Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » A szénhidrát tényleg jobban...

A szénhidrát tényleg jobban hízlal?

Figyelt kérdés

Anyam szerint (most ketogen diétát tart, azt mondja 4 kilot fogyott 2 hónap alatt)

A szénhidrát hízlal, a kolbász tepertővel, Zöldséggel az nem hízlal...

Szerintem ez marhaság, mert a kalória a lényeg, nem az hogy mit eszek.

Ehetek én zsemlét is egész nap, ha nem léptem túl a kaloria felhasználásomat...

De ő szerinte ez a marhaság... A fehérje meg a zsír nem hízlal...

Na mondom akkor miért nem eszik mindenki csak azt?

Ő mostmar tisztában van az anyagcsere folyamatokkal, és ez így van.

2023. júl. 16. 19:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Az a trükk, hogy sokan, például én is, fehérjéből meg zsírból nem képes akármennyit megenni, mert rosszul lesznek tőle. Ha csökkentem a szénhidrát fogyasztásomat, akkor nekem automatikusan csökken a kalória bevitelem is.

A másik, hogy a gyors felszívódású szénhidrátok evésre sarkallnak. Ha sokat eszel belőle, felviszik a vércukorszintet magasra, aztán lezuhan, ettől éhes leszel és bezabálsz, lehetőleg gyors szénhidrátot, és a ciklus indul elölről, 2-3 óránként.

Anyukád nyilván azért fogy, mert kalóriadeficitbe került, és ehhez a fentiek miatt hozzásegíthette az, hogy csökkentette a szénhidrát bevitelt.

2023. júl. 17. 11:15
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Kevésbé telít el a szénhidrát, mint a zsír és a fehérje, ezért többet eszel, ha sok az étrendedben a szénhidrát
2023. júl. 18. 07:32
 13/13 anonim ***** válasza:

A hízlal kifejezés, a demagóg, abszurd, marketing célból kitalált diéták, meg fogyókúrák szintjéig tart. (Pl. ketogén)

Kérdésedre a válasz, nem, a szénhidrát nem hízlal, a tartós kalóriatöbblet hízlal.

2023. júl. 31. 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!