Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ez sírni hagyás vagy ez nem...

Ez sírni hagyás vagy ez nem számít annak?

Figyelt kérdés

Hamarosan születik az első babám és őszintén szólva nem tetszik amiket itt olvasok babák elaltatásával kapcsolatban. Pl.hogy mellen, tápszeren alszik be, amiről 2 évesen sem szokik le, hordozva, anyára kötve, babakocsiban (esti alvásnál ezt hogyan, tologatod aztán átcsempészed és vagy sikerül vagy nem?) csak hintában, csak így csak úgy...

Tudom ember tervez, de ez rossz, ha a picit, miután teljesen el van látva, nem éhes, büfizett, pelus tiszta, stb és már álmos, beteszem a kiságyba és simogatom, ssss hanggal elaltatom és ha sír sem veszem ki, de mellette maradok végig ameddig elalszik?

2021. okt. 19. 19:38
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
75%
Akkor csináld ahogy akarod. Hadd sírjon. A stresszhormonok is csak dísznek vannak a gyermekben.
2021. okt. 20. 22:12
 42/63 A kérdező kommentje:

Természetesen 41es, úgy fogom. Nem vagyok érzéketlen, elhanyagoló nő, nem fogom elhanyagolni a kisbabám, nagyon is fontosak az igényei. Nyílván még nem tudom milyen lesz, mikor itt lesz és mit hogyan sikerül kiviteleznünk az apjával, de szeretnénk úgy alakítani, hogy az a későbbiekben is jó legyen az egész család számára. A babának is meg nekünk is. Ha nektek így vált be, köszi a tapasztalatokat.

Nem tudom melyik válaszoló írta, hogy nekem hogyan esne, ha csak simizéssel meg a jelenlétével vigasztalna meg, ha arra lenne szükségem. Őszintén, nekem pl elég lenne, nem vagyok olyan típus aki ilyen szintű babusgatásra vágyik. Lehet hogy ez lehet velem gond. 😅 De pozitívan állok minden elé, lehet nem is lesz semmi altatással kapcsolatos problémánk. Ha meg igen, akkor valószínűleg kipróbálunk mást is 🙂 a következő privát üzenetesnek meg itt üzenek, még mindig nem arról van szó, hogy bőgetni akarom a gyerekem egész éjjel, egyedül, magára hagyva. Ha alszik, alszik, ha sokszor kel, akkor sokszor kel és kelek vele én is, nekem, nekünk az lenne a fontos, hogy a saját ágyában tudjon elaludni. De tudom, hogy nem nagyon megy itt a szövegértés vagy ha mégis, akkor inkább kiforgatják azt.

2021. okt. 20. 23:35
 43/63 anonim ***** válasza:
100%

42

És egyedül szeretsz aludni,vagy összebújva azzal,akit szeretsz? A baba 9 hónapig a részed. Gondold el,hogy semmit az ég világon nem ismer,csak anya melegét,hangját,szívverését. Ott él. Aztán hirtelen kikerül a világba. Neki minden hideg,fényes,idegen. És beteszik egy ágyba,ahol se meleg,se anya szívverése,sem a megnyugtató ringatás ami a magzatvízben volt. Sír mert fél,és csak simit kap. Te már felnőtt vagy,nekem se kell a babusgatás de mi már megszoktuk a " kinti világot". Ő még nem. Kicsit legyél rugalmasabb mert nehéz lesz az eleje. Én szülés előtt kijelentettem,hogy a gyerek márpedig külön fog aludni! A kiságy azóta is "raktár" a gyerek meg velem alszik. Elengedtem a dolgot,így kiegyensúlyzottabb. Lehet a te gyereled simán ellesz magában,de azért kezdj el hozzászokni a gondolathoz,hogy nem minden baba egyformán működik. Hátha szerencséd lesz.

2021. okt. 21. 07:01
 44/63 anonim ***** válasza:
100%
Én írtam, és nyilván nem tökéletes hasonlat, de aki érteni akarja, az érti. Én úgy látom, te már eldöntötted, hogy ha "kell", akkor kicsit azért hagyod sírni és nem fogadsz el olyan álláspontot, miszerint ez rossz a babának. Engem mondjuk nem zavar, mindenki azt csinál a saját gyerekével, amit akar. Én csak segítő szándékkal írtam le, amit tudok erről meg amit gondolok, mert azt hittem, hogy tényleg érdekel.
2021. okt. 21. 07:36
 45/63 A kérdező kommentje:
Legyen nektek igazatok.
2021. okt. 21. 07:54
 46/63 anonim ***** válasza:
47%
Én sem akartam, hogy velünk aludjon, ezért ha 20szor kelt fel egy éjszaka, 20szor mentem át visszaaltatni. Ez addig működik is amíg nem kap rendes ágyat. Onnantól kezdve ha akar úgyis átmegy, és nem kötözheted le, hogy ne tegye meg. Szóval ha érzékenyebb gyereked lesz előbb utóbb úgyis az a két opció marad, hogy köztetek alszik, vagy külön alszol vele. De ez csak átmeneti, és ott az aranyközépút szerintem, hogy nem szabad hagyni, hogy rászokjon és mindennapossá váljon akkor is, ha épp nem igényli. Én pl azt vallom, hogy a szülői àgyban nincs helye gyereknek, meg kell hagyni egy úgymond romantikus szentélynek, különben tényleg megsínyli a kapcsolat..
2021. okt. 21. 08:23
 47/63 anonim ***** válasza:
81%

46

Ha jó a kapcsolat és normális az apa,nem sínyli meg. Romantikázni meg egyebek meg lehet oldani máshol/máshogy/máskor. Nekem a férjem a kanapén alszik mióta megvan a gyerek,mert fél,hogy ráfekszik. De ő mondta,hogy így nyugodt,látja hogy ez jó a gyereknek és ő is tud aludni mert muszáj neki a meló miatt. Ja,meg ő tv-vel alszik,a hálóban meg nincs,gyerek mellett nem tv-zünk éjjel. Ő azt mondta,ha kell 5 évig is kint alszik,csak a gyereknek legyen jó. A fia a mindene rajtam kívül persze.

2021. okt. 21. 08:40
 48/63 anonim ***** válasza:
34%
Máshol, máshogy, máskor... nem mindenkinek az a vágya hogy egy konyhapulton vagy mosógépen elintézzék egy szabad 5 percben két peluscsere között. De nem is csak a szexről van szó. Fontos az esti összebújás, beszélgetés, meghittség.
2021. okt. 21. 09:19
 49/63 anonim ***** válasza:
85%

Kisfiam 8 hónapos koráig egyedül szeretett aludni, ha álmos volt, akkor kézben addig ficergett, amíg le nem raktuk, éjjel ha megébredt, kapott tápszert és aludt is tovább.

8 hós korától ringatni kellett minden este, éjszaka sokszor órákat fent volt és csak ringatva aludt vissza.

Ennyit a szoktatásról.

2021. okt. 21. 10:16
 50/63 anonim ***** válasza:
61%

Nem tudom a ringatásnak vagy simogatva altatásnak mi köze ahhoz, hogy hol alszik a gyerek, vagy hol szexeltek. Ne mossátok össze a kettőt mert már elment a kérdés személyeskedésbe, nem kell még más témakörre kitérni.

Kérdező egy kicsit fura hogy nem reagálsz a normálisan kifejtett válaszokra csak ami veled egyetért, vagy nagyon durván beszól. Mi lenne ha elolvasnád a többit is?

Én pl vettem a fáradtságot és léirtam, hogy ezalatt a másfél év alatt, hogy változott a gyerek alvása, és nekünk ehhez hogy kellett alkalmazkodni mindenki érdekében. Leírtam hogy az első hónapokban nincs olyan, hogy hozzászoktatod valamihez.

Egyik ismerősöm is ringatott eleinte, és valaki nagyon megbánthatta ezzel, mert sokszor felhozza, maga felé gúnyosan, hogy ja mert a ringatással elrontottam. Most meg simogatással alszik a gyereke. De eleinte ringatott, kapta is az ívet, hogy erre neveli.

Kicsit legyél már rugalmasabb, és ne csak a magad véleményét szajkózd.

2021. okt. 21. 10:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!