Szerintetek jól csinálom? Mikor kezd látszani a hatása? Többi lent
Jó egy hónapja elkezdtem intenzívebben tornázni(hellyel közzel minden másnap, van ugy h 3napig nem aztán minden nap) mellette 7.napja a szénhidrátszegény diétát.
Próbálom teljesen mellőzni a lisztet, cukrot tésztákat.
úgyérzem van egy kis hatása, nem feszül annyira a bőröm, de ennyi. Mikor kezd látszódni jobban a hatása? A célom -10-15kg.
Köszi előre is
Nagyon boldog babavárást neked! A napi 150gr szénhidrátot ne lépd túl, ennyit viszont terhesen be kell vinni. Én terhességi cukros voltam, nálunk ezt kellett napi ötszöri érkezésre lebontani. Szigorúan, időben kellett enni, reggelire (7 órakor) tilos volt a gyümölcs és a tejtermék, mert ezek hirtelen emelik a cukrot. 10 órakor volt a tízórai (25gr CH szintén, mint a reggeli), itt már lehetett enni gyümit is beleszámítva a CH tartalmát. Ebéd 13 órakor (50gr CH), uzsonna 16 órakor (20gr CH), vcsora 19 órakor (30gr CH)
Sok husi, zöldség, gabona (szigorúan teljes kiőrlésű) mértékkel és számolva. Kaptunk táblázatokat is és minta étrendet. Bűnözni nekem nem szabadott, mert annak a baba látta volna a kárát. Hetente voltam vérvételen, ahol mindig le kellet adni az elmúlt heti napi étkezéseidet és megnézték a vérből a cukrot próbareggeli után.
Nem biztos, hogy nálad ez van, de a diéta nem fog ártani, amíg nem tudsz biztosat. Kitartást és minden jót neked!
Sziasztok.CSak gondoltam megosztom, hogy sajnos 30ikán elvetéltem. Progeszteron hiány miatt. Hiába pótolták, már késő volt. :(
Ja és azóta hogy diétázok lement összesen 7-8 kg. Igaz rengeteg viz halmozódott fel a hormonok miatt ami vetélés után ki is ürült szépen. De nem adom fel folytatom a diétát.
:(
Az egészséges táplálkozás alapja lesz a későbbi sikeres babavárásnak is, lelki erőt és egészséget kívánok!
Nagyon sajnálom a vetélést...:( Továbbra is javaslom, hogy menj endokrinológushoz, mert az a fajta progeszteronhiány, ami az anyai okok miatt kevés, nagyon ritkán fordul elő önmagában.. Az is lehet, hogy a baba nem volt egészséges, ezért kevés olyan anyagot termelt, ami a megtapadáshoz kell. Ebben az esetben hiába adják a progeszteront...
Tudom, hogy most ez nem vigasz, de egy jó endokrinológus teljes kivizsgálás után a bajok nagy részét kezelni is képes. Képzeld az én orvosomnak már egy óriási tablója van, ami az ő általa kezelt nőknek a babáit mutatja. Azért rakta ki a rendelőjébe, hogy erőt és hitet adjon mindenkinek!
Sziasztok!
Elég sok idő telt el újra elővettem a kérdést mert ismét belevágok a dologba.És rajőttem hogy mindent elfelejtettem,de most hogy igy átolvastam a dolgokat kezd derengni! És hogy mért hagytam abba? Nos ez hosszu és örömteli sztori.
Nemsokkal az előzmények után ismét teherbe estem,és 2014 márciusában egészséges kislányunk jött a világra!
A terhesség eleje necces volt,fekudnöm kellet de aztán minden tökéletes volt. Alig jött ram par kilo, bar az étrendem kissé megváltozott alatta, hányingerem volt a hustol szinte vega voltam a terhesség alatt. Viszont nagyon sok tejterméket ettem egyszeruen csak ezt birtam a zöldségek mellett. Aztán a szülés kicsit neccesebb volt mert a nagylány nem jött ki magátol, sajnos müteni kellett de a lényeg hogy egészséges.Én viszont annyira nem. Nagyon vashiányos voltam szülés után, alig volt erőm, minden felborult.Örültem hogy épp el tudom látni a picit és aludhatok,nem tudtam tartani sem a diétát sem az életmodot. Folyton beteg voltam valamim mindig begyulladt.De mostanra ugyérzem rendben vagyunk minden jol alakul igy újra felveszem a kesztyűt és változtatok.
Sulyügyileg majdnem ott vagyok ahol abbahagytam,szülés utan 2kilo maradt meg az indulohoz képest.
Tudnátok linkelni nekem olvasnivalot az újrakezdéshez?Egyszerűen nem találom nem emlékszem miket és hol olvastam. Köszönöm ismét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!