Szénhidrát vagy az olaj az a zsiradék hízlal jobban?
Figyelt kérdés
Miért baj ha pl egy fél evőkanál olajon pirítok valamit?2014. júl. 18. 22:16
1/3 anonim válasza:
A zsírban több a kalória, de jellemzően nem a zsírevéstől szoktak elhízni az emberek, hanem az horribilis indokolatlan mennyiségű, gyors felszívódású szénhidráttól. Ha valaki azt mondta, hogy baj, ha fél kanál olajon sütsz meg valamit, az hülye. A zsír létfontosságú tápanyag a szervezet számára. Viszont léteznek jobb és rosszabb zsírforrások, attól függően milyen zsírsavakból állnak. Egészséges étrendben rendszerint olivaolajat, lenmagolajat és kókuszzsírt ajánlanak. Előbbi kettőt salátákhoz, utóbbit sütéshez. A szobahőmérsékleten folyékony olajok telítetlenek, ezek sütés közben károsodnak, egészségtelen vegyületek keletkeznek. A kókuszzsír egy telített növényi zsír, a sütés során nem változik a szerkezete, ezért ideális erre a célra.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Én úgy tudtam,hogy az olvia olaj ugyan annyira hizlal mint a sima étolaj.
2014. júl. 18. 22:39
3/3 anonim válasza:
Ugyanannyira hizlal, jól tudtad. A különbség nem ez, hanem az egészségre gyakorolt hatása. Az olajok több féle zsírsavból állnak, ezek közül egyesek hatása kedvező, másoké nem. Az oliva és a lenmagolaj lényege nem az, hogy nem hizlal, hanem az, hogy egészségesebb az összetétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!