Akik a neten terjesztik ezt a szénhidrátmentes étkezést, hogy nem betegedtek bele a szénhidrát teljes megvonásába?
A szénhidrát nem esszenciális tápanyag, hiányában a szervezetünk a másik két makróból tud előállítani cukrot és ketontesteket is. Vannak népek, amelyek hagyományos étrendjében minimális a szénhidrát, az ember szerencsére elég jól alkalmazkodik sokféle makróeloszláshoz.
Amit te éreztél, az az ún. "keto-flu". Pár napig eltart, amíg a szervezet hozzászokik, hogy nem elsősorban szénhidrátból kell fedeznie az energiaszükségletét. Addig elég kellemetlenül érezheti magát az ember. Nálam ez kb. 3 napig tartott, pedig én még csak nem is ketogén étrendre tértem át, csak 100 g alá csökkentettem a ch-bevitelemet. Aztán ez elmúlt, és a közérzetem jobb lett, mint előtte bármikor.
Ezt a kellemetlen állapotot el lehet kerülni, ha fokozatosan csökkented a szénhidrátot.
Ketogén étrend mellett (30 g alatti ch) már elég sok dologra oda kell figyelni, másként hosszabb távon valóban lehet belőle hiánybetegség. Többek között kálium és magnézium pótlása is szükséges.
Szenhidrat fontos a szervezetnek, tudom mert en is próbáltam igy fogyni, de mindennap ettem vegul es igyis fogytam.
A túlzásba vitt fehérje bevitel se jó, megterheli a veséket
Utolsó. Majdnem,de tényleg majdnem.
"Alapvetően elmondható, hogy az állati eredetű táplálékaink, húsok, tej, tojás gazdagon tartalmazzák az aminosavakat, beleértve az esszenciális aminosavakat is, míg a legtöbb növényi eredetű fehérje forrásunk (borsó, búza, szója, fehér rizs) alacsonyabb, hiányos aminosav profillal rendelkezik (egy vagy több esszenciális aminosav hiányzik) és kevesebb biológiai értékkel rendelkeznek, vagyis kevésbé hasznosulnak jó"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!