Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Akik a neten terjesztik ezt a...

Akik a neten terjesztik ezt a szénhidrátmentes étkezést, hogy nem betegedtek bele a szénhidrát teljes megvonásába?

Figyelt kérdés
Nem egy vlogger elmondása szerint, csak salátán meg csirkemellen, sonkán élt. Így fogyott gyorsan. Megpróbáltam 2 napig szénhidrát nélkül étkezni, olyan volt mintha belázasodtam volna, egésznap aludtam és fájt a fejem rohadtul és egy gyengébb fing elvitt megölt volna. Hogy van az, hogy egyes emberek megesznek 10dkg csirkemellet, meg 2 paradicsomot és azzal kihúzzák délig. Majd hirdetik a különböző videómegosztókon, hogy milyen gyorsan fogytak. Persze... 1000 kcallal mindenki gyorsan fogy. Vagy ez is egy járható út? Betegségek és egyéb hiánybetegségek mennyi időszak alatt alakulnak ki? Vagy így lefogynak majd fél év múlva megint esznek szénhidrátot? Agyműködés és egyéb fizikai "megmozduláshoz" szénhidrátot használ a szervezet. Igaz ez, hogy a zsírraktárainkból pótolja ehhez a hiányt?
2021. jan. 17. 19:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
63%

8-9, nem bántásból, de inkább rátok férne némi biológia, és kémia óra.

Pont, hogy a gyümölcsökben, zöldségekben lévő fehérje nem hasznosítható rendesen, ezért van rengeteg vegán embernek komoly problémája ezze. Az állati eredetű fehérjékben minden aminósav, megfelelő arányban, jól hasznosíthatóan benne van. A vitaminok a zöldségekben is dúskálnak (legalábbis annyira biztos, mint a gyümölcsökben), ásványi anyagok pedig az olajos magvakban. Igazából bőven, kényelmesen megoldható a ketogén diéta hiánybetegségek nélkül (könnyebben, mint a vegán, mégis sokan megoldják azt is), ettől függetlenül nem lesz mindenki számára megfelelő.

Az első időszak tényleg kellemetlen tud lenni azok számára is, akiknek nem lenne gondjuk belőle egyébként. Tényleg kell idő, mire átáll a szervezet. Ettől függetlenül nem csodaszer, könnyen lehet hízni is mellette, ha sokat eszik az ember, illetve a vérképet is képes rontani, ha valaki ezt úgy fogja fel, hogy a bacont tolhatja tojással, és egy kis zsírszalonnával köretként.

És bár én rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszek, de egy multivitamint, és általános ásványianyag pótlást még így is szedek.

2021. jan. 18. 09:40
 12/17 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem maga a ketogén diéta nehezen fenntartható, és a 70-80% zsìrbevitellel talán még káros is. Életmód szerűen nagyon nehéz követni, viszont kúraszerűen lenne értelme csinálni. Ami nekem segìtett, és hosszú távon is képes vagyok tartani az a finomított szénhidrátok és cukrok kerülése és a gabonatermékek csökkentése (de nem kizárása). A legvégén talán tényleg ez az ami számìt. Pl. Ez a teljes-értékű vegán étrend és a keto alapja is. Ha erre az alapvető dologra figyel az ember akkor alapvetően az egészségesebb dolgok felé nyúl. Az étrendem alapját mostmár nem a kenyérfélék teszik ki, hanem a zöldségek. Igyekeszem 5 adagot fogyasztani naponta, emellett napi 2 adag, 2 különféle gyümölcsöt is. Ez segìthet, ha valami édesre vágysz. Szóval nem kell itt számolgatni a CH-t, hogy csak 20g legyen, hogy akkor ez a sárgarépa vagy sütőtök már nem fér bele, mert magas a glikémiás indexe, hogy ezt a narancsot már nem kéne, mert +5g CH... Felejtsük el a szölőt, görögdinnyét... Nonszensz! Ne a zöldség-gyümölcsökön fogjunk vissza, ami a keto diéta alatt akarva akaratlanul megtörténik hanem étkezzünk tudatosabban és együk ezeket a kenyerek, tészták (még ha teljes kiörlésűek is érdemes limitet szabni) és álgabona-félék helyett. Én speciel a répával és krumplival nem szoktam annyira spórolni, bár azt mondják magas a GI-je.

A keto azért jó, mert segìt a felgyülemlett vìz csökkentésében, csökkentve ìgy a puffadást. Böjttel alkalmazva pedig segìthet normalizálni az inzulin-érzékenységet is. Viszont nem ad tartós eredményt, és nem tartható fennt hosszú távon.

2021. jan. 18. 11:44
 13/17 anonim ***** válasza:
83%
Aki terjeszti, az valószínűleg nem. Én inzulinrezisztens vagyok és elég sokan próbálnak keto étrendet a fb csoportban, ahol vagyok. Van akinek bejön, de van akinek minden baja lesz tőle. Ész nélkül elkezdeni semmiképp sem ajánlom. Van ismerősöm, aki fél évig osztotta az észt mindenkinek, hogy keto így még úgy, aztán nem bírta tartani, és visszatért minden rossz szokásához (2-3 szelet fehér kenyér kB bármilyen leveshez) Kevésbé ártasz magadnak egy olyan étrenddel, amit szeretsz, mert azt tudod hosszú távon tartani. Inkább egyél barna rizst, a kedvenc gyümid, stb, mintha ki be ugrálnál a ketoba kampányszerűen. Ha a hozzáadott cukrot meg a finomított szénhidrátokat elhagyod, azzal rengeteget teszel az egészségedért.
2021. jan. 18. 16:03
 14/17 anonim ***** válasza:
41%
10,11 mint leírtam a zöldségek és gyümölcsök az aminosavakat elemi formájukban tartalmazzák, nem a fehérjéről beszélek. azokat az állati fehérjéket ami a húsban tejben vannak úgy abban a formában nemtudja az emberi szervezet hasznosítani, le kell bontania aminosavakra hogy felépítse a maga fehérjéjét. akkor mi a megterhelőbb a szervezetnek? ha előtte még plusz munkát is kell végeznie vagy ha egyből hasznosíthatja amit megeszünk?
2021. jan. 18. 16:14
 15/17 anonim ***** válasza:
37%
Ez hülyeség, hogy a növényekben az aminosavak szabad formában lennének jelen, ott is protein formájában léteznek. A szervezetnek nem okoz gondot a fehérjék lebontása. Azzal pedig nem lehet vitatkozni, hogy az állati eredetű fehérjék amino-sav panelje sokkal inkább hasonló az emberekéhez. Csak hogy egy példát emlìtsek, jelenleg egy fehérje értékét úgy számolják ki, hogy annak aminosav kompozícióját összehasonlìtják a tojásfehérjével, ami az abszolút etalon, ez a 100%-os fehérje, ma a táplálkozástudományban.
2021. jan. 18. 17:39
 16/17 anonim ***** válasza:
57%
Én peóbáltam a ketogén étrendet, de 2 hétig bírtam. Plusz olyan ragyás lettem mint előtte még soha.
2021. jan. 19. 10:14
 17/17 anonim ***** válasza:
81%

Nem mindegy ki csinálja, miért, hogyan, és mennyire vonja meg a szénhidrátot. Divatból egyértelmű, hogy nem érdemes elkezdeni, és akkor sem , ha csak kínszenvedésnek éli meg az ember.

Az átállásnak előfordulnak tünetei, ami vagy az általános szénhidrátmegvonástól van, vagy inkább szimplán attól , hogy a korábban fogyasztott megszokottnak számító finomított szénhidrátok sokaknál okoznak függőséget- ezt magam is tapasztaltam- de elmúlik pár nap után, és aztán sokkal jobban lettem pl én is.

Mindenkinek más a jó, és más az ízlése is. Ez az alapja minden valamire való életmódváltásnak/ fogyásnak. A kulcs az hogy találja meg mindenki a saját útját.

Én majdnem 2 ÉVE megtaláltam, egy laza LCHF- lowcarb életmódban azt, amit kvázi fél életemben kerestem. Finom , változatos, laktató kaják, nem kellett lemondani a kedvenceimről, hosszútávú fenntarthatóság éhezés, koplalás, kalóriák megvonása nélkül. Inzulinrezisztensként, egyéb hormonális problémákkal és életveszélyes mértékű elhízásból indulva, teljesen reményvesztetten ( a korábbi próbálkozások kudarcai után) álltam neki, egy utolsó utáni esély volt számomra ez, és most -79 kilónál járok.

A maradék is csak idő kérdése. 80-90 g körül tartom a szénhidrátbevitelemet úgy 95 %- ban. A kalória meg annyi amennyi, 2400-2500 kcal körül szokott lenni, láttam amíg számoltam a szénhidrátot. Nem izgat, rég nem hiszek a kalóriák megvonásában. Jól beállított étrendet követek. Ennyi energiabevitel esik jól. Nincs korlátozva.

Régen próbáltam 1000x kalóriás szénhidrátalapú diétákat, ami elvileg az általános ajánlás. Még orvosi javaslatra is, de Utáltam, szarul éreztem magam, és képtelen voltam sokáig csinálni. Nem ment. Ezért más megoldást kellett keresnem.

Én személy szerint a ketogén diétát nem érzem a magaménak, ezért nem csinálom azt. Már 40 g ch-t is kevésnek éreztem, mikor 1-2 napom úgy sikerült. Nem esett jól, plusz számomra nem elég változatos. Így nekem egy könnyedebb 80-85-90 g ch- s étrend jobban bejött.

Gyors fogyásról nem nagyon tudok beszámolni, de nekem nem is az volt a célom, hogy villámtempóban fogyjak.

2021. jan. 22. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!