni, megijedt a szituàciótól.

Arra gondoltam, hogy ha lecserélnénk az àgyàt leesésgátlós ifjúsgi ágyra, és melléfeküdnék én vagy a férjem a saját szobájába amíg elalszik, az működhetne? A szobája nem idegen neki, sokat játszunk benne, nappal szívesen tölt benn időt. Tapasztalatok érdekelnének, ki hogyan csinálta akinek nem volt zökkenőmentes az átszoktatás.

Az hozzátartozik a témához, hogy úton van a kistesó, és semmiképp sem szeretnék két gyerekkel egy szobában lenni, nem akarom h egymást keltegessék éjjel.

ma 06:45
 1/6 anonim ***** válasza:
45%

Az kis korkülönbséges gyerekeim egy szobában vannak, és nagyon ritka, hogy egyik felkel a másikra. Ezt csak azért írom, hogy ezen szerintem felesleges aggódni, én is sokat gondolkodtam, hogy lesz, mi lesz, mások mondták, hogy nem fognak felkelni egymásra, nem hittem, de tényleg így lett 😉

Az àtszoktatáshoz nehéz mit hozzáfűzni, azt azért tudd, hogy ha mostantól mindig úgy alszik el, hogy mellé fekszel, akkor utána arról nem fogod tudni leszoktatni.

ma 07:15
 2/6 A kérdező kommentje:

az én másfél évesem elég szenzitív a zajokra, könnyen felkel bármire.. emiatt sem szeretném, h ők együtt legyenek.

végső esetben a pici megy külön szobába az elejétől (beköltözök egy ideig) aztán előbb utóbb csak megérik az átköltözésre. vagy fogalmam sincs

ma 07:34
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hat, zokkenomentes az nem volt, de valahogy sikerult. Viszont nekem csak ugy, hogy az elejen en aludtam vele az o szobajaban. De akkor meg annyira raszokott az egyuttalvasra (korabban nem aludtam mellette) hogy eltelt igy egy 8 honap, mire eleg volt csak altatasnal mellette fekudni aztan aludt egyedul reggelig.

De sikerult, csak ido volt😅

ma 08:28
 4/6 A kérdező kommentje:

de vele egy àgyban aludtál?😁

amugy nàlunk apukája átvenné ezt a szerepet amikor csak tudja, mert a kicsi érkezésèvel nem fogok tudni osztódni, és inkább a nagyot vàllalja mint a kicsit☺️ mondjuk ha anyatejes lesz nem is lenne màs opció.

ugyanitt érdekelne még az is, hogy a délutáni alvásnál is mellette kellett feküdnöd? az hogyan volt nálatok?

ma 09:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen, egy agyban aludtunk, mert a kisagyban sirt a szobajaban. Nyilvan idegen volt neki a kornyezet, de nappal mi is sokat voltunk ott amugy, szoval passz.

Kezdetben amugy a kisagy mellett aludtam egy matracon, lehet ha ezzel probalkozol, mukodhet.

De en ezt 2 nap alatt adtam fel, miutan 10+ alkalommal ebredt. Nem birtam🥲

Nem gondoltam volna, hogy hosszu ido lesz, de igazabol szerintem meg mindig egy szobaban lennenk, ha ezt a 8 honapot nem csinaltam volna. Treningezni meg nem akartam, bar az is egy megoldas, ha bezarod az ajtot es hagyod sirni, de nekem nem ment.

Delutani alvasnal nem kellett vegig mellette fekudni, eleg volt csak altatasnal. Az estek voltak nehezebbek.

ma 09:47
 6/6 A kérdező kommentje:

nem müködött h mellé feküdtem a kiságynak, vagyis a szobájában van egy elfektethetős fotel abban voltam de sirt.

Àhh hamar feladtam a tegnapi helyzetet is, én sem hagyom ennyire sírni nagyon sajnáltam. megprobalunk neki egy nagyfiús àgyat.. elöbb utóbb úgyis kell. örökre nem maradhat kiságyban. nyàr végére volt tervezve amúgy a váltás de most kénytelenek leszünk elöbbre hozni

ma 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!