Norbi liszt helyett, ami ugye nagyon drága, milyen lisztet használjak? Van amivel kicserélhető?
Állítólag van valami "zsírégetőnek" nevezett lisztkeverék, amit szintén jó drágán árulnak, de az valami keverék (meg kéne szerezni a receptet), liszt, korpa, ilyesmi.
A Norbi liszttel kapcsolatban (én is Norbizom!) én azt gondolom, hogy felesleges költeni rá. Amikor kitalálta az Update-et, az első könyvében világosan leírta (nekem az van meg), hogy jó a tk. liszt, mert attól, hogy kis részben (10%) alkotja a kaját (pl. rántott hús), attól az még U1-es marad. És hogy jó a 20%-os tejföl és a 2,8-as tej.
Aztán gondolom, rájött, hogy ez mekkora biznisz, és egyből lett Norbi tejföl meg update liszt meg light tej.
Nekem ez nem annyira hihető. Én a régi módszerrel, régi kódokkal lefogytam, pedig annyiból nem is tartottam be, hogy édesítőt nem használtam (helyette gyüm.cukor vagy méz), persze nagyon mérsékelten.
Nem hiszek a fogyókóra alatti süteményzabálásban, bármiből csinálod és megeszel egy tepsivel, mert update - hízlalni fog.
Ha viszont havonta egyszer megeszel egy szelet (ne adj Isten, 2 szelet) normális tortát valakinek a szülinapján, attól nem lesz semmi bajod.
Már megbocsáss ,de ne röhögtesd ki magad,hogy milyen lisztet használjak,ha le akarok fogyni.
Tök mindegy.Az a lényeg,hogy bármelyiket is veszed,a lehető legkevesebb jusson el belőle a szádig. És ugyanez igaz a cukorra is ,stb.
Zabliszt:) Bizonyos receptekben zabkorpa.
Én liszt nélkül, édesítővel sütöttem zabkorpás-(natúr)kakaós muffint és mégis fincsi:)
Húsokat is lehet zabkorpával "panírozni", szerintem nagyon hasonlít az íze az eredetihez (csak még jobb:)
Főzelékbe is lehet a rántás zabkorpával:)
És még ezer meg ezer lehetőség (akár smarni is):)
És sokkal olcsóbb egy zacskó zabkorpa mint a Norbi liszt. Bár szerintem egyszer veszek egy csomaggal majd, mert kíváncsi vagyok rá:))
Sőt, még több is benne a kalória kicsivel (nagyságrendi különbség persze nincs).
Liszt 339, tk. liszt 363, zabliszt 393, zabkorpa 313, rozsliszt 314, tk. rozsliszt 324, kukoricaliszt 334 kcal/100g.
A zablisztben van a legtöbb kalória...
Első voltam.
Tönkölybúzaliszt 309 kcal/100g
Kevesebb, mint a zab, de tul.képpen tök mindegy. Ezt sem lehet mértéktelenül enni.
Napi 1 szelet reggelire - mindegy miből, csak ne finomított legyen. Ha habarást, rántást csinálsz, valami tk-t válassz, mindegy, melyiket, csak kevés legyen.
Miden más kerülendő.
A finomított verzió 2 okból kerülendő: nincs benne semmi hasznos, ha meg már megeszed, legalább legyen érdemes megenni. A másik meg, hogy hirtelen vércukoringadozást okoz, ettől hamar megéhezel.
A lényeg végülis az, hogy egyik lisztből készült ételből sem lehet bezabálni :P
Valószínűleg a Norbi lisztes cuccokból sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!