Milyen édesítőt használjak kávéhoz ami egészséges és nem olyan drága?
Van a xilit,na olyat ne szinte semennyire nem édesít és drága. Szerintem mindegy csak ne aszpartam legyen benne. Bár ezek már elég ritkák. Valami szacharin alapút kellene,bármilyen bevásárlóközpontban lehet kapni.
Azért nézd meg a kalóriatartalmát mindnek mert an amibe fruktóz is van,abban meg van ugye némi kalória.
Semmilyet. Egészségtelen, akkor már inkább vállald be azt a 30-40 kalóriát, ami egy kiskanál cukorban van.
De a legtutibb: néhány alkalommal vegyél erőszakot magadon és idd meg cukor nélkül a kávét. Én véletlen csináltam ezt, mert nem volt otthon cukor, és a harmadik alkalommal már ízlett így. Azóta semmilyen édesítőt nem teszek bele, holott régebben el sem tudtam volna ezt képzelni. Na ez a megoldás a legjobb: nincs benne se cukor, se mesterséges vegyszer, a költsége pedig 0 Ft :)
hehe :D tényleg ez lenne a legjobb megoldás :)
Most stevia édesítőm van, ez állítólag egészséges. Szerintetek?
A stevia lényegében gyógynövény, amit az öslakosok Délamerikában évszázadok óta használnak édesitésre (igaz, hogy nem kivonatként, hanem a növény levelét áztatják az édesiteni valóba), és senkinek nincs töle baja. Egy az egyetlen édesitöszer, ami természetes, és nincs mellékhatása.
Viszont a kávéba tényleg nem szükséges cukor, ha kevés tejet raksz bele, akkor nem leszel töle rosszul, és az izéböl sem hiányzik az édesités. De az 1-2 teákanál cukortól sem lesz bajod, NEM ettöl hizik el valaki, és sokkal kevésbé ártalmas, mint a mesterséges édesitök.
Szerintem jobb, ha a kávédat a két kanál cukorral élvezettel megiszod és az igy bevitt cukrot és kalóriát máshol elspórolod.
Eleve jobb, ha valaki úgy fogyókúrázik, hogy nem tilt le semmilyen élelmiszert, hanem csak a mennyiséget korlátozza. Ha kalóriákat számolsz ÉS közben minden nap jóllakottnak érzed magad, akkor nem sokat csinálhatsz rosszul. (Ugyanis ha nem alkalmas élelmiszereket fogyasztasz, akkor vagy nem férsz bele a kalóriahatárokba vagy éhes maradsz.)
A stevia jó cucc, nem egészségtelen, drágának mondjuk drága. Milliószor jobb a cukornál.
Én nem iszom meg a keserű kávét, és pl. a túrót is édesen szeretem, ha minden édeshez, amit kívánok csak 2-3 kiskanál cukor menne, hamar összegyűlne a sok felesleges kalória, ami helyett ugye értelmes dolgokat is lehet enni (pl húst). A steviától viszont kutya bajom, elég régóta használom. Aki szerint a finomított cukor egészségesebb, az téved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!