Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Ez sírni hagyás vagy ez nem...

Ez sírni hagyás vagy ez nem számít annak?

Figyelt kérdés

Hamarosan születik az első babám és őszintén szólva nem tetszik amiket itt olvasok babák elaltatásával kapcsolatban. Pl.hogy mellen, tápszeren alszik be, amiről 2 évesen sem szokik le, hordozva, anyára kötve, babakocsiban (esti alvásnál ezt hogyan, tologatod aztán átcsempészed és vagy sikerül vagy nem?) csak hintában, csak így csak úgy...

Tudom ember tervez, de ez rossz, ha a picit, miután teljesen el van látva, nem éhes, büfizett, pelus tiszta, stb és már álmos, beteszem a kiságyba és simogatom, ssss hanggal elaltatom és ha sír sem veszem ki, de mellette maradok végig ameddig elalszik?

2021. okt. 19. 19:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
87%
3as vagyok, krónikának szántam de látom nem esett le. Nyilván amit elkepzel az majd k.vara nem úgy lesz.. nem is értem miért olyan elképzelhetetlen, hogy a gyereknek lesznek igényei meg érzései és nem robot, hogy lefuttassunk rajta egy programot aztán majd hozza a kötelezőt.
2021. okt. 19. 20:55
 12/63 anonim ***** válasza:
90%
"Ironianak"… nem kronikanak
2021. okt. 19. 20:56
 13/63 anonim ***** válasza:
91%

Mint mindenhol, itt is van aranyközépút. Sosem hagytam sírni a babám, de nem minden altatásnál igényli ugyanazt. Képes arra sőt, legtöbbször így is csinálja, hogy berakom az ágyba,azt jó éjszakát. De valamikor igényel egy kis anyatejet, esetleg ringatást. Nálunk azt gondolom sokat segített az is, hogy nem csak anya van a világon, apuka is a legelső naptól kezdve altatta, nagymama is gyakran, mondjuk heti 1-2x biztos. Ilyenkor ugye tej nincs, nagymamának gerincsérve van, emiatt nem tudja sokáig ringatni, tehát hamar megtanult másként is elaludni. Nyilván azokban a családokban, ahol apa hazaesve az MI6 munkájából, rá nem teszi a kezét a saját gyerekére, ahol anyuka feladata 100%ban a gyerek, aki nyilván hulla fáradt már a kialvatlanságtól meg a mókuskeréktől, az nem biztos, hogy mindig tudatosan úgy fogja altatni, hogy az rövid-és hosszútávon is jó legyen, ha van egyszerűbb és gyorsabb módszer is. Velem is előfordul párszor, hogy inkább gyorsan megszoptatom, azt arra bealszik, pl ma délután csak azt vártam már, hogy aludjon, annyira vágytam én is egy kis szundira (hetek óta akartam délután, de sosem jött össze).

Szóval ez azt gondolom, hogy csak részben tudatos, kell hozzá megfelelő partner, meg persze a baba természete sem mindegy. Ugyan meggyőződésem, hogy sokan maguk cseszik el, de itt is olvasni sok olyan sztorit, ahol leírás alapján egyszerűen ilyen a baba, erre van szüksége.

2021. okt. 19. 21:15
 14/63 anonim ***** válasza:
54%

Neked rossz,ha rajtad alszik? Konkrétan úgy írsz róla,mintha már nyűg lenne,pedig meg sem született..

Éa igen,ahogy az első írta,ez alvástréning,ami rossz a babának.

2021. okt. 19. 21:23
 15/63 anonim ***** válasza:
75%

Ez ridegtartás.

Mondom úgy, hogy ikreim közül a nagyobbik egyedül szeretett sokáig elaludni, a kicsi pedig rajtam. Ne csak a saját igényeid vedd figyelembe, hanem a gyerekét is.

2021. okt. 19. 21:30
 16/63 anonim ***** válasza:
88%

Még annyi észrevételt engedj meg, hogy az, hogy a babád a te közelségedre vágyik, teljesen normális. Gondolj bele, 9 hónapos át benned él, ahol állandó ellátást kap a köldökzsinóron keresztül, folyamatos meleg, puha párna mindenhol, a te hangod, a testedben lévő zajok (szívdobogás), amit ismer. Majd egyszer csak kirángatják ebbe a világba, ahol hirtelen az az elvárás, hogy 20 perc alatt egye tele magát (mely amúgy egy nagyon kemény izommunka, ráadásul olyan izmokat kell ehhez használnia, amelyeket előtte sosem), és ugyanúgy elvárjuk, hogy utána órákig csendben feküdjön. Beláthatod, hogy ez lehetetlen. Mintha te holnap reggel arra ébrednél, hogy ki vagy rakva a dzsungel kellős közepére, ahol minden fánál attól rettegsz, hogy mi fog téged a vacsorájának nézni, hiába kérsz segítséget, nem kapod meg.

Plusz még egy gondolat a sírni hagyással kapcsolatban: egyáltalán nem is logikus. Ha a Szavannán az ősember úgy hagyta a babáját, másodpercek alatt elvitte a hiéna, érdekelt volt mindent megtenni azért, hogy csendben legyen a babája igen, ha kell akkor úgy, hogy ringatja, vagy mellre teszi. Ez sajnos a szocializmus mellékterméke lett, hogy úgy hagyjuk a babákat, azt csináljanak, amit akarnak, mert ugye kell rohanni dolgozni/főzni/takarítani.

2021. okt. 19. 21:42
 17/63 anonim ***** válasza:
93%
Aha, jól hangzik, hogy simogatom, sss, aztán majd elalszik. Majd ha neadjisten hasfájós lesz és esténként még karban is órákon át csak ordít, eszedbe se jut betenni a kiságyba, csak aludjon már el valahogy. Nagyon idegesít, amikor azt mondják, hogy szoktatás kérdése. Persze, ha nem hagyod a kiságyban kimerülésig üvölteni, akkor te szoktattad karba, viseld a következményeket...
2021. okt. 19. 21:52
 18/63 A kérdező kommentje:

Nem tudom sokan miért esnek át ennyire a ló túloldalára, miért ilyen bunkók itt ezen az oldalon. Persze hányásig fogom sírni hagyni ez fix🤦.

Ridegtartás, Szavanna, alvástréning...te jó ég 🙈

2021. okt. 19. 22:52
 19/63 anonim ***** válasza:
82%

18

A kérdésed az volt,sírni hagyás-e. Válaszoltunk,hogy az,de ezt alvástréningnek hívják,olvass utána.

2021. okt. 20. 10:05
 20/63 anonim ***** válasza:
100%
Áruld el kérdező, hogy a 16-os válaszom melyik részét érezted bunkónak?
2021. okt. 20. 10:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!