Fontos, milyen Szafi lisztet hasznaljak?
Sokféle Szafi liszt van, nem tudhatom, neked mi fér bele, mi ízlik...
Nekem pl. az extrém szénhidrátszegény étrend a legjobb, de a rendesebb (nem Szafi, az nekem feleslegesen túlárazott) lisztek ízlenek sok esetben, így azokat használom, csak nem naponta. Ez a lehető legjobb számomra, nem a rosttal teli drága, ízetlen sütikék... Akkor inkább eszem egy tisztességes rántottát vagy lisztes piskótát, az is szénhidrátszegény.
Azt azért még hozzáteszem, hogy panírozni, rántani nem kell liszt. Nálam ilyenkor kerülnek elő az olajos magvak és maglisztek, de panírozás, galuska esetében néha azért hozzákeverek egy kis zabkorpát, most az a személyenkénti 4 gramm nem sokat számít (bár ketogén diétában kihagyom, nem sokat változtat). Ha több pénzem lenne, mandulás galuskát csinálnék, az szuper, de azért az enyémek is jók.
De ez is ízlés dolga. Szafi blogján van, aki odáig van a legkalóriaszegényebb kis izékért is, s van, aki fehér búzaliszt nélkül azonnal problémázna, mert hiányozna a megszokott íz, állag. Én a kettő között vagyok. Sütéshez szinte muszáj valami keményítődús lisztféle, a legtöbbször felesleges próbálkoznom mással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!