Mennyi zsírt kellene fogyasztanom?
1300-1400 kcalt eszek egy nap, 80-90 gramm protein, szénhidrát 100, de inkább 95 gramm alatt. Zsírból mennyit vigyek be?
Heti 2-szer futok (2× 4-5 km) , 3 saját testsúlyos edzésem van, illetve jógázok kb. heti 2-4 órát.
Nő, 162 cm, jelenleg 64 kg, cél 55 kg.
Előre is köszönöm! 🙂
A szénhidrát kevés, a fehérje sok, amit beviszel. A szénhidrát segít abban is, hogy edzéskor ne izomból veszíts. Fogyókúrázók számára az ideális arány 50e
% szénhidrát, 20% fehérje, max 30% zsír.
Tehát ha 1400 kcal az összes bevitel, akkor 700 kcal jön szénhidrátból, ami kb 175 g, ha jól számolom így fejben. A fehérje és a zsír kb 1 g / ideális testtömeg kg, tehát durván 50-50 g. Akkor 250-300 kcal jön fehérjéből, és 450 kcal az 50 g zsírból.
Lowcarb étrendnél a zsír veszi àt a főszerepet. Ez ad energiàt, ez laktat. Ha a ch 100 gramm alatt van, akkor érdemes a zsírt 100 g fölé vinni. Hogy mennyire azt te érzed. Ilyen Kalóriakorlàt nem biztos hogy jó ötlet ennél a fajta étrendnél. De ahogy gondolod.
Én pl 175 centi vagyok àtlagosan 80-85 g szénhidràtot fogyasztok, 120 g fehérjét és 170-180 körül zsírt. ( Neked nyilvàn nem kell ennyi) Én Ennyivel érzem jól magam még, ennyi az igényem egyelőre. (Eddig -34kg) de még folyamatban van. Később biztos elég lesz valamivel kevesebb energia is, akkor majd vàltoztatok. Ne egyből kevéssel kezd. Persze ez csak egy javaslat, de ahogy érzed...
Mindenkinek köszönöm!
Utolsó, gratulálok, nagyon ügyes vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!