Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » A szénhidrátszegény diéta...

A szénhidrátszegény diéta milyen hatással van az agyra?

Figyelt kérdés
Az agynak rengeteg szénhidrátra van szüksége és ha az ember nagy mértékben mérsékeli ennek bevitelét, akkor az nem gátolja az agyfunkciókat?
2014. febr. 6. 10:07
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Képtelen kreatív, absztrakt gondolkodásra ezért szellemi munkát végzőknek nem ajánlott, habár részben hozzászokik az agy.
2014. febr. 6. 10:08
 2/25 Mi közöd Tőle ***** válasza:
45%
Én nem éreztem efféle negatív hatást. Jól éreztem magam kezdetben is és a mai napig is. Talán még tisztább is a gondolkodásom, meg jobban fogy az agyam. Ez gondolom az omega 3 fogyasztás miatt van, meg a némileg kalóriacsökkentett táplálkozás miatt (a régihez képest).
2014. febr. 6. 10:11
 3/25 anonim ***** válasza:
Mi számít rengeteg szénhidrátnak?
2014. febr. 6. 11:11
 4/25 anonim ***** válasza:
31%

Az élesztőgombáknak van szükségük szénhidrátra.

Olyan bonyolult szervezeteknek, amelyeknek már központi idegrendszerük van, nincs.

Meg lehet húzni az értelmi szintet jelző vonalat:

Vannak akik egysejtű szintre nézik le az embert, ők az 'esszenciális szénhidrát elmélet pártiak', általában dietetikusok, orvosok stb.

És vannak akik megértik hiszen nem túl bonyolult, hogy a szervezet szintetizál kellő mennyiségű glükózt, innentől kezdve nem esszenciális tápanyag és az agy tápanyag ellátása akkor alegstabilabb, ha a vércukorszint szabályozást mindkét irányba a szervezet szabályozza. Azaz nem nagyon szívódik fel cukor a bélcsatornából, vagy semmiképpen sem jelentős mennyiség.

Magyarul a táplálkozás cukorrá lebomló szénhidrátban szegény.

2014. febr. 6. 11:12
 5/25 anonim ***** válasza:
73%

Az agynak glukozra van szuksege, percenkent 0.1 kcalnyi mennyisegre (ez persze magasabb, akar 1.5 kcal is lehet nagy igenybevetel eseten). Percenkent 0.1 kcal 24 ora alatt 144 kcal, de ha mondjuk egesz nap tanulunk vagy keresztrejtvenyt fejtunk ez lehet joval tobb is.

A testnek a szukseges glukozt elo kell teremtenie: elsosorban a bevitt taplalekbol, de etkezesek kozott pl. a glukagon nevu hormon keriti elo a szukseges glukozt, megpedig a zsirraktarakbol.

A szenhidratszegeny dieta nem szolgaltat elegendo forrast a szukseges glukoz mennyiseghez, ezert azt a test a zsirraktarakbol nyeri ki. Ezert is olyan sikeres sok embernek a keves szenhidrat fogyasztasa a fogyasban.

2014. febr. 6. 11:27
 6/25 anonim ***** válasza:
46%

"A szenhidratszegeny dieta nem szolgaltat elegendo forrast a szukseges glukoz mennyiseghez"

Normális táplálkozás nem szolgáltat elég glükózt, mert az ember sohasem volt szénhidrátevő, kivéve egy gyümölcsfa közelében, ideiglenesen. Ennyi.

Én is ettem ch-szegényen (sőt, abszolút ezt ajánlom sportolóknak) és nem fogytam. Na mi van, biztos lekapcsolt az agyam és ezért nem fogytam.. :D

2014. febr. 6. 11:43
 7/25 anonim ***** válasza:
Én meg ettem szénhidrátot és fogytam, nah akkor hogy is van? :D
2014. febr. 6. 11:45
 8/25 anonim ***** válasza:
9%

Úgy, hogy fogyni 100féleképpen lehet, és pont ennyi -->0 ember mondja, hogy nem lehet szénhidrátfogyasztás mellett fogyni.

Sőt, mi is mind ettünk, mert a legnagyobb húsevők (I szív nyers kutya) szeretik a legjobban a zöldségeket. A zöldségekben is szénhidrátok vannak végső soron.

Lényeg hogy nem szívódik fel glükózként a vérbe, nem okoz inzulinrezisztenciát, nem tér el attól a normától amire az anyagcserénknek szüksége van.

És míg a lowcarb az hosszú távon is tartható, addig a highcarbnál csak idő kérdése, hogy mikor súlyosbodik az inzulinrezisztencia, mikor lesz igazi betegség a gyulladásos folyamatokból amik sok ch fogyasztás mellett jönnek igazán létre.

Biztos van egy moderált keményítő/cukorfogyasztás, ami sportos életvitel mellett nem okoz látható problémákat. De én nem vagyok kompromisszum párti, ugyanis ma a világ a betegségek, elhízás irányába van eltolódva. Én pusztán ezért eszményítem ennyire a lowcarbot, mert túl nagy a highcarb oldal proganandája.

2014. febr. 6. 12:05
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémre rosszul. Nem tudok koncentrálni, nem haladok a munkával, megfájdul a fejem, és csak a csokira tudok gondolni. Aztán egy idő múlva szerzek valahonnan és megeszem.

Jelzem, hogy normális esetben soha nem eszem csokit, mert utálom.

(Mióta abbahagytam a szénhidrátcsökkentett baromságot, a csoki a szekrényben romlik, még csak nem is gondolok rá, hogy megehetném.)

2014. febr. 6. 12:51
 10/25 anonim ***** válasza:
9%

Ezt inzulinrezisztenciának hívják, aminek a népi neve cukor/szénhidrát függőség.

Egy beteg állapot, amiből pár hét alatt is ki lehet gyógyulni, attól függ mennyire súlyos. Nem nagy ügy, de sok embert tesz tényleg beteggé, mert nem kezelik és tovább folytatják a highcarbot.

Amúgy csak egy poént akartam írni igazából:

Rám is rossz hatással van a lowcarb, ÉN KIV:ASZOTT IDEGES LESZEK TŐLLL!!

2014. febr. 6. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!