Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Szénhidrátszegény diéta?

Mirk kérdése:

Szénhidrátszegény diéta?

Figyelt kérdés

Nem!

Szeretnék mindenkit figyelmeztetni a szénhidrátszegény diéta veszélyeire és megosztani ezzel kapcsolatos tapasztalataimat.

Tudom, hogy manapság divatos nézet egyesek körében az, hogy a szénhidrátok bevitelét erősen csökkentsük, sőt, egyesek szerint teljesen felesleges bármilyen mennyiségű szénhidrátot is fogyasztani.

Nos én kipróbáltam és hatalmasat csalódtam benne, íme tapasztalataim:

Közel két hónapja diétázom és sportolok fogyás és zsírégetés céljából. Kalóriaszámolgatós módszerrel csinálom, mellette rendszeresen sportolok. Az első 4-5 hét nagy siker volt, 4 kilót fogytam könnyedén. Mindent ettem, csak a kalóriamennyiségre figyeltem és arra, hogy legalább 1x testtömegkg mennyiségű fehérjét egyek.

Aztán olvastam itt a gyk-n, hogy egyesek szerint a szénhidrát teljesen felesleges, sőt káros és javasolt a minél kevesebb szénhidrát fogyasztása. Gondoltam kipróbálom, hátha meggyorsítja a fogyásomat.

Nem egészen két hétig átlagosan 100 gramm szénhidrátot fogyasztottam, néha ennél is kevesebbet.

Az első változás amit észrevettem, az a sportteljesítményem drasztikus romlása volt. Egy hónapnyi rendszeres szobabiciklizés eredményeképp eljutottam odáig, hogy egy órát intenzíven könnyedén végigtekertem, nos ez elmúlt, egyre fáradtabb lettem, egy hét szénhidrátmegvonás után már 20 percet is alig bírtam. Régebben minden nap végeztem aerob edzést (szobabicikli) és minden másnap súlyzós edzést. Szénhidrátmentesen ezt lecsökkentettem heti három aerob edzésre és egy teljes pihenőnapra. Hiába aludtam 8 órát úgy keltem ki az ágyból, mint egy hulla. Megettem napi 1900-2000 kalóriát, sok fehérjét, mégis állandóan éhes voltam, szemben a régi 1600-1800 szénhidrát dús táplálkozással, ami mellett sosem voltam éhes.

Ami a legrosszabb pedig, teljesen megállt a fogyásom. Az utóbbi 10 napban egy dekát sem tudtam fogyni, a "csodálatos" szénhidrátszegény módszer ellenére.

Fáradtság, rossz közérzet, rémes teljesítőképesség, szédülés, székrekedés, ezek a szénhidrátszegény diéta hatásai.

Úgyhogy, nekem ennyi volt, vége ennek az őrültségnek.

Mától úgy fogok enni, ahogy eddig, mindenből, ahogy egyébként minden ezzel foglakozó komolyabb oldal is írja.

Vigyázzatok kire hallgattok. Az, hogy valaki egy-két éve csinál valamit nem bizonyít semmit, szemben a táplálkozástudomány sokéves kutatási eredményeivel.

2013. febr. 9. 12:00
1 2
 11/13 anonim válasza:
63%

Nagyjából hasonló véleményen vagyok én is a szénhidrátszegény diétáról.Nekem sem segített.Persze akkor jöttek a kommentek, hogy nem jó a hozzáállásom, menjek vizsgálatra, csökkentsem méég az amúgy is szerény napi bevitelt.Aztán elegem lett, áttértem a kalóriaszámlálásra, s láss csodát, nem kell húst-hússal ennem, no meg a sok zöldség, ehetek a kedvenc rakott káposztámból....

Az eredmény pedig heti 1 kg mínusz.(3 hete csinálom)

A másik diétától állandóan szédültem, és ami nagyon fontos nem fogytam vele.

Tudom most a tudorkák majd hozzászólnak, hogy mert nem jól csináltam.

2013. febr. 13. 15:34
 12/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, végre valaki le meri írni, gratulálok!

Bizony, szükségünk van szénhidrátra, annak megvonása - vagy nagyon alacsony szintre csökkentése - fáradságérzéssel, kimerültséggel jár. Ezt millió ember tapasztalhatja.

Nem kell bedőlni a divathullámoknak, lehet fogyni normális, kiegyensúlyozott étrenddel is, hajrá, sok sikert kívánok!

2013. dec. 14. 19:11
 13/13 anonim válasza:
Szerintem nem lehet egyfajta diétát minden egyes emberre ráhúzni. Én is a szénhidrátszegény diétát csinálom, és azonkívül, hogy le tudtam fogyni, és kevesebbszer fáj a hasam (ami attól lehet, hogy a kompromisszumos paleot tartom), egyáltalán nem érzem jól magam. Szedek vitaminokat, de így sincs elég energiám. Állandóan fáradt vagyok, rosszul alszom, és ami a legrosszabb, hogy állandóan éhes vagyok. 10 hónap alatt sem tudott a szervezetem hozzászokni a "cukorelvonáshoz". Szóval hiába írják, hogy a paleo meggyógyít, nem mindenkit!!!
2014. febr. 6. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!