Csökkentett szénhidráttartalmú, szójamentes liszt, ami jó kelt tésztához, és nem aranyárban van. Létezik ilyen?
Harmadik hónapja eszem 130g szénhidrátot naponta, IR miatt.
A szójára durván allergiás vagyok (anno kórházba is kerültem anafilaxiás sokk miatt, mondjuk akkor véletlenül megettem jópár vegán virslit részegen, egy házibuliban)
Szinte mindenben ott van ez a sz..szója.
Norbit ne mondjatok, elvből nem fogyasztok, ha van is szójamentes készítményük.
Nem próbáltam meg a világon mindent, de a kelt tésztához szerintem főleg búzaliszt kell, nincs mese. Némi egyébbel fel lehet hígítani (kókuszliszt, szezámmag, dió, zab, miegymás, én a tojást szoktam maximalizálni, tej és víz helyett is azt használok olykor), de mindenképpen szénhidrátdús lesz... De egy kevés szinte bármilyen diétába belefér, ha akarjuk. 130 gramm ch elég laza, legfeljebb nem bableves után eszed a sok pogácsát vagy ilyesmi. Nekem ma befért 2 tányér bableves, 2 krumplis pogácsa, zöldség, többféle gyümölcs, köztük mazsola is (ennek megfelelően a mai napom roppant szénhidrátos, 110 gramm), de 10 pogácsa már önmagában átvinné a 130-as határt, pedig nem is olyan nagyok. Ez van, választani kell. Én a kevés, de finom szénhidrátdúsat választom most, 2 elég, legfeljebb holnap is eszem 1-2 darabot. Tudok sütni szénhidrátszegény nem kelt pogácsát, az is remek, de kegyetlenül drága és azért nem ilyen.
Rengeteget kísérleteztem a gluténmentes éveimben, persze nem kelt tésztával, de a búzalisztet elég nehéz pótolni, legjobb esetben lesz valami finom étel, ami egyáltalán nem emlékeztet arra, ami nosztalgikus és amit esetleg enni akartam.
Végül meatza lett (el is felejtettem a kérdés)
Darálthúst nyomkodtam le, és arra ment a feltét. Isteni volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!