Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Aki már csinált szénhidrátszeg...

Aki már csinált szénhidrátszegény diétát: hogy lehet kibírni?

Figyelt kérdés

2015. febr. 9. 22:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ja és én a kalóriagurut javaslom inkább, nekem ez vált be.
2015. febr. 20. 13:09
 12/16 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat! Nem vagyok szántó-vető:-) Nekikezdek!
2015. febr. 20. 17:49
 13/16 A kérdező kommentje:
Esetleg leírnátok, miket szoktatok enni?
2015. febr. 20. 19:54
 14/16 anonim válasza:
sehogy
2015. márc. 2. 12:56
 15/16 anonim ***** válasza:

A kédésre, miszerint "szénhidrátszegény diétát: hogy lehet kibírni?", azt válaszolta egy hozzászóló:

"sehogy"

Volt egy diabéteszes ismerősöm, aki nekem panaszkodott, hogy a szemében retinapátia miatt lézer kezeléseket végeznek és mit tudnék mondani, hogyan léehetne megállítani a romlást. Mondtam, hogy diétát mindenképp tartsa be. Egyszerre ne egyen sokat, egyen gyakran és keveset, ne egyen fehér lisztből készült ételeket, ill. csak jelképes mennyiséget ehet tésztából, krumpliból. A koleszterinre vigyázzon.

Erre azt mondta, hogy akkor nem ehetek semmit se, akkor minek élek! -mondta az öregúr- Néhány éven belül temettük.

Aki nem tudja megállni az az önmaga elpusztításának ezt a lassú formáját választja ami elhúzódhat néhány évig is, miközben megvakul, ledarabolják a lábát és lassan felmondják a szervei a működést és végül halálhoz vezet a rendszeresen magas vércukor és koleszterin szint.

A cukorbaj a koleszterinen keresztül lassan elzsírosítja az erek belhártyáját és lassan beszűkülnek az ér volumenek mindenhol a szervezetben. Ez vezet a lassú és csúf végzethez.

Aki sehogy nem tudja kordában tartani a nagy mindenevő étvágyát, annak meg van pecsételve a sorsa rövid távon.

Az utolsó válaszolónak: Ha "sehogy", akkor ezzel magad pecsételed meg a sorsod.

2015. márc. 2. 16:33
 16/16 anonim ***** válasza:

Hogy miket szoktam enni, az lehet, hogy kicsit több, mint amit korábban megengedhettem magamnak, mert két féle omega3 zsírsavat szedek már egy ideje. CLA-ból napi 2 gramot és halolajból az (OMEGA3 FORTE változatot). Abból is napi 2 grammot, reggel és este veszem be.

Ezek segítik égetni a koleszterint és védik az ereket a learakódásoktól.

Persze mellette szedwem a napi 80 mg Atorvasztatint és az Asztrix védő aszpirin kapszulát és a napi 2X 1000 mg Metfogamma tablettát reggel és este.

Időnként gyalogolok tíz - tizenvalahány km-t vagy

nyáron tekerek 50-80 km-t biciklivel hegyen-völgyön át.

Szedem a következ7ő fitten tartó kúrát azzal, hogy most fogom betölteni a 60-at:

[link]

Enni szoktam legtöbbször csökkentett szénhidrát tartalmú kenyeret. Ebből kb a 10%-a a szénhidrát. Sajtot eszek hozzá és párizsit, nyáron paprikát és paradicsomot.

Bringázás után egty-két tojást ráütök előre apróra vágott és megdinsztelt gombával és ha van akkor sárga paprikával és ettől jól is lakok mozgás után és pótolja az izom épüléshez szükséges fehérjét, ami a mozgás után különösen jólesik.

Mivel szedem a kétféle omega3 zsírsav kapcsulákat, ehetek egy kevés sültkrumplit és külön máskor kevés mákos nudlit is. De ezeket azelőtt nem ehettem meg, mert mindjárt az egekben járt tőle a cukrom. Most is betartom az étkezés utáni másfél-kettő óra szénhidrát lebomlási időt, ami közben nem eszek semmi szénhidrátot.

Egyébként itt egy leírás arról. mire jó a CLA (Conjugált Linol Acid CLA) vagyis a lenmag olaj, amiben ez feles arányban megtalálható.

Amit viszont megfigyeltem, a lenmag olaj addig nem sokat ért, amíg a koleszterin csökkentőből (Atorvasztatin) nem kezdtem szedni a napi 80 mg-ot. Azóta jól láthatóan csökkennek a szemészeti tünetek. Ott látszik szinte napról napra, hogy javul, de azt is láttam korábban ha nem javult vagy rosszabb lett. Szerencsére most jó irányban alakul azzal a diétával és gyógyszerekkel amire most beálltam.

Persze mindent eszek, amiben nem sok a szénhidrát.

Amiben sok (több) abból csak annyit, ami kettő órán belül lebomlik annyira, hogy 7. alá csökkenjen utána a vércukor szintje. Ezt próbával szoktam kimérni, aztán nem sokszor méregetem ha már megtanultam miből mennyit lehet.

persze időnként meg kell ismételni, hogy hasonló maradt-e a lebontás.

Itt egy leírás a két féle omega3 zsírsavról.

Az egyik a CLA = Lenmagolaj

A másik a halolaj /Omega3 forte/

Tehát a link:

[link]

2015. márc. 2. 17:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!