Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » Mennyi a jó arány a keto...

Mennyi a jó arány a keto diétában?

Figyelt kérdés

Ez az első napom hogy ketozok. Régen is voltak próbálkozások de akkor nem számoltam a makrókat. A mai:

Szénhidrát: 51g

Fehérje:137

Zsír: 70

Kalória: 1425

A napi menü egyébként:

45 gramm CH csökkentett kenyér, tojáskrém (vaj, 1 kanál majonéz, 2 tojás) 2db savanyú uborka

Ebéd: fél csirkemellet olívaolajon megpiritottam, utána 100 gramm gombát 200gramm jégcsapretekkel szinten megpiritottam. Ezekre tettem natúr joghurtot, krémfehér sajtot és egy tömlős sajtot. Az ebéd ugyanez csak kevesebb adag.

Ami szerintem hiba volt, a kávét 2,8% tejjel ittam, kb 300ml-t de ezt csak este realizáltam, holnap szerzek hozzá tejszínt.

Kell valamit változtatni rajta? Nem baj hogy a fehérje több a zsírnál? Azt furcsállom hogy a fehérje ilyen sok, kert csak tojást és 1 csirkemellet ettem.

2023. márc. 6. 22:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
58%

"Ja amúgy nem hiszem hogy az olívaolaj rákkeltő ha hőkezelést kap, egy növény termése."

Nem számít, hogy növényi termés, attól még kialakulhatnak benne túlhevítéskor rákkeltő anyagok! Semminek az égett részét nem szabad megenni, akkor se ha állati eredetű, akkor se ha növényi vagy gombás.

2023. márc. 7. 14:07
 22/27 A kérdező kommentje:
Nem tudtam, hogy itt rákkutatók is vannak.
2023. márc. 7. 14:56
 23/27 anonim ***** válasza:
61%
Mondjuk ne kövess értelmetlen marhaságokat, hanem egyél normálisan, amire a TE szervezetednek szüksége van.
2023. márc. 8. 20:55
 24/27 anonim ***** válasza:
A napi étrendben túl sok volt a szénhidrát és a fehérje. A ketogén étrendben a napi kalóriabevitelben maximum 20-30g szénhidrát lehet, a többi zsír és fehérje, amiből 2/3 zsír. Érdemes venni egy vizelet tesztcsíkot ha komolyan veszed, és nézni reggel este, hogy valóban ketózisban vagy-e. Ezen kívül a zsírt nem szerencsés tejtermékből, (sajt, tejszín) bevinni. Kerülni kell a gabonaféléket, hüvelyeseket, mert rengeteg benne a szénhidrát, és esetenként a fehérje is. Nem egyszerű így étkezni. Ráadásul a ketogénként hirdetett divat étrendek akár veszélyesek is lehetnek az egészségedre.
2023. márc. 14. 10:17
 25/27 anonim ***** válasza:
54%
Ehhez a szénhidrátmennyiséghez kevés ez a zsírbevitel.
2023. márc. 16. 20:41
 26/27 anonim válasza:
43%
Én ketózok jelenleg is és az 50 gramm szénhidrát nagyon nem keto low carb esetleg. A kenyér meg eleve nonszensz keto alatt turmixolj össze utifűmaghéjat, szezámmagot, mandulalisztet tojással sóval, sutőporral meg mascarponeval és azt süsd meg kenyér gyanánt, ha annyira nem bírod ki kenyér nélkül. Kávéba meg tegyél vajat, szibériában is vajat tesznek a teába, kávéba, jó az.
2023. márc. 19. 22:10
 27/27 anonim ***** válasza:
Én nem ketóztam még, de simán elvagyok kenyér nélkül ha kell.
2023. nov. 30. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!