Aki már csinált szénhidrátszegény diétát: hogy lehet kibírni?
Első vagyok.
Sokkal jobban laktat egy tk kiőrlésű ch csökkentett kenyér mint a sima fehér. Igyekszem 3 óránként enni. Nem, nem vagyok éhes. :) ha édességrevágyom, sok jó dolgot el lehet készíteni otthon is amit nyugodt szívvel meg lehet enni. Tiramisu, túróspite, joghuros gyümölcstorta, palacsinta, pogácsa....stb cukor helyett eritritollal és ch csökkentett lisztből/vagy magliszttel keverve... na persze itt is igaz h mértékkel kell enni. Amúgy pl vendégségben nem vágyakozom a sütik után. Szerencsére nem vagyok egy nagy sütis...
Csokit is találtam olyat ami ízlik és ehető.
Eleinte tűnhet csak rémisztőnek.
Később ha az életed részévé válik, akkor kialakul (ha kialakítod) az az étrend, ami csak a létfontosságú szénhidrát mennyiséget viszi be, annyit amit le tudsz bontani kettő órán belül és amit fel tud használni, el tud égetni a szervezet a napi tevékenységek során.
A cukor klasszikus formáját el kell felejteni.
A fehér lisztet megint csak kerülni kell.
A rizst és krumplit erősen vissza kell szorítani.
Fehérje, hús, jajt de főleg a halfélék mehetnek. bőséggel.
A zölségek megint csak jók. A gyümölcs félékből a szénhidrát tartalmuktól függően lehet fogyasztani. A szénhidrátban dúsabbakból is lehet egy keveset, de pl banámból legfeljebb egyet érdemes 2 órán belül. és csak másfél-kettő óra múlva érdemes mást enni. Ez a "kétóránként evés" egyébként is jó, mert elkerülhetjük vele a mindig eszem egy kicsit, jó kis hízlaló kúrát.
A "kettő óránként egy kicsi"-t, már sokkal kímélőbb és elég is, ha csak nem vagy kemény fizikai munkát végző szántó-vető. Már pedig nem nagyon hiszem, akkor nem adódott volna a kérdésed. :)
A koleszterin a másik, ami jókora energiát hordoz és hajlamosít a szénhidrát anyagcsere sérülékenységét elősegíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!