Mennyi a jó arány a keto diétában?
Ez az első napom hogy ketozok. Régen is voltak próbálkozások de akkor nem számoltam a makrókat. A mai:
Szénhidrát: 51g
Fehérje:137
Zsír: 70
Kalória: 1425
A napi menü egyébként:
45 gramm CH csökkentett kenyér, tojáskrém (vaj, 1 kanál majonéz, 2 tojás) 2db savanyú uborka
Ebéd: fél csirkemellet olívaolajon megpiritottam, utána 100 gramm gombát 200gramm jégcsapretekkel szinten megpiritottam. Ezekre tettem natúr joghurtot, krémfehér sajtot és egy tömlős sajtot. Az ebéd ugyanez csak kevesebb adag.
Ami szerintem hiba volt, a kávét 2,8% tejjel ittam, kb 300ml-t de ezt csak este realizáltam, holnap szerzek hozzá tejszínt.
Kell valamit változtatni rajta? Nem baj hogy a fehérje több a zsírnál? Azt furcsállom hogy a fehérje ilyen sok, kert csak tojást és 1 csirkemellet ettem.
Rengeteg a hiba. (43 kilót fogytam, tudom.)
Aki fogyni akar, nem eszik pékárut. Ne gyertek a deficittel, amikor 260 kalória 10 dkg. Nem a kenyérrel van baj, hanem azzal, hogy a tömegéhez képest a fele ch. Pl. 2-3 (nem zsírral készített) tojás, fél kg paradicsommal, uborkával miért nem jó?
Vaj meg majonéz? Utóbbinak nézted a kalóriatartalmát? Egy evőkanálban kalóriák százai vannak.
Natúr joghurt, krémfehér sajt, és egy tömlős sajt. Ezekkel szintén odavertél a zsírbevitelnek, elég annyi, amennyi pl. a húsokon van (nem a mellfilén, hanem mondjuk a sertéscombon). Pl. sertéshúshoz nem használok plusz zsiradékot, de mellfilé pirításhoz mondjuk egy kiskanál zsírt igen.
Kávéhoz tejszín? Miben is jobb? A tej 2,8%, a tejszín mennyi, 10%? Nem hinném, hogy ötödannyi tejszínt használnál, mint tejet. Itt csak kicseréled a diót mogyoróra.
Ja és olívaolajat nem teszünk ki hőhatásnak! Egyrészt nem azért van, hanem salátára locsolni, másrészt rákkeltő anyagok szabadulnak fel belőle.
Összességében keveset eszel, de az hizlaló*, ahelyett, hogy sovány húsokat ennél csak az egészség által megkövetelt zsírmennyiséggel, és sok zöldséggel.
* ebbe sem kell belekötni a deficittel, érti, aki akarja.
"43 kilót fogytam, tudom"
Gratulálok, de attól még nem lett belőled szakember.
Nem kötekedtem, csak leírtam egy tényt (hacsak nem mutatsz valamilyen bizonyítványt vagy diplomát).
de ok, kezdjük az első mondatoddal (mindjárt megyek aludni, úgyhogy sokkal többre nem is lesz idő)
"Aki fogyni akar, nem eszik pékárut."
Na most erre az ellenérv, hogy de, ha akar.
Esetleg elmondhatod, hogy szerinted miért nem. Akkor ez egy vélemény lesz, amit ha akarsz alátámaszthatsz tudományos bizonyítékokkal, ezek hiányában továbbra is egy vélemény marad. A tudományos bizonyítékkal nem rendelkező állításokat pedig minden egyéb kommentár nélkül el lehet utasítani, esetleg az lehet mondani rá, hogy "de" vagy "de nem".
Milyen tudományos alátámasztást akarsz? :DDD
Ott van a kalória száma, ami TÉNY.
Persze, egyen kenyeret mindenki, ha akar, de akkor ne nyígjon, hogy nem tud fogyni.
Tényleg menjél aludni... nem gondoltam volna, hogy ennyire fáj, ha valaki valamit jobban tud nálad.
Sok dologban nem értek egyet. YouTubeon néztem Tari Ádám viseóját erről, szerintem ő megbízható. + 2 dietetikust is néztem, szerintük is jó lehet a keto. Kalóriát nem fogok számolni, anno nagyon vékony voltam és szinten sokat fogytam, azt se tudtam mi az a kalória.
Pékárut pedig enni fogok, mert reggel nem tudok enni, a suliba pedig vinnem kell valamit. Annyit változtatok hogy ch csökkentett, fehér Liszt nélküli. (Szafi lisztkeverékes)
Facebookos csoportokban ahol a keto a téma látszik hogy hatásos.
A keto lényege pedig a sok zsír, minimális ch. Én arra voltam kíváncsi, hogy ebben a diétában jó e az arány.
A válaszokat köszönöm tényleg, de nem gondolom annyira egészségtelennek, ha problémám lesz akkor persze leállok. (Ez az én meglátásom, és úgy érzem, hogy ezzel menni fog)
A keto lényege, hogy nem kerülöd a zsírt, és elvonod a szénhidrátot.
Nyugodtan ehetsz kolbászt estére, nincs benne ch, de hízni fogsz, mint egy disznó. Jó a keto, de a kalóriára is figyelned kell - ha tetszik, ha nem. És hagyjuk, hogy csak pékárut tudsz vinni... Nem mindegy, hogy egy alufóliába csomagolt szendvicset viszel, vagy egy dobozt, amiben van tojás és zöldség? Ez csak kifogás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!