Éreztétek már úgy, hogy függők vagytok? Én igen. Mint a drogosok, csak szénhidráttal.
Ne vond meg magadtól teljesen a csokit.
Egyél időnként egy kicsit.
Jelölj ki egy napot, vagy minden második nap egy kis szelet csoki. Vagy hétvégéken sütés.
Itthon vagyok a gyerekekkel, egy pörgős élet után.
Tudom én, hogy ez a legnagyobb bajom, de kilépni még 2 évig biztosan nem tudok. De addig tehén leszek. Az evésbe menekülök a monotónia, a pelenkák, és elvárások végtelen sora elől. Szeretem őket. De a kajával kompenzálok.
istenem, nyilván meg tudnád oldani... ez csak kifogás.
tehát: NE egyél csokit, ennyi.
mozogj otthon: felülés stb.
Miért baj a csoki? Jó, hát lelkileg nem szerencsés, ha kötelezően mindennap esszük, nálam megint ez van az utóbbi időben, de miért ne? Finom, saját készítésű, a jelenlegi keserűbb kávém sokkal jobb, ha eszem mellé csokit s a napomat EGY gramm szénhidráttal dobja meg (van benne kakaópor és xilit, ez ilyen).
Sokkal durvább, amikor kibontok egy sárgabaracklekvárt.
Inkább a csoki, mint a cigi, azt mondom, de azért nem kéne annyit nyomni, hogy hízz :(. Ugye én házit eszem, de a bolti sem vészes, ha jóféle tömény étcsoki és 1-2 kocka. Jó, évek igyekezete, hogy keveset egyek belőle, régen azért durvábban nyomtam, de tömény étcsokiból tényleg nem kell sok a legtöbbünknek, az már inkább pótcselekvés vagy túlzott hedonizmus fogyáskor (mert súlytartáskor néha egy tábla csoki miért ne? ha az adott embernek ez belefér. igaz, fogyáskor is ez van, ha mellette lazán fogy a delikvens). Ne éhesen edd s ne pótcselekvésként, hanem evés után egy kis kockát, élvezettel. Ha már nem tudod elhagyni.
Az étrend és a jóllakottság alapvető. Én nem szeretek önuralmat alkalmazni evés terén, ha kívánok valamit, megeszem. Attól még fogytam 20 kilót (pedig nekem eleve sok étel kell, mert különben éhezem és azt semmiképp, plusz az élvezetem sem csökkenhet fogyáskor, úgyhogy lassan fogytam, de fogytam :)), s kutya legyek, ha a közeljövőben nem megy le a hátralevő is.
Egy jó étrend s a koplalás elkerülése csodákra képes, legalábbis nálam s még sokaknál.
Szénhidrátfüggő pont nem vagyok, illetve csak annyiban, hogy nem vagyok hajlandó zöldség nélkül élni s néha azért egy kis gyümölcs, miegyéb is kell. Nem hiányzik a szénhidrát, de kakaót napi szinten többször eszem, azt szeretem s a kávémban is van. Ez egyesek szerint baj, szerintem sem maga a tökély, de roppant tökéletlen ember vagyok, ez legyen a legnagyobb baj velem, illetve ne, mert akkor zavaróan tökéletes lennék.
Ezt csak azért írtam, hogy megpróbáljam érzékeltetni, nem alap, hogy valaki nem eszik csokit fogyáskor, emiatt még nincs veled baj... Persze a mennyiség és a minőség s persze a többi étel is számít. Rossz étrenden vagy éhesen nem csoda, ha nem megy az önuralom, legalábbis ezt tapasztaltam.
Én is egész nap itthon vagyok, ráadásul a napom nem kis részében étellel foglalkozom, talán ez is nehezít... Talán nem. De így is lehet fogyni.
Nem tudom, kinek segít, de nekem már az ételkészítés is jó néha. Már ha nem vagyok éhes, csak ételeznék, persze.
Holnap reggel pl. csokiszószt fogok készíteni s az nekem akkor is jó lesz, ha nem eszem belőle, bár erre nem tudom, mekkora az esély.
Tuti vannak még emberek, akik ha csokit készítenek, formázgatják, ízesítik (ezzel még az összetétel is jó irányban változhat, miközben több lesz az édességből), esetleg szintén jó összetételű sütire csorgatják, akkor már közben is elvannak, s egy keveset éve belőle egészen jól kijönnek a dologból.
Nem mondom, megvannak a veszélyei ennek is, de jobb lehet, mint kibontani egy tábla csokit és megenni 2 perc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!