Szerintetek milyen ez a makró arány?
Sziasztok!
30 kg feleslegem van, heti 4x járok edzeni, 2 nap kardió, 2 nap súlyzós & kettlebelles edzés.
A BMR-em 1600 körül van, arra gondoltam hogy így osztanám el a makrókat, ami összesen kb. 1800 kcal:
155 gramm ch
170 gramm fehérje
50 gramm zsír.
Célom a fogyás és ezzel egyidejűleg az izmosodás. Mi a véleményetek?
25N
Én sokallom a fehérjét. Kalóriadeficitben semennyi fehérjével nem fogsz gyorsan izmosodni, maximum eleinte. Ahhoz meg nem kell ennyi. Ártani (valószínűleg) nem árt, ha ilyen, de nekem jobban menne az edzés is egy magasabb szénhidrátos étrenddel.
Zsírmentes tömeg * 1.8g/kg - nál többet nem is nagyon tud a szervezet izmosodásra fordítani, még kalóriapluszban sem, hiába eszed meg.
A kalóriaszám jónak tűnik, nem túl alacsony, azt szokták elrontani.
3-as, szerinted mennyi kalória lenne elég?
2-es, köszönöm szépen.
30kg zsír ~= 30*7000kcal = 210.000kcal
Nagyjából ennyi minuszban kellene lenned ahhoz, hogy leadd. Ez persze csak hozzávetőleges szám, mert eleve sok víz is ki fog menni vagyis az elején gyorsabban fogysz majd. Ez szerintem minmum egy éves project.
Szerintem sokkal jobban jársz ha az elején lemész 1200 környékére aztán mikor lement már vagy 15-20kg akkor kezdesz edzeni. Nyakaljad a vizet mint állat, az is fontos.
Ez csak a privát véleményem. Tudom, hogy itt majdnem mindenki táplálkozástudományi szakértő, de ettől függetlenül nekem ez vált be. Persze hosszú távon nehéz tartani, de hosszútávon mindent nehéz tartani.
Igazából mindegy mit eszel, csak kalóriadeficitben kell lenned a fogyáshoz.
Persze, az segít, ha olyanokat eszel, amivel jól is laksz, pl sok fehérje nekem, valakinek muszáj a sok tészta, mert anélkül egyszerűen éhes.
Szóval egyél, ami jól esik, amivel jól laksz, belefér egy-egy mekis nap is, ha mínuszban maradsz, mert a mennyiség a lényeg.
Sok sikert
Próbáld ki és megtudod, hogy neked jó e. Mert ez abszolut egyénfüggő.
Számomra pl ez egyáltalán nem lenne jó, sem a makrók aránya, sem az energiabevitel. Én teljesen más arányokkal fogytam le és ennél magasabb kcal bevitellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!