Mi hizlal jobban a szénhidrát vagy a zsír? Ha 1600kcal etrenden vagyok miből ehetek többet?
Erre nem lehet egyértelmü választ adni, van, akinek a kevesebb CH válik be, van, akinek meg a szírt kell csökkentenie.
Teszteld, hogy neked melyik a jobb összeállítás, az az egy, ami megbízható rád nézve.
Nekem a több Ch és kevés zsír müködik, a testvéremnél meg fordítva.
1600 kalória, az 1600 kalória...
Ez olyan mintha azt kérdezted volna, mi a nehezebb 1 kg tollpihe, vagy 1 kg vasgolyó? Ugyan annyi.
De hogy neked zsírból vagy szénhidrátból érdemesebb.e többet vagy kevesebbet enned, ahhoz, hogy a lehető legjobban érezd magad a bőrödben, ezt neked kell kitapasztalnod. Én pl kevés zsírt fogyasztok és elég sok szénhidrátot, mivel az étkezésem főleg zöldség és gyümölcsből áll. Míg barátnőm pont fordítva, ő inkább szénhidrátból eszik nagyon keveset.
Ez egyéni- anyagcsere függő.
Van aki azt eszik és annyit amit és amennyit akar, mégsem hízik, másnak pedig nagyon oda kell figyelni a minőségre.
Alapvetően a sok rossz minőségű finomított szénhidrát hízlal. ( Fehérliszt, cukor)
De egyes betegségekben, egyes állapotokban pl(hiperinzulinémia), akár még a lassan felszívódó de magas szénhidráttartalmú élelmiszerek is, pl gabonafélék. Nekem pl a dietetikusom ezeket sem javasolja fogyasztani. Mázli, hogy nem is szeretem.
A négyest miért pontoztátok le? Ennyi embert sért a valóság? :)
Egy adott kalóriát több szénhidráttal és kevesebb zsírral érsz el. Ha éhes vagy és többet szeretnél enni, minimalizáld a zsírt! De a porcukros péksütiből se ehetsz túl sokat. :)
"minimalizáld a zsírt"
Lehet, de csak egy adott szintig. Utána már a zsírban oldódó vitaminok sem szívódnak fel, és kezdődnek a hiánybetegségek...
A szénhidrát hizlal jobban.
Nem a kalóriát kell nézni.
Ezért van az, hogy nagyobb eredményt lehet elerni szénhidrátmentes diétával, mint zsiradekmentessel... Vagyis csökkentett mennyiseggel.
Ilyen pl. Keto diéta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!