Tudnátok nekem olyan recepteket mondani ( leginkább sütemény recepteket), amihez nem kell zsiradék (vaj, margarin, zsír, olaj) sajt, és só?
Pedig pont a piskótatekercs jutott eszembe elsőre... :)
Ha keversz piskótatésztát, dobálsz bele gyümölcsöt, az is finom. Most érik például a szilva. Vagy piskóta alapra pudingot teszel, gyümölcsöket, és bevonod zselatinnal. Hasonló, de mégis más. Vagy fűszerezheted a tésztát, például fahéjjal, gyömbérrel, szegfűszeggel, szórhatsz rá sütés előtt durvára darált (tört) diót.
Remélem, tudtam egy kicsit segíteni. :)
Nekem is a pikóta jutott eszembe.
nagyon variálható,ne csak tekercs legyen.meggy,cseresznye,csoki,alma, és még sok más is mehet bele.
Aztán vannak a kelt,élesztős tészták.A receptjei van hogy irnak sót,meg olajat,de ezeket kihagyhatod,mert nem befolyásolja a tészta állagát,izét.Ezeket sütheted kerámia,vagy szilikon tepsiben,igy beleragadni sem fog.Ha fém tepsit használsz,akkor bizony ki kell kenned vajjal,majd lisztezni,de az a minimális mennyiségű vaj,ami a kikenéshez kell, nem szivódik vele a tésztába.
Nos,hirtelen csak ezek jutottak eszembe,remélem segithettem valamicskét.
Háztartási keksz,alma,vaniliás puding.
Egy tepsibe pakolj háztartási kekszet,rá megy a reszelt alma amit felfőztél a pudingporral,majd takard be kekszel...mehet be a hűtőbe,amint megdermed már kész is.Nagyon finom :)
Bögrés süti almával:
1 bögre liszt
1 bögre cukor
1 bögre reszelt alma (kb 3-4 db, mérettől függ)
2-3 tojás (mérettől függ)
1 tk fahéj
1 cs sütőpor
Hozzávalókat összekevered, kis tepsiben kb 45 percig sütöd. Egyszerű, gyors és finom. Kipróbáltam többször is. Ennek a tésztája nem olyan száraz, mint a piskóta, de ha tűpróbával ellenőrzöd, biztosan jókor veszed ki a sütőből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!