Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Ilyen létezik, hogy valaki...

Ilyen létezik, hogy valaki csak a ketogén diétával tud fogyni?

Figyelt kérdés
22 éves nő vagyok, felszedtem 10 kg-ot, elhagytam a cukrot, lisztet, üdítőitalokat, és másfél hónap alatt nem fogytam egy dekát sem. Viszont mióta ketogén diétát csinálok, illetve időszakos böjtöt, azóta olvadnak rólam a kilók.

2023. jún. 27. 10:06
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
85%

Mit jelent nálad a ketogén diéta pontosan?

Le tudnád írni egy napi, egy heti étrendedet? Köszi!

2023. jún. 27. 11:48
 12/56 anonim ***** válasza:
76%

Ilyen nincs... A ketogén diéta egy viszonylag új étkezési "trend" amit, mint minden ilyet azért találtak ki, hogy le tudják húzni az olyan embereket pénzzel a "ketoszakértők" akik nem táplálkoznak egészségesen, nem sportolnak és ezért nem fogynak.

A ketogén diéta kitalálása előtt is mindenki le tudott fogyni... Az, hogy nem eszel cukros lisztes dolgokat, vagy kevesebbet eszel, még nem jelenti azt, hogy deficitben vagy. Ha keveset eszel, lassul az anyagcsere, így kevesebb kalóriát is használ a szervezet. Időszakos böjtnél meg ugyebár nem eszel, kb. nulla a kalóriabevitel így a szervezeted elkezdi felélni önmagát... Persze, hogy csökken a testsúlyod...

2023. jún. 27. 11:57
 13/56 anonim ***** válasza:
75%

Ketogén diéta leírásánál olvasható:

"Az étrend szerint étkezéseinknek összegészében 75% zsírt, 20% fehérjét és 5% szénhidrátot kell tartalmaznia."

Gratulálok...🤦‍♀️ Mi a francért kell ennyire túlsúlyba helyezni bármelyik makrótápanyag fogyasztását? Már itt ordít, hogy egy baromság az egész.

2023. jún. 27. 12:07
 14/56 anonim ***** válasza:
40%

Igen, szerintem létezik ilyen!

Ez a kalóriadeficites dolog azért is nehéz, mert ha belefér a keretbe a szénhidrát, akkor is hamarabb éhes lesz tőle az ember, míg egy zsírdús fehérje jobban eltelít és nem okoz farkaséhséget mint mondjuk egy kocka csoki vagy kis sütike, ami ugyan belefér a keretbe, de mégis megszívat és sóvárgást is okoz.

Legalábbis nekem ez a tapasztalatom.

Szóval én nem a kalóriadefititet isteníteném, hanem a fenntartható táplálkozást, vagyis azt az életmódot, amivel te jól tudod magad érezni hosszú távon és ha te a ketóval fogysz, akkor neked az a jó!

Én is jobban viselem, ha egyáltalán nem eszem édességet, mintha megengedném, mert beleférne a keretbe.

De vannak, akiknek nem gond, ha csak megízlelik a kísértést.

Aki nem bír leállni, az inkább jobb, ha teljesen elkerüli szerintem!

2023. jún. 27. 12:23
 15/56 anonim ***** válasza:
32%

14. Összekeversz két dolgot. Nem, nem létezik ilyen, aki nincsen kalóriadeficitben, az nem fogy. Nem kell "isteníteni", ez egy tény, és elengedhetetlenül szükséges a fogyáshoz.

Az már más kérdés, hogy ezt hogyan éri el az ember. Te egy kocka csokitól vagy egy kis sütitől farkaséhes leszel, ez a te egyéni tapasztalatod, és a te egyedi szervezeted és működésed. Más ezzel nem így van, nem megfelelő neki a több zsír. Tehát a tiédtől eltérő módszer kell keresnie a kalóriadeficit elérésére (ezt írtad is, aki nem bír ellenállni, az kerülje - bár szerintem a többségnek hosszú távon ez egyáltalán nem tartható, ha abszolút tiltással próbáljuk kitrükközni az akaraterőnket, az eléggé visszaüthet) - ezt keverted össze, a módszer és a célt.

Tehát létezik olyan, hogy valakinek csak ketó diétával sikerül elérnie a célt (kalóriadeficit), de olyan nem létezik, hogy valaki kalóriadeficitben nem fogy, csak ha megváltoztatja a módszer (jelen esetben ketóra).

2023. jún. 27. 12:33
 16/56 anonim ***** válasza:
25%

"olyan nem létezik, hogy valaki kalóriadeficitben nem fogy, csak ha megváltoztatja a módszer"

Hát pedig én is ismerek olyat, aki kétpofára zabál, le nem mozogja és mégse kövér, nem bír hízni, pedig soha nincs kalóriadeficitben, tehát ebből logikusan következik, hogy lehet ellenpélda is.

Sőt!

Én is volt, hogy hetekig speckó diétán, alacsony kcal tartalmon éltem és mégse ment le egy deka se. Viszont amikor ketóztam, akkor nekem is sikerült fogynom, szóval a kérdezőnek is ilyen szervezete lehet.

Ja, hogy a tudomány mást állít, hát valszeg mindenkit leginkább a saját tapasztalata érdekel és győz meg.

Ha működik a ketó a kérdezőnek és a többi diéta meg nem működött, akkor a ketó jó módszer neki a fogyáshoz, ez van, próbáld meg feldolgozni, kedves 15-ös! :)

2023. jún. 27. 12:42
 17/56 anonim ***** válasza:
66%

Senki nem isteníti a kalóriadeficitet, egyszerűen csak a biológia nem vélemény kérdése. Én április óta csinálok egy 5-600-as kalóriadeficites diétát, amivel eddig 8 kilót fogytam. És valóban kevesebb zsíros ételt, meg a cukrot eszek, de nem azért mert ezek "hízlalnak" sem más egyéb népi megfigyelés miatt, hanem mert a zsír tartalmazza a legtöbb kalóriát, így kevés fér bele a napi limitembe, a cukros ételektől pedig hamar éhes leszek ismét. Ez nem azt jelenti, hogy időnként nem iszok cukros fantát, csak akkor az bele van számolva a napi kalóriakeretembe.

2023. jún. 27. 12:46
 18/56 anonim ***** válasza:
13%

"a biológia nem vélemény kérdése."

A saját tapasztalat meg felülírja a biológiát.

2023. jún. 27. 12:50
 19/56 anonim ***** válasza:
25%

16. Nem kell feldolgoznom semmit - talán azt, hogy vannak emberek, akik képesek azt mondani, hogy mindegy mit állít a tudomány, én ezt tapasztaltam és kész, tehát a tudomány téved. Bár tudom, hogy vannak ilyen emberek, pl. te is, és még egy páran itt a gyakorin és a világban.

Honnan tudod, hogy aki "kétpofára zabál" "nem mozogja le" annak kalóriatöbbletben kellene lennie, tehát híznia kellene? Ha tartja a súlyát, akkor energiaegyensúlyban van. "Kétpofára zabál" : 0-24-ben vele vagy, és tudod pontosan, hogy mit eszik vagy csak azt látod, hogy a jelenlétedben mit eszik? "nem mozogja le": lásd az előző választ.

Ezenkívül ismered az anyagcseréjét, tisztában vagy azzal, hogy mennyi kalóriára lenne szüksége a fogyáshoz, a súlya megtartásához vagy a hízáshoz, és ehhez képest mennyi kalóriát fogyaszt?

"speckó diétán, alacsony kcal": a saját kalóriaigényeddel tisztában vagy? ellenőrzött körülmények között, bizonyítottan kalóriadeficitben voltál és mégsem fogytál?

Értem, hogy az embereket a saját tapasztalataik győzik meg, ezzel semmi gond, mert természetes és logikus. De az ok-okozati összefüggések nem mindig világosak, csak ha kicsit kutat az ember, és igyekszik megérteni. A tudományos megközelítés ezért segít, mert feltárja ezeket az összefüggéseket. Ha téged is érdekelnek a valódi okok, akkor kutass a témában egy kicsit, és kiderül, nem minden arany, ami fénylik.

"Ha működik a ketó a kérdezőnek és a többi diéta meg nem működött, akkor a ketó jó módszer neki a fogyáshoz" - teljesen igazad van, de még mindig keverted a módszert és a célt. Nézz utána az ok-okozati összefüggéseknek, tényleg.

2023. jún. 27. 12:59
 20/56 anonim ***** válasza:
38%

"saját tapasztalat meg felülírja a biológiát"

Semmiképp. Itt a gyakorikerdesek.hu-n igen, a szakmai életben azonban semmiképp. Nálunk az egyetemen ilyen kijelentésért elköszöntek volna tőled. Plusz amíg az egyén semmilyen elméleti szaktudással nem rendelezik dietetika terén, plusz egyetlen kutatási anyagot nem olvasott el, nem is ismeri a különböző diszciplinák aktuális állásait, az egyáltalán hogyan tudja levezetni a saját tapasztalait, amikor azt sem tudja, hogy mi miért történik?

2023. jún. 27. 13:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!