Ti hogyan és hová rakjátok/dobjátok/öntitek/gyűjtitek a sütés után használhatatlanná vált olajat, zsíradékokat? Mi a legideálisabb környezetkímélő megoldás?
Figyelt kérdés
olyan helyen lakom, ahol az önkormányzat nem oldotta még meg ezt a kérdést.2013. szept. 18. 16:47
1/8 anonim válasza:
MOL-nál, vagy Hulladékudvarokon leadható, más környezetkímélő megoldásról nem tudok
3/8 anonim válasza:
Bográcsozásnál jó vele begyújtani .
4/8 anonim válasza:
Apám amikor meszel, akkor adalékként elhasználja egy részét, a másik felét bográcsolásnál elégeti.
5/8 anonim válasza:
Egyébként ha nem vízbe, csatornába kerül akkor nem okoz olyan nagy gondot ökológiailag mint a mesterséges motorolaj. Ez az olaj idővel lebomlik, savvá alakulva, amit a lúgos műtrágyák ellensúlyoznak. A lepotyogott olajbogyó, vagy a talpon maradt és beszántott napraforgó mag sem veszélyes hulladék.
6/8 anonim válasza:
Fűrészporra öntjük és a kazánban elégetjük.
7/8 anonim válasza:
Nálunk a faluban az iskolában van gyűjtő... Nekem nincs szükségem rá, én a sütéshez használt olajat mindig megettem, jobbára az első alkalom után, mert nem bő zsírban sütöttem, hanem piciben. Életem első évtizedeiben nem is tudtam, hogy van, akinél efféle hulladék keletkezik...
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2013. szept. 19. 15:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!