Hogy tudnèk lefogyni 60 kilót lehetőleg gyorsan?
140kg vagyok az nem kis súly kb 60 kilótól szeretnèk megszabadulni !!!
Van valakinek valami hatásos ètkezèsi tanàcsa ?
"A szemèlyi edző hülyesèg megy az nèlküle is az ètkezèsre kell oda figyelnem"
~ monda János, aki 5 év múlva már 155kg lett.
Bocsi a tapintatlan poénért, de te a 140kgos testsúlyoddal nem tudsz egyik napról a másikra dietetikussá, kineziológussá és edzővé válni. Ha egész életedben fit lennél és nincs formális képzettséged, de hobbi szinten olvasott vagy azt mondom, hogy oké ... igazad van.
... de te a lehető legtávolabb állsz ettől, már csak amiatt is hogy 140kg vagy és a kérdést úgy tetted, hogy hogy "gyorsan" akarsz lefogyni. Meg persze, hogy a gyakorin keresel válaszokat.
Meg persze a te eseted nem átlagos. Ha 10-15kg-ot szeretnél leadni és amúgy egészséges testsúly közelében vagy az szintén teljesen más szituáció lenne.
A te helyzeted ettől picit komplexebb. Pár youtube videón látott gyakorlat után könnyen lesérülhetsz és immobilitás válhatsz hónapokra.
Már az hogy gyorsan akarsz eredményt elárulja, hogy nincs igazi motivációd és 100% pontossággal tudom állítani, hogy ha elkezdez gyorsan fogyni, azaz éheztetni magad pár hónap és minden vissza fog jönni, talán több is.
A te helyzetedben óriási butaság olyan kijelentéseket tenni, hogy "A szemèlyi edző hülyesèg megy az nèlküle is az ètkezèsre kell oda figyelnem" meg "Ha edzek mellette valamivel csak jobban halad".
Neked dietetikus kell és olyan személyiedző, akinek van tapasztalata a súlyodbeli emberekkel.
Csináld azt amit akarsz, de tapasztalatom szerinte mindenki elbukik, aki ilyen súlyról próbál lefogyni.
Persze van 100ból mondjuk 5, akinek sikerül és ők remek siker sztorik, de sajnos hamis képet adnak. Ez a "Survivorship bias", amire remek példa amikor a második világháborúban hazatérő gépeket megvizsgálták és különféle matematikai modellek segítségével megnézték hova szenvedték a legtöbb sérülést, hiszen akkor azt megkéne erősíteni, de végül rájöttek, hogy pont hogy ott nem kell megerősíteni a gépet, ahol nagy a találatok sűrűsége, mert ők hazatértek, ők túlérték, de azok a gépek, ahol máshol találták el a gépet soha nem is tértek haza, hogy megvizsgálhassák őket.
Könnyű a kis, marginális siker történetekre koncentrálni, hiszen senki sem posztolja ha nem sikerült a diátája vagy ha igen, mindenki lesz-rja.
Szóval ha komolyan gondolod, ne tegyél ilyne buta kijelentéseket és kérj segítséget.
Nekem teljesen mindegy mit teszel, számomra egy anoním személy vagy, így biztosan nem ad nekem semmit pluszt ha szakembereket felkeresel. Ez inkább csak egy tanács neked...
24-es kedvesen vette a fáradságot és részletezte neked.
De ugye minek, csak pazarolta az idejét, te valóban mindent tudsz, akkor ez alkalommal csak tarts ki és kész. Nincs egyszerűbb dolog a világon, segítségre sincs szükséged, nem is tudom miért tetted fel a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!