Miért fél mindenki a szénhidráttól?
#13-as vagyok.
Én soha nem vagyok éhes, pedig a napi bevitelem 75-80 %-a szénhidrát.
Ez a lényeg, a kalória csökkentésével lehet fogyni, nem a tápanyagéval. Persze ha csak az egyiket csökkented le és nem eszel helyette mást, akkor nyilván a kalória is csökken, de akkor nem több értelme lenne egyenletesen kalória bevitelt csökkenteni? Vagy ne adj Isten mozogni és ezáltal több kalóriát elégetni?
Nem ketózok, szóval azt a 100 ch-t beviszem, de azon túl igyekszem limitálni.
Minőségi szénhidrátokat választok, ahogy zsírokból és fehérjékből is.
Nem félek semmilyen ételtől, ez tipikusan anorexiás tünet. Az ő eserükben meg nem racionális a dolog, mert súlyosabb stációkban már a víztől is félnek.
De miért igyekszel azon túl limitálni? A 100 ch az 400 kcal. Az még mindig nagyon nagyon kevés. Fehérjéből és zsírból mennyit viszel be?
Zsírt is igyekszem 50-60 köré belőni, mert ennyi nekem elég, és nem bánnám ha mellből is fogynék.
Fehérje 100 körül.
Továbbra sem értem miért a szénhidrátot igyekszel limitálni, amikor a napi beviteled majdnem 40 %-a zsír, az elég sok. Illetve hogy miért eszel ugyanannyi fehérjét és szénhidrátot, amikor előbbiből sokkal kevesebbet tud felhasználni a szervezeted, mint az utóbbiból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!