Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ez az étrend helyes szerintetek?

Ez az étrend helyes szerintetek?

Figyelt kérdés
Reggeli: 2 db tükörtojàs(209kcal) 100g zöldsèg (35kcal) 2dl tej (88kcal) Tízórai:1db toppy rudi natúr 23g (76kcal) Ebèd:100g főtt v párolt zöldsèg (35kcal) 100g párolt rízs (115 kcal) pörkölt vag vmilyen husi 260g (354kcal) Uzsi:50g zöldség (18kcal) 50g párolt rízs (57kcal) Vacsora:100g zöldsèg (35kcal) 100g p rízs (115kcal) 2dl tej (88 kcal) 1241 kcal/nap a szàmolàst a kalóriabázison csinàltam 23/n 90 kg
2017. febr. 10. 10:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ritka ebben a témakörben az ilyen értelmes kérdés. Első blikkre jó. Stimmel a kalória, van benne zöldség. A fehérje mennyiségét kellene ellenőrizni. Fogyáskor érdemes megemelni a normál esetben elegendő testsúlkilogrammonkénti 0,8 gramm mennyiséget. Persze figyelembe kell venni az erős túlsúlyt is, mert a fehérjeigény valójában a zsírnélküli testtömeg függvénye. Én olyan 100 grammot javaslok naponta, melynek nagyobb részét állati eredetű fehérjéből kellene bevinni. Ezt ellenőrizd még! Egy kis gyümölcs is mehet még talán a rizs terhére. Arra figyelj még, hogy a "zöldség" elég sok mindent takarhat. Például a zöldborsó nem 35 kcal, hanem 88, ami azért nem mindegy. Ha 35 kalóriával számolsz, fogyassz spenótot, káposztát, zöldbabot, sárgarépát, uborkát, paprikát! De még egyszer mondom, kiindulási alapnak szuper az étrended!
2017. febr. 10. 11:25
 2/11 anonim ***** válasza:
11%

Javaslom kihagyni a túrórudit, nem kell napi szinten fehér cukrot enni.

Nem kell tej: próbáld ki. Fölösleges tejzsír és növekedési hormon, ez utóbbi hizlal. Napi 4 dl tej? Minek? Minden értelemben fölösleges a szervezeted számára.

Nem kell naponta 3-szor fehér rizst enned. Elég naponta egyszer, ebédre, de inkább barnát vagy rengeteg zöldséggel. A zöldségeket duplázhatod nyugodtan.

És javaslom a napi 3 szori étkezést, nem vagy csecsemő.

2017. febr. 10. 11:48
 3/11 anonim ***** válasza:
74%

Kit kérdezel? Egy vegant? Egy paleost? Egy testépítőt? Vagy egy összeesküvés elméletest?...

Mind bele tudna kötni... és az se biztos, hogy nem lenne mindnek igaza... még akkor sem, ha közben annak is az van, aki szerint jó...

2017. febr. 10. 11:51
 4/11 A kérdező kommentje:
első válaszoló:a zöldség fejekáposztából és sárgarépából áll,de van itthon zöldbab befőtt az is jó?
2017. febr. 10. 12:06
 5/11 anonim ***** válasza:
#2-est miért pontozták le?
2017. febr. 10. 12:09
 6/11 anonim ***** válasza:
Persze, hogy jó. De jó a zöldborsó is, csak akkor ne 35-tel számolj! Az egyik válaszoló írta, hogy csak háromszor egyél. Én pont az ellenkezőjét vallom, inkább többször, de kevesebbet. Például jó ötletnek tartom az étrendedben az uzsonnára beillesztett zöldséget, ami lehet például egy szál sárgarépa vagy egy darab karalábé. 50 gramm helyett ehetsz 100-at is, azon már nem fog múlni. Meg ha már írok, azért megjegyzem, hogy az 1200 kalória lehet, hogy kicsit kevés lesz, ha az alap testalkatod nagy.
2017. febr. 10. 12:14
 7/11 A kérdező kommentje:
utolsó!lehet hülye kérdés de ha 1600 kcal lenne az ideális számomra és csak 1200 kcal eszel az koplalásnak számít? :O
2017. febr. 10. 14:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Hááát, kicsit kevés, de szerintem a határon billeg. Nem mindegy, mekkora termetű vagy, én pl. elég alacsony (160 cm) és (mostmár) könnyű nő vagyok, nyilván más lenne koplalás, mint egy 190 magas pasinak mondjuk...

A Túró Rudi nyugodtan beleférhet. Alapvetően ha 90%-ban tartod a "jó" kajákat, 10% lazulás belefér (ez amúgy kb. a "jó" kaják kalóriatartalmának ingadozása miatt is úgyis belecsúszhat. Nem minden sárgarépa ugyanannyi kalória...)

Én mondjuk szoktam sima félzsíros túrót venni, azt kakóporral (a natúr cukrozatlan) és kevés édesítőszerrel összekeverni, így cukormentes verzióban előáll a túrókrémem, fehérjének is beszámolható és kevés kcal mellett igazi finomság.

Ezzel együtt nem az a kiskanálnyi cukor fog megakadályozni a fogyásban vagy teszi majd tönkre az egészséged, amit egy darab túrórudiból beviszel.

Ahogy a 4 deci tej sem feltétlen teszi tönkre a diétát, én 16 kilót fogytam úgy, hogy ez napi szinten benne volt (és nem is a zsírszegény és laktózmentes verzióból..) Nekem nagyon jó, hosszú időre feltölt energiával és annyira szeretem, hogy fölösleges lett volna lemondani róla. (Annak, aki nem laktózérzékeny vagy tejfehérjeallergiás, fölösleges kiiktatni, a növekedési hormonos baromságot meg hagyjuk meg a mindenegybenblog-nak meg a tejazellenségem.hu-nak...)

Az étrend értelmesnek tűnik, a fehérjét azért érdemes lenne kiszámolni, és ha kevésnek bizonyul, akkor valamelyik riszt - pl. az uzsonnát cittage cheese-re, túróra, tofura, halra vagy akár hideg csirkére cserélni.

2017. febr. 10. 14:45
 9/11 A kérdező kommentje:
alacsony vagyok 162 cm
2017. febr. 10. 16:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Kb. mindenkivel egyetértek, illetve ahol eltérnek a vélemények, ott rugalmas vagyok. Egyéni, hogy hány étkezés kell s nem a kor függvénye. 3 étkezés egyeseknek sok, másoknak kevés. Az összbevitel számít, oszd el, ahogy neked jólesik.

Napi 3-szori fehér rizzsel sincs gond, ha neked az nem akadályozó tényező.

A kalóriát ki kell tapasztalni, nem tudhatom, mennyi a kalóriaigényed. Amikor szinte ugyanilyen magasan jóval könnyebb voltam s nem mozogtam sajna szinte semmit, nekem ennyi kalória brutális koplalás lett volna, de neked lehet, hogy elég. Jó esetben érzed. Azért ha bármit mozogsz (amit erősen ajánlok), mindenképpen emeld, anélkül is elég kevés, de ha működik, még belefér.

Én is elhagynám a tejet és a rudit, édességet egészségesebb formában is lehet enni, persze fogyni így is fogsz s ez az te diétád.

Ha a fehérje OK s jól érzed magad így, szerintem tetszetős étrend, a zsír határeset lehet, ha épp zsírszegényen eszel zsírszegény húst... Ha már számolsz a kalóriabázison, leírhattad volna a makrókat, de amiket mások írtak, azzal egyetértek e téren, 100g fehérje bőven elégnek tűnik neked, nekem az már picit sok és súlyzózom meg minden.

2017. febr. 10. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!