Melyik optimálisabb a szénhidrátszegény diéta szempontjából? (Két étel)
Krumplileves húsgombóccal és zöldségekkel
vagy
Tejfölös - túrós tészta
Kicsit vissza kéne vennem a szénhidrátokból egészségi okok miatt és nem tudom melyiket válasszam. A tejföl és a túró miatt a másodikat gondolom egészségesebben.
Ti hogy látjátok?
A leves.
Amúgy a tejfölt és a túrót eheted tészta nélkül is :)
Én pld. össze szoktam keverni fél túrót, fél tejfölt, picit megsózom, vágok bele snidlinget vagy lilahagymát, vagy szeletelek mellé paradicsomot és úgy eszem (kenyér és tészta nélkül). Imádom.
Nem kéne krumplit enni.. de a leves így is jó.
A tejtermékek (és ez mindenkinek szól) ugyan úgy hatnak mint a tiszta keményítő vagy cukor: feltolják az inzulinszintedet! Egyszerre fogyasztva keményítővel óriási inzulinszint ugrás lesz a megemelkedő vércukorszintre! Az elhízás és a cukorbetegség alap okáról beszélünk.
Igazából nem kellene krumpli a zöldséglevesbe, ahogy a szendvicsbe sem kellene kenyeret tenni, a húst zöldségekkel kell enni :)
"A tejtermékek (és ez mindenkinek szól) ugyan úgy hatnak mint a tiszta keményítő vagy cukor: feltolják az inzulinszintedet! Egyszerre fogyasztva keményítővel óriási inzulinszint ugrás lesz a megemelkedő vércukorszintre! "
Ezt úgy érted, hogy a tejföl és a túró együtt veszélyes?
Ha a sok szívbeteg, cukorbeteg kövér nő aki már elesni sem tud rendesen, mert egyszerűen elgurul.. ha ez az ideális, akkor egyetértek az utolsó válaszolóval!
Egyébként a tejtermékekről: a ch a vércukorszintünket emelheti (a glükóz, keményítő, maltóz stb.) na most ugye a tejbe, tejfölben nincsen szénhidrát, legfeljebb egy kevés tejcukor. Fontos, hogy kevés, emiatt senki sem hízik. A tejzsír miatt sem.
Viszony minden tejtermékben van egy adag hormon, a tej nem csak egy cukros-zsíros finom ital, hanem egy funkcionális tápszer a növendék emlősöknek! Olyan hormonok vannak benne, ami a borjak növekedéséhez kell.
Igen, ez számunkra igen problémás. És az a gond, hogy ez a probléma nem múlik el attól, hogy kicsit megerjesztjük a témát. Most persze lehetne beszélni különböző fehérjékről is, amik az immunrendszerünket aktiválják, de hát ez fogyás téma, így is utálják a fejem sokan az írás miatt, nem mennék bele ebbe. Mindkettő dolog egészségügyi kockázatokat növel, az egyik az elhízásban játszik szerepet, a másik autoimmun betegségek kialakulásában.
Valamit máshogy akartam írni..
Szóval a marhainzulin, vagy a tej más hormonja ugyan úgy megemeli a mi inzulinszintünket, mint egy csokoládé. Ez lenne a lényeg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!