Milyen tapasztalataitok vannak szénhidrát szegény étrenden?
Én kb. 5 éve kezdtem el, azóta is tartom, csak amióta lefogytam, kicsit többet eszek (szénhidrátból is). Eleve inzulinrezisztenciával és pm alulműködéssel kezdtem, mindkettő nagy mértékben javult tőle. A TSH-m normál tartományba került, az IR tünetek is csak akkor jelentkeztek, amikor pl. nyaraláson nem tartottam megfelelően a diétámat.
A közérzetem is jobb lett, sokkal nyugodtabb vagyok, mint előtte. Az első 1-2 hét volt kicsit nehéz, amíg a szervezetem hozzászokott az új makrókhoz, "lejöttem" a cukorról és a finomított szénhidrátokról, és kialakult az új táplálkozási rutinom.
Akinek ilyen problémája van, ezt az étrendet a normál testtömeg elérése után is tartania kell, különben visszahízik.
Nem egy pillanatnyi fogyókúrácskának, hanem egy életformának kell tekinteni.
Én IR-es vagyok. “Ajándékba” kaptam a felmenőimtől a húgommal és az összes unokatestvéremmel együtt, szóval nekem nincs más választásom, ha nem tartanám a diétát, akkor visszahíznék.
5 éve tartom a súlyomat, jobban érzem magam, mint valaha, és mivel tényleg nagyon alacsony a szénhidrát bevitelem, az IR-em valószínűleg nem súlyosbodik, és cukorbeteg sem leszek, mint anno a nagymamám, aki viszont nem volt hajlandó változtatni a hagyományos, megszokott étkezésén.
Ha egészséges akarok maradni, nem hagyhatom abba a diétát SOHA. Márpedig így lesz, már máshogy nem is tudnám elképzelni a táplálkozásom, szeretem azokat az ételeket, amiket fogyaszthatok, így ez már az életem része.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!