Szénhidrátszegény vagy 90napos diéta? Melyiket válasszam? Kinek mi vált be?
Sziasztok.
Hétfőn szeretném elkezdeni vagy a szénhidrátszegény vagy a 90napos diétát.
Ki melyiket javasolja?
Nekem mind a kettő szimpatikus szóval nem tudok dönteni.
Mondjuk, inkább az a szempont a legfontosabb hogy ne legyen káros hatással az egészségemre/fejlődésemre.
8-10kg pluszról van szó, itthon tornáznék és eljárnék sétálni heti 5-6 torna, és 5-6 több órás séta lenne mint mozgás.
Fiatal vagyok 14éves tudom életmódváltás kellene de nem tudok mértéket tartani, jobban szeretek diétához igazodni.
Melyik lenne jobb már a koromra tekintőlegesen ha mindenképp diétázni szeretnék?
A szénhidrátszegényben így nézne ki egy napi étkezésem:
-Reggeli: valamilyen párolt zöldség (20deka)
+10 deka füstölt SZÍNHÚS semmi tartósítószer sonka
Ebéd:…20deka zöldség 2főtt tojás és a vacsi is ez
Na?
Jó a ch szegény, de könnyű elrontani például ha csak színhúst eszel, érdemes a buktatóit átbeszélni.
De a 90 naposban mi a szimpatikus?
A teljes kiőrlésű kenyér is ronthat inzulinrezisztencián, Kérdező ezt is vedd figyelembe. Az is tömény szénhidrát, és a szervezetünk, nagy kár de nem igazán erre lett kitalálva. Tejtermékek szintén :(
Az inzulin érzékenységben okoznak ezek problémát, és ez sajnos baj.
leírtam már sokszor
szerinted a zsir meg a fehérje meg a szénhidrát különböző formában kerül a vérbe ha energianyerés a cél?
glükóz az összes...
Fogj egy mikroszkópot vagy megfelelő mérőműszert.
És nézd meg mennyire glükóz a lipid és az aminósav.
A kommented után leírom, hogy ne érezd magad egyedül: mi is sírva röhögünk rajtad, úgyhogy tesó vagy tesó ;)
nem ezt mondtam te pacalarcú állat... szövegértés általános első osztály?
ajánlgattok itt mindenféle gagyi diétákat mint a szénhidrátszegény, csak azt felejtitek el, hogyha nincs glükóz a vérben egyszerű forrásból mint a szénhidrát, akkor megoldja zsírból és fehérjéből
barátkozz a ketózis és a glükoneogenezis fogalmával
ha inzulinrezisztens pont attól lehet ketoacidózisa, hogy a sejtek éheznek mégis vészjelet ad le a máj meg telereszti a zsír glükózzá alakítása során létrejövő melléktermékével a ketontestekkel a szervezetet
persze ez marha jó hangzik csak a sorrend valami ilyesmi
vázizmok->nem szervközi zsírok->zsigeri zsírok (az izom kivételével minden gyönyörűen vissza fog szaladni)
és közben ha valaki olyan hülyeségre adja a fejét mint a ketogén diéta (ami még mindig jobb mint a szénhidrátszegény) akkor az egyébként baromi drága fehérjét használja a szervezet a be nem vitt szénhidrátforrásra
eljutunk oda amit egyébként mindenki tudott csak kell egy kiskapu ami olcsóbb meg könnyebb, hogy kiegyensúlyozott étrend kell baromi sok fehérjével és szénhidráttal meg zsírral és sok mozgás ami nem norbi vagy réka torna, hanem súlyzós edzés. Már ha gyorsan, látható eredményt szeretnénk, és miért nem akarnánk?!
Evolúciós szempontból nem kényelmes szellemi munkára és telített zsírokon való otthonülésre rendezkedtünk be.
a lipid meg távolról sem egyenlő a zsírral , lipid például a tesztoszteron is, meg a karotiondok... hidrolizálhatóság szteránváz hallottál már ilyen dolgokról?
és ez még baromi basic szint, látszik hogy semmit nem tudsz a szervezeted működéséről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!