Miért ajánlják a zabkását ha ilyen sok benne a szénhidrát?
Tegnap olvastam hogy ajánlják a fogyó alatt, így vettem is natúr zabpelyhet és főztem (3 kanál pehely, 3dl tej, édesítőszer) de csak most olvastam egy oldalon hogy 1 adagban 47ch ír.. vagy az a cukros változat?
Nagyon ízlett elsőre, de ha van pár tipp mivel lehet feldobni hogy ne legyen túlzás? Köszi :)
A zabkása amit kis csomagba lehet kapni adagokba az cukros. A zabpehely amit veszel abba "jó" szènhidrát van. Teljesen nem kell 0 levinni a szènhidrátit mert arra is szüksège van a szervezetnek. Csak nem mind1 milyen szènhidrát èn spáros zabpelyhet szoktam venni ès fehèrjeporral meg kis gyümivel vizzel turmixolom.
Na most ahogy te leírtad úgy eheted èrdemes grammra kimèrni ha fogyozol igazából 1x kimèred utána már nem is kell mèrni mert tudni fogod.
Ugye a "jó" szènhidrátokra máskèpp reagál a szervezet a hormonjaid ezèrt nem mind1 miből is viszed ve a szènhidrátot.
Lassan felszívódót érted a "jó" szénhidrát alatt. Gondolom én. És igazad van, mert abból van belőle sok benne. És rostokból.
Segít kimosni a sarat a belekből - próbáltam finoman és nőiesen megfogalmazni. De az emberek harmada érzékeny a benne levő fehérjére és hasmenésük lesz tőle. Ha ez így van, ne erőltetessed, mert feleslegesen terheli a szervezetet. Ha nincs ezzel gondod, szerencsés vagy.
Én minden nap ezt reggelizem. Nagyon szeretem és változatosan lehet elkészíteni.
Akár szalonnás pörcös kását is lehet belőle csinálni, a román csoda fegyver: a puliszka mintájára. Tehát sós változata is van.
Gyümölcs teás kása, natúr joghurtos mix gyümölcsökkel (bár itt a gyümi extra ch, ráadásul gyorsan felszívódó); vízzel csinálom, akkor tessék hozzá fahéjat, azzal nem lesz ázott újságpapír érzete; fehérje porral és némi szóda bónávak sűrú palacsinta tesztát csinálok 1/5öd rész sima liszttel és 2 zab őrlemennyel, 1 teljes szemű zabbal, 1 fehérje porral és tojással, ha nem rakok béke sima lisztet, nem áll össze annyira és jobban leég; flap jack magokkal és bogyókkal alap a bringásoknak, de abban sok a gyorsan felszívódó ch, ami bringa estén szinte Kell ; tejes kása, amit fel lehet dobni azzal, ha 1/5 öd részben raksz hozzá grízt és a tojás fehérjét habbá csapkodod, a sárgába meg raksz citrom héját (ha nem fontos a ch, akkor cukrot is) , amikor a kása már poszog (kis kráterek keletkeznek rajta), akkor bele kevered a sárgáját folyamatos keverés mellett és utána még egy percet kevered, miután leoltottad, a fehérje habra rászeded a kását és elkevered - isteni cucc!
Helyesírni nem tudok, nyelvtan nácik kíméljenek! De van még jó sok receptem, ha eszembe jut, írok majd.
Felkapott lett XD. Mikor?
45 éve ezt reggelizem.
A nyelvtannácin jót nevettem, milyen igaz :D Ment a zöld mindenkinek köszönöm.
Egyáltalán nincs rossz íze, sőt én nem is tudom eddig miért maradt ki az életemből, sokkal jobban ízlik mint a tejbedara :)
Köszönöm ismét a választ :) mentek a zöldek
Érdemes jó minőségű szénhidráttal kezdeni a napot, mert energiára szükség van. És ez az. Plusz jó rost forrás is, segíti az emésztést.
Én tejjel szoktam megfőzni, és beleturmixolok 1 banánt, hogy édes legyen +fahéj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!