Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen ez a makró...

Szerintetek milyen ez a makró arány?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

30 kg feleslegem van, heti 4x járok edzeni, 2 nap kardió, 2 nap súlyzós & kettlebelles edzés.

A BMR-em 1600 körül van, arra gondoltam hogy így osztanám el a makrókat, ami összesen kb. 1800 kcal:

155 gramm ch

170 gramm fehérje

50 gramm zsír.

Célom a fogyás és ezzel egyidejűleg az izmosodás. Mi a véleményetek?

25N

2022. márc. 24. 13:13
A kérdező szavazást indított:
Jó lesz így
Valami nem jó, lent kifejtem:
5 szavazat
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Súlyom 100 kg, magasságom 171 cm.
2022. márc. 24. 13:17
 2/14 anonim ***** válasza:
68%

Én sokallom a fehérjét. Kalóriadeficitben semennyi fehérjével nem fogsz gyorsan izmosodni, maximum eleinte. Ahhoz meg nem kell ennyi. Ártani (valószínűleg) nem árt, ha ilyen, de nekem jobban menne az edzés is egy magasabb szénhidrátos étrenddel.

Zsírmentes tömeg * 1.8g/kg - nál többet nem is nagyon tud a szervezet izmosodásra fordítani, még kalóriapluszban sem, hiába eszed meg.

A kalóriaszám jónak tűnik, nem túl alacsony, azt szokták elrontani.

2022. márc. 24. 13:30
 3/14 anonim ***** válasza:
4%
Az, hogy 30kg plusszal abszolút halál felesleges makrókon meg a hasonlókon törnöd a fejed. Egyél kevesebbet. 1800 kalóriával nehéz lesz fogyni még akkor is ha amúgy égetsz el a sporttal valamennyit.
2022. márc. 24. 13:45
 4/14 A kérdező kommentje:

3-as, szerinted mennyi kalória lenne elég?

2-es, köszönöm szépen.

2022. márc. 24. 14:00
 5/14 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem is sok a fehérje.
2022. márc. 24. 14:19
 6/14 anonim ***** válasza:
4%

30kg zsír ~= 30*7000kcal = 210.000kcal

Nagyjából ennyi minuszban kellene lenned ahhoz, hogy leadd. Ez persze csak hozzávetőleges szám, mert eleve sok víz is ki fog menni vagyis az elején gyorsabban fogysz majd. Ez szerintem minmum egy éves project.

Szerintem sokkal jobban jársz ha az elején lemész 1200 környékére aztán mikor lement már vagy 15-20kg akkor kezdesz edzeni. Nyakaljad a vizet mint állat, az is fontos.

Ez csak a privát véleményem. Tudom, hogy itt majdnem mindenki táplálkozástudományi szakértő, de ettől függetlenül nekem ez vált be. Persze hosszú távon nehéz tartani, de hosszútávon mindent nehéz tartani.

2022. márc. 24. 14:20
 7/14 anonim ***** válasza:
88%
30 kilónál én sem néznék makrókat, mennie kell lefelé egész könnyen anélkül is.
2022. márc. 24. 19:56
 8/14 anonim ***** válasza:
76%

Igazából mindegy mit eszel, csak kalóriadeficitben kell lenned a fogyáshoz.

Persze, az segít, ha olyanokat eszel, amivel jól is laksz, pl sok fehérje nekem, valakinek muszáj a sok tészta, mert anélkül egyszerűen éhes.

Szóval egyél, ami jól esik, amivel jól laksz, belefér egy-egy mekis nap is, ha mínuszban maradsz, mert a mennyiség a lényeg.

Sok sikert

2022. márc. 25. 09:34
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld ki és megtudod, hogy neked jó e. Mert ez abszolut egyénfüggő.

Számomra pl ez egyáltalán nem lenne jó, sem a makrók aránya, sem az energiabevitel. Én teljesen más arányokkal fogytam le és ennél magasabb kcal bevitellel.

2022. márc. 25. 14:57
 10/14 A kérdező kommentje:
9-es, nagyjából leírnád, hogyan?
2022. márc. 25. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!