Tudnátok olyan ételeket irni amilben keves a zsir es a kcal?
Gyakorlatilag minden megszokott ételt el tudsz készíteni jóval kevesebb zsiradékkal, ezzel a kcal érték is erösen csökken.
A lefogyásnál arra érdemes odafigyelni kaja terén, hogy ha elérted a kitüzött súlyt, akkor vagy visszaállsz a régi étrendre és visszahízol, vagy tartod a fogyás alatti étrendet, és akkor tudod tartani a súlyodat.
Ezért értelmetlen a csirkemell-rizs "diéta", mert eltekintve attól, hogy borzasztó unalmas, de élete végéig nem eszik így senki sem. Ha meg megint "mindenevö" lesz, akkor visszahízik, söt többet, mint amennyit leadott.
Ha a megszokott ételeidet eszed kicsit átalakítva meg a mennyiségre odafigyelve, akkor azt tudod életed végéig tartani és így a súlyodat is.
Ha alig teszel az ételekbe olajat/zsírt, akkor sem lesz rosszabb ízben, csak a kcal jóval kevesebb bennük, ha ahol lehet, kihagyod a rárntást/habarást (vagy ha nem akarod, akkor minimális mennyiséget használsz), akkor megintcsak jó irányba változtatod az összetételét.
Emellett a legtöbb hagyományos ételhet is lehet enni zöldségeböl készült salátákat (lehetöleg majonéz nélkül!), illetve a megszokott körítések egy részét tudod helyettesíteni párolt zöldségekkel is.
A zöldségek terén - akár saláta, akár körítés -, igen nagy változatosságot tudsz belevinni az értendedbe, mert a zöldségeket is tudod váltogatni, meg az elkészítési módokat is.
A második vagyok meg egyszer: a "finomságot" meg különbözö zöldfüszerekkel tudod fokozni, illetve szintén segít változatosabban étkezni.
Sok sikert!
Szia!
Amit én ajánlanék neked, az ugyan zöldségekből áll össze, de nagyon finom :)
Nem tudom, hallottál-e már a káposztalevesről.
A káposztaleves a fogyókúrázók körében rendkívül ismert, hiszen ez az az étel, amiből bármennyit lehet enni a diéta alatt. Persze, ilyenkor szigorúan csak ezt lehet fogyasztani.
Nézz utána, és próbáld ki:) Én nagyon megszerettem és hatásos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!